• SEL24F14GM

Tarvittavat lataukset

Lue tämä osio ennen tiedoston lataamista.

Lataa ensin Sony Camera Driver -ohjelmisto, jotta voit asentaa tämän päivityksen. Lisätietoja on tämän artikkelin kohdassa Sony Camera Driver -ohjelmiston lataaminen.

Tietoja tästä latauksesta

HUOMAUTUKSIA:

• Tämä objektiivi tulee kiinnittää E-tyypin kameraan päivitystä varten.
  • Osaa malleista ei voi käyttää tässä päivityksessä. (malliluettelo)
  • Jos käytät PXW-FS7M2-kameraa, noudata PXW-FS7M2-kameran käyttöoppaan ohjeita.

Hyödyt ja parannukset

•  Parantaa toimintavakautta pitkään käytettäessä

Aiemmat hyödyt ja parannukset

Myös seuraavat hyödyt ja parannukset sisältyvät tähän päivitykseen.

• Parannettu aukon toiminta, kun objektiivi on kiinnitetty ILCE-9-, ILCE-9M2- ja ILCE-7RM4-kameramalleihin.
  • Kun objektiivi on kiinnitetty ILCE-9-kameraan (jossa on laiteohjelmistoversio 6.00 tai uudempi), Aperture Drive in AF (Aukon säätö AF-tilassa) -valikosta voi valita vaihtoehdon Focus Priority (Tarkennuksen priorisointi).

Tiedoston tiedot

Tiedoston nimi

• SEL24F14GM -objektiivin järjestelmäohjelmiston (laiteohjelmisto) päivitys, versio 03 (Mac)

Tiedoston versio

• 03

Tiedoston koko

• 1.30 Mt (1 313 977 tavua)

Julkaisupäivämäärä

• 18-11-2021

Valmistelut

Tämä objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys voidaan suorittaa vain silloin, kun objektiivi on kiinnitetty kameraan. Varmista, että kohteena oleva objektiivi on kiinnitetty kunnolla kameran runkoon ennen päivityksen aloittamista. Katkaise kamerasta samalla virta, kun kiinnität objektiivin.

Tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio

Tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio seuraavien ohjeiden mukaan. Jos järjestelmäohjelmiston versio on 02 tai aiempi, päivitys tarvitaan.
HUOMAUTUS: Jos päivämäärä/aika-asetusnäyttö tulee näkyviin, kun käynnistät kameran, määritä niille oikeat arvot.

1. Valitse kamerassa Menu (Valikko) → Setup (Asennus) → Version (Versio).
  2. Objektiivin järjestelmäohjelmiston versio näytetään alla olevan kuvan mukaisesti.
    HUOMAUTUS: Jos käytät QX-sarjan mallia, käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma tietokoneessa ja tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio suorittamalla päivitys.
    Kuva, jossa näkyy nykyinen järjestelmäohjelmiston versio

Järjestelmävaatimukset

Käyttöjärjestelmät

Objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen uusin versio on yhteensopiva seuraavien Macintosh-versioiden kanssa:

• macOS 10.14, 10.15, 11

Tietokonelaitteisto

Objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen uusin versio on yhteensopiva seuraavien laitteiden kanssa:

• Mac, jossa on Intel-suoritin (Mac-malleja, joissa on Applen siru, ei tueta)
  • Kiintolevytila: vähintään 200 Mt
  • RAM-muisti: vähintään 512 Mt

Muut vaihdettavalla objektiivilla varustettuun α-kameraan tarkoitetut tuotteet

• Kameran virtalähde: Täyteen ladattu akku tai verkkolaite (myydään erikseen)
    HUOMAUTUS: Päivityksen voi tehdä vain, kun akun varaus on vähintään (kolme palkkia). On suositeltavaa käyttää täyteen ladattua akkua tai verkkolaitetta (myydään erikseen). Irrota pystykahva ennen objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämistä.
  • Kameran toimitukseen kuuluva USB-kaapeli
    HUOMAUTUS: Päivitystoiminnon toimivuutta ei taata muilla USB-kaapeleilla.

Muut ammattitasoiset/kameraan tarkoitetut tuotteet – lähetys ja tuotanto

• Kameran virtalähde: Laitteen oma verkkolaite
  • USB-kaapeli toimitetaan kameran kanssa.
    HUOMAUTUS: Päivitystoiminnon toimivuutta ei taata muilla USB-kaapeleilla.

