• SEL24F14GM

HUOMAUTUKSIA:

• Tämä objektiivi tulee kiinnittää E-tyypin kameraan päivittämistä varten.
  • Osaa malleista ei voi käyttää tässä päivityksessä. (malliluettelo)
  • Jos käytät PXW-FS7M2-kameraa, noudata PXW-FS7M2-kameran käyttöoppaan ohjeita.

Hyödyt ja parannukset

•  Parantaa toimintavakautta pitkään käytettäessä

Aiemmat hyödyt ja parannukset

Myös seuraavat hyödyt ja parannukset sisältyvät tähän päivitykseen.

• Parannettu aukon toiminta, kun objektiivi on kiinnitetty ILCE-9-, ILCE-9M2- ja ILCE-7RM4-kameramalleihin.
  • Kun objektiivi on kiinnitetty ILCE-9-kameraan (jossa on laiteohjelmistoversio 6.00 tai uudempi), Aperture Drive in AF (Aukon säätö AF-tilassa) -valikosta voi valita vaihtoehdon Focus Priority (Tarkennuksen priorisointi).

Tiedoston tiedot

Tiedoston nimi

• SEL24F14GM -objektiivin järjestelmäohjelmiston (laiteohjelmisto) päivitys, versio 03 (Windows)

Tiedoston versio

• 03

Tiedoston koko

• 4.46 Mt (4 681 072 tavua)

Julkaisupäivämäärä

• 18-11-2021

Valmistelut

Tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio

Tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio seuraavien ohjeiden mukaan. Jos järjestelmäohjelmiston versio on 02 tai aiempi, päivitys tarvitaan.

1. Valitse kamerassa Menu (Valikko) → Setup (Asennus) → Version (Versio).
  2. Objektiivin järjestelmäohjelmiston versio näytetään alla olevan kuvan mukaisesti.
    HUOMAUTUS: Jos käytät QX-sarjan mallia, käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma tietokoneessa ja tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio suorittamalla päivitys.
    Kuva, jossa näkyy nykyinen järjestelmäohjelmiston versio

Järjestelmävaatimukset

Käyttöjärjestelmät

Objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen uusin versio on yhteensopiva seuraavien Microsoft Windows -versioiden kanssa:

• Windows 10
  • Windows 8.1

Tietokonelaitteisto

Objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen uusin versio on yhteensopiva seuraavien laitteiden kanssa:

• Intel- tai AMD-tietokone (ARM-tietokoneita ei tueta)
  • Kiintolevytila: vähintään 200 Mt
  • RAM-muisti: vähintään 512 Mt
    HUOMAUTUS: Sulje kaikki sovellusohjelmistot ennen objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämistä.

Muut vaihdettavalla objektiivilla varustettuun α-kameraan tarkoitetut tuotteet

• Kameran virtalähde: Täyteen ladattu akku tai verkkolaite (myydään erikseen)
    HUOMAUTUS: Päivityksen voi tehdä vain, kun akun varaus on vähintään (kolme palkkia). On suositeltavaa käyttää täyteen ladattua akkua tai verkkolaitetta (myydään erikseen). Irrota pystykahva ennen objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämistä.
  • Kameran toimitukseen kuuluva USB-kaapeli
    HUOMAUTUS: Päivitystoiminnon toimivuutta ei taata muilla USB-kaapeleilla.

Muut kameraan tarkoitetut tuotteet – lähetys ja tuotanto

• Kameran virtalähde: Laitteen oma verkkolaite
  • Kameran toimitukseen kuuluva USB-kaapeli
    Huomautus: Päivitystoiminnon toimivuutta ei taata muilla USB-kaapeleilla.

Lataa ja asenna

Tärkeä huomautus

• Tämä objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys voidaan suorittaa vain silloin, kun objektiivi on kiinnitetty kameraan. Objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitystä ei voi suorittaa toisella kameralla.
  • Kiinnitä objektiivi kameraan ennen objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen suorittamista. Varmista, että kameran virta on katkaistu.
  • Käytä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämiseen täyteen ladattua akkua tai verkkolaitetta (myydään erikseen). (vaihdettavalla objektiivilla varustettu α-kamera)
  • Käytä objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksessä verkkolaitetta. (kamera – lähetys ja tuotanto)
  • Älä irrota akkua päivityksen aikana. Muuten kamerasta voi äkillisen virrankatkaisun vuoksi tulla käyttökelvoton.
  • Irrota muistikortti kamerasta ennakkoon.
  • Varmista, että akku ja verkkolaite on irrotettu ennen kuin päivitetty objektiivi kiinnitetään. (Ammattilaistason kamerat)
  • Estä tietokonetta siirtymästä lepotilaan. Jos tietokone siirtyy lepotilaan ja päivitys keskeytyy, suorita koko päivitysprosessi alusta.
  • Varmista, että kaikkien muiden laitteiden, tietokonetta lukuun ottamatta, yhteys katkaistaan.

Näin lataat objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelman:

1. Varmista, että olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana.
  2. Napsauta yllä olevaa Download (Lataa) -painiketta.
  3. Kun olet lukenut vastuuvapauslausekkeen, valitse Download (Lataa).
  4. Tiedoston Update_SEL24F14GMV3D.exe lataus alkaa.
  5. Tallenna tiedosto tietokoneesi työpöydälle (suositus).
    HUOMAUTUS: Microsoft Edgen vakioasetuksilla päivitystiedosto tallennetaan Lataukset-kansioon. Napsauta Työpöytä-ruutua aloitusnäytössä ja hae ladattu tiedosto Lataukset-kansiosta Windowsin Resurssienhallinnassa.

Kun tiedosto on ladattu, voit asentaa objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen version 03, joka on tarkoitettu malliin SEL24F14GM.

