Artikkelin tunniste : 00198022 / Viimeksi muokattu : 27.06.2019

Kannettavan langattoman WG-C20-palvelimen tietoturvailmoitus

Hyvät asiakkaat,

Lokakuussa 2013 julkaistu langaton kannettava WG-C20-palvelin käyttää avoimen lähdekoodin ohjelmistoa DNSmasq ja langattoman lähiverkon salausstandardia WPA2. Viimeaikaisten alan raporttien mukaan nämä kaksi tekniikkaa sisältävät seuraavanlaisia haavoittuvuuksia.*

*CERTin Vulnerability Notes Database (englanninkielinen)

Voit suojata laitteita näitä haavoittuvuuksia hyödyntäviltä hyökkääjiltä noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Käytä laitteissa suoraa yhteyttä
      Kun yhdistät WG-C20-palvelimen älypuhelimeesi tai tablettiisi, käytä suoraa langatonta yhteyttä, älä langattoman lähiverkon tukiasemaa.

1. Määritä suojaus
      Jotta WG-C20-palvelimen käyttö olisi turvallista, määritä sen suojausasetukset käyttöoppaan avulla (linkki on alla). Jos annat langattoman lähiverkon salasanan muille tiedostojen jakamista varten, suosittelemme että vaihdat salasanan heti jälkeenpäin.

1. Valitse suojattu paikka, kun yhdistät Internetiin
      WG-C20-palvelimesta voi muodostaa Internet-yhteyden langattoman lähiverkkoreitittimen kautta. Jos yhdistät tämän ominaisuuden avulla Internetiin älypuhelimesta tai tabletista, valitse turvallinen paikka (kuten kotisi), jossa muiden on vaikea käyttää Internet-yhteyttäsi.

1. Vältä julkisten langattomien lähiverkkopalvelujen käyttöä
      Jotkin julkiset lähiverkkopalvelut eivät ole riittävän suojattuja eivätkä rajoita käyttäjien määrää. Suojauksen vuoksi suosittelemme, että vältät julkisten langattomien lähiverkkopalvelujen käyttämistä WG-C20-palvelimesta.