Lataa ja asenna

Tärkeä huomautus

• Sulje kaikki sovellusohjelmistot ennen objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämistä.
  • Älä irrota akkua päivityksen aikana, koska kamerasta voi äkillisen virrankatkaisun vuoksi tulla käyttökelvoton.
  • Estä tietokonetta siirtymästä lepotilaan.
  • Kun liität kameran tietokoneeseen, varmista, ettet liitä muita laitteita.
  • Poista muistikortti kamerasta ennen päivittämisen aloittamista.
  • Älä liitä kameraa ja tietokonetta tässä vaiheessa.
  • Varmista, että tietokone on yhteydessä Internetiin.

vaihdettavalla objektiivilla varustettu α-kamera

• Käytä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämiseen täyteen ladattua akkua tai verkkolaitetta (myydään erikseen).
  • Kiinnitä objektiivi kameraan ennen objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen suorittamista. Varmista, että kameran virta on katkaistu.

ammattitasoiset/kameraan tarkoitetut – lähetys ja tuotanto

• Käytä päivittämiseen laitteen omaa verkkolaitetta.
  • Varmista, että akku ja verkkolaite on irrotettu ennen kuin päivitetty objektiivi kiinnitetään
  • Varmista USB-yhteyden asetukset
    HUOMAUTUS: Noudata Lens System Software Updater (Objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma) -ikkunassa annettuja ohjeita ja valitse kamerassa Menu (Valikko) → Setup(Asennus) → USBUSB Connection (USB-yhteys) ja varmista, että valittuna on Mass Storage (Massamuisti). Jos valittuna on jokin muu tila kuin Mass Storage (Massamuisti), valitse Mass Storage (Massamuisti).

Sony Camera Driver -ohjelmiston lataaminen:

1. Siirry Sony Camera Driver -ohjelmiston lataussivulle.
  2. Napsauta Download (Lataa) -painiketta.
  3. Kun olet lukenut vastuuvapauslausekkeen, valitse Download (Lataa).
    HUOMAUTUS: Tiedoston Camera_Driver_2102a.dmg lataus alkaa.
  4. Tallenna tiedosto tietokoneesi työpöydälle (suositus).
    HUOMAUTUS: Tiedoston koko: 130 Kt (129 582 tavua)

Näin lataat objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelman:

1. Napsauta yllä olevaa Download (Lataa) -painiketta.
  2. Kun olet lukenut vastuuvapauslausekkeen, valitse Download (Lataa).
    HUOMAUTUS: Tiedoston Update_SEL24F14GMV3D.dmg lataus alkaa.
  3. Tallenna tiedosto tietokoneesi työpöydälle (suositus).

Kun tiedosto on ladattu, voit asentaa päivityksen.

Vaihe 1: Sony Camera Driver -ohjelmiston asentaminen

1. Sulje kaikki tietokoneessa käynnissä olevat ohjelmat.
  2. Kaksoisnapsauta lataamaasi Camera_Driver_2102a.dmg-tiedostoa. Älä liitä kameraa tässä vaiheessa.
    HUOMAUTUS: Jos olet liittänyt kameran tietokoneeseen, irrota se ennen seuraavia toimenpiteitä.
  3. Sony Camera Driver Installer avataan.
  4. Kaksoisnapsauta SonyCameraDriver.pkg-kuvaketta.
  5. Asennusohjelman näyttö aukeaa. Noudata ohjeita.
  6. Sinua pyydetään sallimaan asennuksen aloittaminen. Kirjoita järjestelmänvalvojan tilin salasana.

HUOMAUTUKSIA:
    • Jos käyttöjärjestelmässä näkyy System Extension Blocked (Järjestelmälaajennus estetty) -viesti (viestin sisältö vaihtelee käyttöjärjestelmän version mukaan), napsauta Open Security Preferences (Avaa suojausasetukset) -painiketta. MacOS:n Security & Privacy (Suojaus ja tietoturva) -näyttö tulee näkyviin.
    • Jos käyttöjärjestelmä ei näytä System Extension Blocked (Järjestelmälaajennus estetty) -valintaikkunaa, jatka vaiheesta 2: Käynnistä päivitysohjelma.
  7. Avaa Security & Privacy (Suojaus ja tietoturva) -näytössä General (Yleistä) -välilehti ja napsauta avainkuvaketta. Kun sinua pyydetään antamaan salasana, kirjoita järjestelmänvalvojan tilin salasana ja napsauta sitten Unlock (Avaa lukitus) -painiketta.
  8. Napsauta Allow (Salli) -painiketta, jotta järjestelmä voi alkaa ladata järjestelmäohjelmistoa.
  9. Jos näkyviin tulee uudelleenkäynnistyspyyntö, kun olet napsauttanut Allow (Salli) -painiketta, käynnistä tietokone uudelleen ja palaa päivitysprosessin alkuun.
  10. Jos Security and Privacy (Suojaus ja tietoturva) -näyttö ei katoa, sulje ikkuna.

Vaihe 2: Käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma

1. Kaksoisnapsauta lataamaasi Update_SEL24F14GMV3D.dmg -tiedostoa. Älä liitä kameraa tässä vaiheessa.
  2. Update_SEL24F14GMV3D avataan.
  3. Kaksoisnapsauta LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
  4. Näkyviin tuleva viesti kehottaa sallimaan sovelluksen tehdä muutoksia. Kirjoita järjestelmänvalvojan tilin salasana.
  5. Lens System Software Updater käynnistyy.