Vaihe 1: Käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma

1. Sulje kaikki tietokoneessa käynnissä olevat ohjelmat.
  2. Käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma kaksoisnapsauttamalla lataamaasi Update_SEL24F14GMV3D.exe-tiedostoa.

HUOMAUTUS: Näyttöön tulee objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelman ikkuna.
  3. Kytke kameraan virta. Jos kameran virta on jo kytketty, katkaise virta ja kytke se uudelleen.
    HUOMAUTUS: Valitse kamerassa objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelman ohjeiden mukaisesti Menu (Valikko) → Setup (Asennus) → USB Connection (USB-yhteys) ja tarkista, onko Mass Storage (Massamuisti) -asetus valittu. (Jos käytät QX-sarjaa, tämä vaihe ei ole tarpeen.) Jos valittuna on jokin muu tila kuin Mass Storage (Massamuisti), valitse Mass Storage (Massamuisti).
  4. Irrota muistikortti kamerasta ennakkoon. Liitä kamera tietokoneeseen toimitukseen kuuluvalla USB-kaapelilla.
    HUOMAUTUS: Jos tietokoneen näyttöön ilmestyy virheilmoitus, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.
    • Irrota USB-kaapeli kamerasta ja liitä USB-kaapeli takaisin.
    • Jos tietokoneessa on toinen USB-liitäntä, liitä USB-kaapeli toiseen USB-liitäntään.
  5. Vahvista, että USB-kuvakkeet-kuvake näkyy tehtäväpalkissa tietokoneen näytön oikeassa alakulmassa.
    HUOMAUTUS: Jos USB-kuvakkeet-kuvaketta ei näy tehtäväpalkissa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  6. Valitse objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa Next (Seuraava). Tietokoneen näyttöön avautuu objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelman ikkuna, ja kameran näyttöön tulee viesti Follow computer instructions (Noudata tietokoneen ohjeita).
    HUOMAUTUS: Älä tämän jälkeen sammuta kameraa, ennen kuin objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys on valmis. Kameramallista riippuen näytön vaihtuminen voi kestää muutaman minuutin.
    • Tietokone
      Tarkista versio -näyttö
    • Kamera
      Noudata tietokoneen ohjeita -näyttö
    Vianmääritys:
    • Jos näyttöön tulee viesti The update is not available for your model (Päivitys ei ole saatavilla malliisi), tarkista, vastaako asennettava objektiivin järjestelmäohjelmistotiedosto kameraan kiinnitettyä objektiivia. Jos käynnissä on oikea objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma, sulje päivitysohjelma, irrota USB-kaapeli, sammuta kamera ja palaa vaiheeseen 1: Käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma.
    • Jos näyttöön tulee viesti Could not find camera with the lens for this update mounted. (Kameraa, johon on kiinnitetty tätä päivitystä vastaava objektiivi, ei löydy), tarkista, onko kamera mainittu kohdassa Mallit, joita ilmoitus koskee ja onko kamera liitetty tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  7. Valitse objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa Next (Seuraava). Nykyinen versio ja päivityksen jälkeinen versio tulevat näkyviin näytön vasempaan alareunaan. Jos objektiivin järjestelmäohjelmiston nykyinen versio on versio 03, päivitystä ei tarvita. Katkaise tässä tapauksessa USB-yhteys ja valitse Finish (Valmis), katkaise kamerasta virta, irrota akku ja/tai verkkolaite, aseta akku takaisin paikalleen tai yhdistä verkkolaite uudelleen ja kytke kameraan virta.
    • Päivitys tarvitaan
      Kuva, jossa näkyy järjestelmäohjelmiston nykyinen versio järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa
    • Päivitystä ei tarvita
      Kuva, jossa näkyy ohjelmiston uusin versio järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa
  8. Varmista, että Current version (Nykyinen versio) on) 02 tai vanhempi, ja valitse Next (Seuraava). Tiedot siirretään kameraan (noin 5 sekuntia).
    HUOMAUTUS: Älä sammuta kameraa tai irrota USB-kaapelia päivityksen aikana.
  9. Tiedonsiirron päättymisen jälkeen näkyviin tulee seuraava näyttö:
    Suorita päivitys -näyttö
    Valitse Finish (Valmis).
  10. Päivitysprosessi käynnistyy, ja kamerassa näkyvät edistymispalkit (noin 30 sekuntia).
  11. Päivitysprosessi on päättynyt, kun kamerassa näkyy viesti Lens update complete. (Objektiivin päivitys on suoritettu).
    Jos käytät QX-sarjan mallia, päivitysprosessi on päättynyt, kun QX-sarjan näyttö katoaa.
  12. Valitse (USB-kuvake) tehtäväpalkin oikeassa alakulmassa tietokoneen näytössä, kun haluat katkaista USB-yhteyden.
    HUOMAUTUS: Jos (USB-kuvake) ei näy tehtäväpalkissa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  13. Irrota USB-kaapeli.
    HUOMAUTUS: Kun päivitys on valmis, katkaise kamerasta virta, irrota akku ja/tai verkkolaite, laita akku takaisin paikalleen tai yhdistä verkkolaite ja kytke kameraan virta.

Vaihe 2: Varmista, että objektiivin järjestelmäohjelmiston versio on 03

1. Valitse kamerassa Menu (Valikko)→ Setup (Asennus) →Version (Versio).
  2. Objektiivin järjestelmäohjelmiston versio näytetään oheisen kuvan mukaisesti:
    Kuva, jossa näkyy päivitetty ohjelmistoversio

Kysymyksiä ja vastauksia

Päivitys ei valmistu

Jos näyttö on musta yli 10 minuutin ajan, tee vianmääritys seuraavasti: