Artikkelin tunniste : 00295074 / Viimeksi muokattu : 02.06.2023Tulosta

Miksi television sähköisessä ohjelmaoppaassa (EPG) näytetään samanaikaisesti Suomen- ja Ruotsinkielistä tekstiä?

Jos käytät Sony TV:si sähköistä ohjelmaopasta (EPG) Suomessa kaapeli-, antenni tai satelliittilähetyksissä , olet ehkä huomannut, että EPG voi näyttää sekä Suomen- että Ruotsinkielistä tekstiä.

Tässä artikkelissa selitämme, miksi tämä on normaalia Suomessa, ja tarjoamme ratkaisun, jonka avulla voit navigoida EPG:ssä tehokkaammin.

Miksi kielet sekoittuvat EPG:ssä Suomessa?

Sekä Suomi että Ruotsi ovat Suomen virallisia kieliä ja jotkin televisiokanavat, kuten YLE, lähettävät EPG-tietoja molemmilla kielillä samanaikaisesti - joskus vaihtelevassa tärkeysjärjestyksessä.

Ratkaisu: Tarkista television kieliasetukset

Jos kielten sekoittuminen on hankalaa, tarkista television kieliasetukset. Varmista, että TV-valikon kieli on asetettu joko Suomen tai Ruotsin kielelle, riippuen mieltymyksestäsi.

1. Paina mukana toimitetun kaukosäätimen HOME-painiketta.
    2. Seuraavat vaiheet vaihtelevat TV-mallista riippuen:
      • Valitse Asetukset (Settings) → Järjestelmäasetukset (System Settings) → Kieli (Language) → Valitse haluamasi kieli.
      • Valitse Asetukset (Settings) → Laiteasetukset (Device Settings) → Kieli (Language) → Valitse haluamasi kieli.
      • Valitse Asetukset (Settings) → Järjestelmä (System) → Kieli (Language) → Valitse haluamasi kieli.

Mallikohtaiset ohjeet saat joko painamalla kaukosäätimen HELP-painiketta tai tutustumalla television käyttöohjeeseen Sonyn tukisivustolla.

Miten TV-kielen asetus vaikuttaa EPG:hen?

Jos TV-valikon kieleksi on asetettu Suomi, suomenkieliset EPG-tiedot näytetään.

Jos TV-valikon kieleksi on asetettu Ruotsi, näytetään ruotsinkieliset EPG-tiedot, jos niitä on saatavilla. Ruotsinkieliset EPG-tiedot eivät ole käytettävissä kaikkien kanavien osalta.

Jos jokin muu TV-valikon kieli on valittu, EPG näyttää lähetyksen/kanavan tarjoamat tiedot lähetteen mukaisessa järjestyksessä, suodattamatta niitä.