HUOMAUTUKSIA:
    • Jos järjestelmä ei ole valmis aloittamaan päivitystä, näkyviin tulee virheilmoitus. Toimi viestin mukaisesti ja kaksoisnapsauta sitten uudelleen LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
    • Jos näyttöön tulee viesti You need to restart your computer (Tietokone on käynnistettävä uudelleen), käynnistä tietokone uudelleen ja kaksoisnapsauta sitten uudelleen LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
    • Jos näkyviin tulee viesti You need to install Sony Camera Driver (Sony Camera Driver on asennettava), suorita toimet vaiheessa 1: Sony Camera Driver -ohjelmiston asentaminen ja kaksoisnapsauta LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta uudelleen.
    • Jos näyttöön tulee viesti Check the Security & Privacy setting (Tarkista suojaus- ja tietoturva-asetukset), tee toimet 7 ja 8 vaihe 1: Sony Camera Driver -ohjelmiston asentaminen -osiossa, käynnistä tietokone uudelleen ja kaksoisnapsauta LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta uudelleen.
  6. Kytke kameraan virta ja liitä se tietokoneeseen mukana toimitetulla USB-kaapelilla. Kameran LCD-näytössä näkyy USB Mode (USB-tila).
  7. Valitse objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa Next (Seuraava). Tietokoneen näyttöön avautuu objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelman ikkuna, ja kameran näyttöön tulee viesti Follow computer instructions. (Noudata tietokoneen ohjeita).
    HUOMAUTUS: Älä tämän jälkeen sammuta kameraa, ennen kuin objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys on valmis. Kameramallista riippuen näytön vaihtuminen voi kestää muutaman minuutin.
    • Tietokone
      Tarkista versio -näyttö
    • Kamera
      Noudata tietokoneen ohjeita -näyttö
    Vianmääritys:
    • Jos näyttöön tulee viesti The update is not available for your model (Päivitys ei ole saatavilla malliisi), tarkista, vastaako asennettava objektiivin järjestelmäohjelmistotiedosto kameraan kiinnitettyä objektiivia. Jos käynnissä on oikea objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma, sulje päivitysohjelma, irrota USB-kaapeli, sammuta kamera ja palaa vaiheeseen 2: Käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma.
    • Jos näyttöön tulee viesti Could not find camera with the lens for this update mounted. (Kameraa, johon on kiinnitetty tätä päivitystä vastaava objektiivi, ei löydy), tarkista, onko kamera mainittu kohdassa Mallit, joita ilmoitus koskee ja onko kamera liitetty tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  8. Valitse objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa Next (Seuraava). Nykyinen versio ja päivityksen jälkeinen versio tulevat näkyviin näytön vasempaan alareunaan. Jos objektiivin järjestelmäohjelmiston nykyinen versio on versio 03, päivitystä ei tarvita. Katkaise tässä tapauksessa USB-yhteys ja valitse Finish (Valmis), katkaise kamerasta virta, irrota akku ja/tai verkkolaite, aseta akku takaisin paikalleen tai yhdistä verkkolaite uudelleen ja kytke kameraan virta.
    • Päivitys tarvitaan
       Kuva, jossa näkyy järjestelmäohjelmiston nykyinen versio järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa
    • Päivitystä ei tarvita
      Kuva, jossa näkyy ohjelmiston uusin versio järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa
  9. Varmista, että Current version (Nykyinen versio) on 02 tai vanhempi, ja valitse Next (Seuraava). Tiedot siirretään kameraan (noin 5 sekuntia).
    HUOMAUTUS: Älä sammuta kameraa tai irrota USB-kaapelia päivityksen aikana.
  10. Tiedonsiirron päättymisen jälkeen näkyviin tulee seuraava näyttö:
    Suorita päivitys -näyttö
    Valitse Finish (Valmis).
  11. Päivitysprosessi käynnistyy, ja kamerassa näkyvät edistymispalkit (noin 30 sekuntia).
  12. Päivitysprosessi on päättynyt, kun kamerassa näkyy viesti Lens update complete. (Objektiivin päivitys on suoritettu).
    Jos käytät QX-sarjan mallia, päivitysprosessi on päättynyt, kun QX-sarjan näyttö katoaa.
  13. Irrota USB-kaapeli.
    HUOMAUTUS: Kun päivitys on valmis, katkaise kamerasta virta, irrota akku ja/tai verkkolaite, laita akku takaisin paikalleen tai yhdistä verkkolaite ja kytke kameraan virta.

Vaihe 3: Varmista, että objektiivin järjestelmäohjelmiston versio on 03

1. Valitse kamerassa Menu (Valikko)→ Setup (Asennus) →Version (Versio).
  2. Objektiivin järjestelmäohjelmiston versio näytetään oheisen kuvan mukaisesti:
    Kuva, jossa näkyy päivitetty ohjelmistoversio

Kysymyksiä ja vastauksia

Päivitys ei valmistu

Jos näyttö on musta yli 10 minuutin ajan, tee vianmääritys seuraavasti: