• HT-A9

Hyödyt ja parannukset

• Korjaa ongelman, jossa kotiteatterijärjestelmän yhteys Alexaan katkeaa, jolloin sitä ei voi käyttää Alexa-laitteilla
  • Parantaa muita pieniä ongelmia

Aiemmat hyödyt ja parannukset

• Parantaa Chromecast built-in -liitettävyyttä
  • Parantaa langattoman kaiuttimen yhteyden vakautta

Tiedoston tiedot

Tiedoston nimi

• Laiteohjelmistopäivitys, versio 1.163 mallille HT-A9

Tiedoston versio

• 1.163

Tiedoston koko

• 480 Mt (504 011 196 tavua)

Julkaisupäivämäärä

• 13-01-2022

Valmistelut

Tarkista laiteohjelmistoversio

Laiteohjelmisto voi jo olla ajan tasalla, erityisesti jos kotiteatterijärjestelmä on uusi. Jos versionumero on 1.163 tai suurempi, päivitystä ei tarvita.

Jollet ole varma, voit helposti tarkistaa, mikä laiteohjelmistoversio sinulla on:

1. Käynnistä TV ja varmista, että se on viritetty tuloon, johon kotiteatterijärjestelmä on liitetty. Jos kotiteatterijärjestelmä on liitetty HDMI2-liitäntään, valitse tuloksi HDMI2.
  2. Käynnistä kotiteatterijärjestelmä.
  3. Paina kauko-ohjaimen HOME-painiketta ja odota, kunnes näet HOME (Aloitus) -näytön.
  4. Valitse aloitusnäytössä kauko-ohjaimen nuolipainikkeilla Setup (Määritys) → Advanced Settings (Lisäasetukset) ja paina ENTER-painiketta.
  5. Valitse kauko-ohjaimen nuolipainikkeilla System Settings (Järjestelmäasetukset) → System Information (Järjestelmätiedot) ja paina ENTER-painiketta.
  6. Jos TV-ruudussa näkyvä versionumero on 001.163 tai suurempi (ohjelmistoversionumeron ensimmäiset kaksi nollaa voi ohittaa), sinulla on jo uusin laiteohjelmistoversio.

Tärkeä huomautus

• Lue ohjeet huolellisesti. Muutoin HT-A9 saattaa vahingoittua.
  • Älä sammuta HT-A9-laitetta tai irrota sitä virtalähteestä päivityksen aikana.
  • Älä paina mitään painiketta, jota ei ohjeissa kehoteta painamaan.
  • Älä irrota virtajohtoa tai verkkokaapelia (lähiverkkokaapelia) ohjelmiston latauksen ja päivityksen aikana. Se saattaa vahingoittaa järjestelmää.

Voit päivittää laiteohjelmiston helposti jommallakummalla seuraavista tavoista:

MenetelmäEdellytyksetMiksi käyttää tätä menetelmää?
Internet/verkko
(SUOSITUS)
  • Ethernet-kaapeli kotiteatterijärjestelmän yhdistämiseksi Internetiin
  • Varmista, että kotiteatterijärjestelmä on yhdistetty seuraaviin:
    • toimiva Internet-yhteys
    • yhteensopiva televisio.
Tämä tapa on suositeltava, koska se on helpoin ja nopein tapa päivittää laiteohjelmisto.
USB-massamuistilaite
  • Tietokone
  • USB-massamuistilaite
Päivitä laiteohjelmisto tällä tavalla, jos Internet-yhteyttä ei ole.

Lataa ja asenna

Päivitys Internetin kautta

Tämä on suositeltava päivitystapa, koska se on yksinkertaisin. Se kestää tavallisesti noin 15–30 minuuttia. Ota ensin laitteisto käyttöön ja lataa sen jälkeen päivitys Internetistä.

Edellytykset:

• Ethernet-kaapeli kotiteatterijärjestelmän yhdistämiseksi Internetiin
  • Varmista, että kotiteatterijärjestelmä on yhdistetty seuraaviin:
    • toimiva Internet-yhteys (Ethernet-kaapelilla tai langattomalla reitittimellä)
    • yhteensopiva televisio.

Ota laitteisto käyttöön:

1. Käynnistä TV ja tarkista, että valittuna on tulo, johon kotiteatterijärjestelmä on liitetty. (Jos kotiteatterijärjestelmä on liitetty HDMI2-porttiin, valitse tuloksi HDMI2.)
  2. Yhdistä kotiteatterijärjestelmä Internet-lähteeseen Ethernet-kaapelilla.
  3. Käynnistä kotiteatterijärjestelmä.
  4. Paina kauko-ohjaimen HOME-painiketta ja odota, kunnes näet HOME (Aloitus) -näytön.

Vaihe 1: Asenna päivitys

1. Valitse HOME (Aloitus) -valikosta kauko-ohjaimen nuolipainikkeilla Setup (Määritys) → Advanced Settings (Lisäasetukset) → Software Update (Ohjelmistopäivitys) → Network update (Verkkopäivitys) ja paina sitten ENTER-painiketta.
  2. Kun TV-ruudussa näkyy viesti Update to a new software version. Never turn off the power while performing the update. Current version 00x.xxx New version 001.163 (Päivitä uuteen ohjelmistoversioon. Älä sammuta virtaa päivityksen aikana. Nykyinen versio 00x.xxx, uusi versio 001.163), valitse kauko-ohjaimella OK ja paina sitten ENTER-painiketta.
  3. TV-ruutuun tulee viesti Update Caution (Päivitysvaroitus). Valitse kauko-ohjaimella OK ja paina sitten ENTER-painiketta.
  4. Kotiteatterijärjestelmä lataa laiteohjelmistotiedot Internetistä.
  5. Lataamisen jälkeen kotiteatterijärjestelmä käynnistyy uudelleen ja pääyksikön päivitys alkaa. Pääyksikön päivityksen aikana etupaneelin näytössä näkyy päivityksen etenemisen tila XX%.
  6. Kun pääyksikkö on päivitetty, kotiteatterijärjestelmä käynnistyy automaattisesti uudelleen. Sen jälkeen aloitetaan tarvittaessa bassokaiuttimen tai takakaiuttimien päivitys.
  7. Päivitys on valmis, kun ilmoitus sen valmistumisesta näkyy TV:ssä.

Vaihe 2: Tarkista, että päivitys onnistui.

1. Tarkista laiteohjelmistoversio. Jos versionumero on 1.163, laiteohjelmistopäivitys onnistui.
    Huomautus: Jotta Alexa toimisi päivityksen jälkeen oikein, poista nykyiset Alexa-asetukset Sony | Music Center -sovelluksesta ja suorita uusi Alexa-rekisteröinti.

Vianmääritys

Mitä tehdä, jos kotiteatterijärjestelmän laiteohjelmiston päivittäminen Internetistä tuottaa ongelmia?

• TV-ruudussa näkyy viesti The device is not connected to network. To update, your Home Theater System needs to be connected to the Internet. (Laitetta ei ole yhdistetty verkkoon. Päivitys edellyttää, että kotiteatterijärjestelmä on yhteydessä Internetiin.) Jos et pysty suorittamaan Update via Internet (Päivitä Internetistä) -toimintoa, kokeile Update via USB Memory (Päivitä USB-muistista) -toimintoa.
    1. Varmista, että virta on kytketty reitittimeen ja kaikkiin kotiteatterijärjestelmän ja reitittimen välille liitettyihin laitteisiin.
    2. Varmista, että kotiteatterijärjestelmän ja reitittimen välillä käytetään oikeantyyppistä kaapelia (suora tai ristikytkentä).
    3. Varmista, että kaikki kotiteatterijärjestelmän ja reitittimen väliset kaapelit on kytketty oikein.
    4. Yritä päivitystä uudelleen.
  • Kun Update via Internet (Päivitä Internetistä) -toiminto on käynnistetty, TV-ruutuun tulee viesti Download capacity: xxxxxxKB/xxxxxKB and xx% (Latauskapasiteetti xxxxxx kt/xxxxx kt ja xx %), mutta näytön etenemispalkki ei muutu.
    Verkkoyhteydestä riippuen Update via Internet (Päivitä Internetistä) -toiminto voi kestää kauan (jopa 60 minuuttia). Siksi TV-ruutuun tulee viesti Download capacity: xxxxxxKB/xxxxxKB and xx% (Latauskapasiteetti: xxxxxx kt/xxxxx kt ja xx %), ja näytön etenemispalkki ei muutu pitkään aikaan.
  • Update via Internet (Päivitä Internetistä) -toiminnon aikana TV-ruudussa näkyy viesti Connection status cannot be confirmed. Cannot communicate with the server. Please try again later. (Yhteyden tilaa ei voi vahvistaa. Palvelimeen ei voi yhdistää. Yritä myöhemmin uudelleen.) ja laiteohjelmistopäivitys ei onnistu.
    1. Varmista, että lähiverkkokaapeli on kytketty.
    2. Tarkista, onko kotiteatterijärjestelmän verkkoasetuksissa oma IP-osoite. (Jos käytät välityspalvelinta, kirjoita käyttämäsi välityspalvelimen IP-osoite Proxy Server (Välityspalvelin) -kenttään välityspalvelimen isäntänimen asemesta.)
    3. Yritä päivitystä uudelleen.
  • Virta sammui päivityksen ollessa kesken.
    Käynnistä kotiteatterijärjestelmä ja yritä päivittää uudelleen.
  • Päivitys on kestänyt yli 60 minuuttia eikä ole vielä valmis.
    Jos kotiteatterijärjestelmä on yhdistetty langattomaan verkkoon, yhdistä verkkoon kaapelilla ja yritä päivitystä uudelleen.
    Jos ongelma jatkuu, verkon lähetysnopeus voi olla matala. Yritä siinä tapauksessa päivitystä Update via USB Memory (Päivitä USB-muistista) -toiminnolla.
  • TV-ruutuun tulee viesti Already Updated (Päivitys jo suoritettu).
    Kotiteatterijärjestelmään asennettu laiteohjelmistoversio on uusin versio.

Päivitys USB-muistilaitteen ja tietokoneen kautta

Päivitykseen on suositeltavaa käyttää Internetiä, jos mahdollista. Muussa tapauksessa voit käyttää tätä tapaa. Lataa päivitys tietokoneeseen, siirrä se USB-muistilaitteeseen ja sitten laitteeseen HT-A9.

Laiteohjelmistopäivityksen valmistelut

Varmista ennen laiteohjelmiston lataamista, että tietokoneessa käytetään jotakin seuraavista käyttöjärjestelmistä, ja valmistele USB-muistitikku.

Käyttöjärjestelmät

• Windows 11
  • Windows 10
  • Windows 8.1
  • Mac OS X

Vaihe 1: Asenna päivitys

1. Lue ja hyväksy käyttöehdot.
  2. Lataa tiedosto A9HT-1_163.zip tietokoneeseen ja varmista, että muistat sijainnin, johon se on tallennettu.
  3. Etsi tiedosto tietokoneesta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Properties (Ominaisuudet). Varmista, että koko on 480 Mt (504 011 196 tavua).
Siirrä päivitystiedostot USB-massamuistilaitteeseen:
  1. Pura päivitys tiedostosta A9HT-1_163.zip.
    • Mac OS X -käyttöjärjestelmä:
      1. Siirry tiedoston lataussijaintiin ja kaksoisnapsauta A9HT-1_163.zip-tiedostoa.
      2. Uusi tiedosto F_A9HT1.UPG luodaan.
    • Microsoft Windows 10- tai 8.1 -käyttöjärjestelmät:
      1. Siirry tiedoston lataushakemistoon ja napsauta hiiren kakkospainikkeella A9HT-1_163.zip-tiedostoa. Valitse sitten Pura kaikki.
        Huomautus: Windows 8.1- ja Windows 10 -käyttöjärjestelmissä Microsoft Edge tallentaa tiedoston oletusarvoisesti Lataukset-kansioon. Siirry Lataukset-kansioon napsauttamalla aloitusnäytön työpöytäruutua ja etsi ladattu tiedosto Resurssienhallinnan kautta.
      2. Valitse Pakattujen kansioiden purkaminen -ikkunassa Pura.
      3. Uusi tiedosto F_A9HT1.UPG luodaan.
  2. Liitä yhteensopiva USB-massamuistilaite tietokoneeseen.
  3. Siirrä F_A9HT1.UPG-tiedosto USB-massamuistilaitteeseen:
    • Mac OS X -käyttöjärjestelmät: Vedä ja pudota F_A9HT1.UPG-tiedosto USB-laitteen juurihakemistoon.
    • Windows-käyttöjärjestelmät:
      1. Siirry kansion luontihakemistoon ja napsauta hiiren kakkospainikkeella F_A9HT1.UPG-tiedostoa.
      2. Valitse valikosta Lähetä kohteeseen... ja sen jälkeen USB-laitettasi vastaava levy (esim. Siirrettävä levy E:).
      3. F_A9HT1.UPG-tiedosto kopioidaan USB-laitteeseen.
    Huomautus: Päivitystä ei suoriteta, jos kansiota ei kopioida USB-laitteen juurihakemistoon tai jos kansion nimeä muutetaan.
  4. Kun olet kopioinut F_A9HT1.UPG-tiedoston, irrota USB-laite tietokoneesta.
Siirrä päivitys laitteeseen HT-A9.

Valmistele laite ja siirrä päivitys laitteeseen HT-A9.

Valmistele laitteisto:
  1. Käynnistä TV ja tarkista, että se on viritetty tuloon, johon kotiteatterijärjestelmä on liitetty. (Jos kotiteatterijärjestelmä on liitetty HDMI2-porttiin, valitse tuloksi HDMI2.)
  2. Käynnistä kotiteatterijärjestelmä.
  3. Paina kauko-ohjaimen HOME-painiketta ja odota, kunnes näet HOME (Aloitus) -näytön.
  4. Liitä USB-laite, joka sisältää F_A9HT1.UPG-tiedoston.
Siirrä päivitys:
  1. Valitse HOME (Aloitus) -näytössä kauko-ohjaimen nuolipainikkeilla Setup (Määritys) → Advanced Settings (Lisäasetukset) → Software Update (Ohjelmistopäivitys) → USB update (USB-päivitys) ja paina sitten ENTER-painiketta.
  2. Kun TV-ruudussa näkyy viesti Update to a new software version. Never turn off power while performing the update. Current version xxx.xxx New version 001.163 (Päivitä uuteen ohjelmistoversioon. Älä sammuta virtaa päivityksen aikana. Nykyinen versio xxx.xxx, uusi versio 001.163), valitse kauko-ohjaimella OK ja paina sitten ENTER-painiketta.
  3. Kun TV-ruutuun tulee viesti Update Caution (Päivitysvaroitus), valitse kauko-ohjaimella OK ja paina sitten ENTER-painiketta.
  4. Kotiteatterijärjestelmä lataa laiteohjelmistotiedot USB-muistilaitteesta.
  5. Lataamisen jälkeen kotiteatterijärjestelmä käynnistyy uudelleen ja pääyksikön päivitys alkaa. Pääyksikön päivityksen aikana etupaneelin näytössä näkyy päivityksen etenemisen tila XX%.
  6. Kun pääyksikkö on päivitetty, kotiteatterijärjestelmä käynnistyy automaattisesti uudelleen. Sen jälkeen aloitetaan tarvittaessa bassokaiuttimen tai takakaiuttimien päivitys.
  7. Päivitys on valmis, kun ilmoitus sen valmistumisesta näkyy TV:ssä.

Vaihe 2: Tarkista, että päivitys onnistui.

1. Tarkista laiteohjelmistoversio. Jos versionumero on 1.163, laiteohjelmistopäivitys onnistui.
    Huomautus: Jotta Alexa toimisi päivityksen jälkeen oikein, poista nykyiset Alexa-asetukset Sony | Music Center -sovelluksesta ja suorita uusi Alexa-rekisteröinti.

Vianmääritys

Mitä tehdä, jos kotiteatterijärjestelmän laiteohjelmiston päivittäminen tietokoneella ja USB-muistilla tuottaa ongelmia?

• UPDT (Päivitys) ja ERROR (Virhe) näkyvät vuorotellen etupaneelin näytössä.
    1. Sammuta järjestelmä ja irrota verkkovirtajohto.
    2. Kytke virta kotiteatterijärjestelmään.
    3. Yritä Update via USB Memory (Päivitä USB-muistista) -toimintoa uudelleen.
  • Virta sammui päivityksen ollessa kesken.
    Käynnistä kotiteatterijärjestelmä ja suorita Update via USB Memory (Päivitä USB-muistista) -toiminto uudelleen.
  • Päivityssivustosta lataamaani A9HT-1_163.zip-päivitystiedostoa ei voi purkaa.
    Onnistuiko tiedoston lataaminen? Poista tiedosto ja yritä ladata se uudelleen.
  • Päivitys on kestänyt yli 60 minuuttia eikä ole vielä valmis.
    1. Irrota verkkovirtajohto pistorasiasta ja kytke se takaisin odotettuasi ensin useita minuutteja.
    2. Käynnistä kotiteatterijärjestelmä.
    3. Yritä päivitystä uudelleen.