Tuotesuunnittelijan haastattelu

Lisätietoja LSPX-P1-mallista

Projektori tuottaa suuren kuvan, ja sitä voi kantaa yhdellä kädellä. Suunnittelun lähtökohtana oli tilojen viihtyisyys.

 

TS Business Division, Consumer Experience Producer
Yusuke Murasawa

─ Kerro meille ideoista ja ajatuksista, jotka johtivat kannettavan ultralyhyen etäisyyden LSPX-P1-projektorin syntyyn.

Murasawa: Tämän projektorin ja koko sen taustalla olevan Life Space UX -ajatuksen tarkoitus on hyödyntää asuintilojen täysi potentiaali. 

Tuotekuva LSPX-P1-projektorista.
Sisustuskuva LSPX-P1-projektorista.

Mieti, moniko sijoittaa sohvan, ruokapöydän tai tuolit olohuoneeseensa sen perusteella, missä heidän suuri televisionsa sijaitsee. Ihan kuin televisiolla olisi ylin päätösvalta siihen, miten ihmiset voivat tilansa sisustaa. Tällaisissa tapauksissa televisio kuin huomaamatta hakeutuu ihmisten vapaa-ajan keskipisteeksi, eikä se mielestämme ole kovin käytännöllistä. Halusimme vapauttaa perinteisen viihde-elektroniikan rajoituksiin tottuneet perheet sisustamaan olohuoneensa ensisijaisesti viihtyisäksi tilaksi, jossa voi myös katsoa yhdessä elokuvia tai televisio-ohjelmia. Tällaisten ajatusten pohjalta keskitimme huomiomme pienikokoisiin projektoreihin. Kannettavaa projektoria käyttämällä ihmiset voisivat katsoa videoita missä tahansa, joten huonekalut voi järjestellä vapaasti halutulla tavalla.

Sisustuskuva LSPX-P1-projektorista.
Sisustuskuva LSPX-P1-projektorista.

─ Mikä on LSPX-P1-projektorin suositeltu käyttötapa? 

Murasawa: LSPX-P1-projektori liitetään tavallisen projektorin tavoin ulkoiseen lähteeseen, joka toistaa televisio-ohjelmia, elokuvia ja pelejä. Toisin kuin perinteiset projektorit, LSPX-P1 heijastaa kuvan erittäin lähelle, joten sen voi sijoittaa moneen paikkaan.

Olemme kehittäneet projektoreihin uuden Poster-toiminnon. Sillä voit heijastaa kuvia ja videoita missä tahansa, jopa sellaisissa paikoissa, missä se ei aiemmin ole ollut mahdollista. Perinteisten televisio-ohjelmien ja elokuvien kaltaisen huomiota vaativan sisällön lisäksi on mahdollista heijastaa haluttuun paikkaan sisustuksellisesti miellyttävää passiivista sisältöä, kuten senhetkisen säätilan tai ajan näyttäviä videoita. Olemme myös lisänneet monia muita toimintoja helpottamaan Poster-toiminnon käyttöä. Voit esimerkiksi asettaa projektorille käynnistymis- ja sammumisajat tai asettaa projektorin käynnistymään ihmisten lähestyessä sitä ja sammumaan heidän poistuessaan sen luota.

Sisustuskuva LSPX-P1-projektorista.
Tuotekuva LSPX-P1-projektorista.

─ Jäikö kehitysprosessista mieleen jotain erityistä?

Murasawa: Eräs Life Space UX -konseptin ajatuksista on, että emme keskity vain tuotteeseen, vaan myös siihen, miten tuote soveltuu käyttöympäristöönsä. Tuotekehittelyssä pohdimme näitä kysymyksiä erittäin laajasti.

Tavallisissa projektoreissa on virtapainike ja muutama muu painike tarkennusta, äänenvoimakkuutta ja muita asetuksia varten. Halusimme LSPX-P1-projektorimme olevan helppokäyttöinen, joten siinä on vain virtapainike. Koska projektorin heijastusetäisyys on erittäin lyhyt, arvelimme käyttäjien asettavan sen kauaksi itsestään. Tästä syystä projektorissa on automaattinen toiminto, joka tarkentaa kuvan laitteen siirron jälkeen, ja projektoria käytetään älypuhelinsovelluksella. Uskomme kehittäneemme tuotteen, joka on helppokäyttöinen ja saa ihmiset keksimään projektorille aivan uusia käyttötapoja.

Testasimme projektoria useissa erilaisissa paikoissa. Erityinen testien perusteella kehittämämme ominaisuus on LSPX-P1-projektorin valkoinen virran merkkivalo. Merkkivalo on tavallisesti vihreä, mutta päätimme vaihtaa sen väriä, koska vihreä valo oli monissa tiloissa liian häiritsevä. Merkkivalo on nyt juuri riittävän kirkas, jotta projektorista näkee, onko sen virta kytkettynä. 

Sisustuskuva LSPX-P1-projektorista.
Kaaviokuva LSPX-P1-mallista.

─ Projektorin kotelo on pienikokoinen mutta sisältää myös akun ja kaiuttimet. Mikä sen suunnittelussa oli vaikeinta? 

Murasawa: Projektorin suunnittelu kannettavan kokoiseksi oli erittäin vaikeaa. Kannettavan ultralyhyen heijastusetäisyyden projektorin leveys on noin 8 cm, koska halusimme, että siitä saa hyvän otteen yhdellä kädellä.

8 cm:n tavoiteleveys oli uskomattoman vaikea saavuttaa. Vaikka laservalonlähde on pienikokoinen ja kirkas, se tuottaa todella paljon lämpöä. Sen lisäksi jouduimme piilottamaan tuuletusaukot ja AV-laitteista tutut videoliitännät rei’itetyn metallikuoren sisään. Olihan tavoitteenamme projektorin, sen tuottaman videosisällön ja huoneen sisustuksen saumaton harmonia. Ratkaisumme vähentää jäähdytystehoa, mutta pitää käyttöäänen hiljaisena, korkeintaan 22 desibelissä. Se vastaa suurin piirtein puunlehtien havinaa. 

Uudessa projektorissa on automaattinen tarkennustoiminto, Sonyn kaikkien aikojen pienin* ultralyhyen heijastusetäisyyden linssi, aivan uusi SXRD-näyttöpaneeli ja laservalonlähde. Vaativan suunnittelu- ja testaustyön lopputuloksena projektorin ilmajäähdytysjärjestelmä on ihanteellinen. Näiden ominaisuuksien ansiosta voit nauttia videosisällöstä kompaktilla projektorilla aivan uudella tavalla.

* Tammikuussa 2016

Sisustuskuva LSPX-P1-projektorista.
Tuotekuva LSPX-P1-projektorista.

─ Kannettavalla ultralyhyen heijastusetäisyyden projektorilla voi tuottaa kuvan seinälle, mutta kiertämällä projektoria 90 astetta kuvan voi heijastaa pöydälle tai lattialle. 

Murasawa: Kannettavan ultralyhyen heijastusetäisyyden projektorin voi liittää tietokoneeseen ja heijastaa kuvan työpöydän pintaan. Näin kuvia ja sähköisiä asiakirjoja voi tarkastella vierekkäin paperisten asiakirjojen kanssa. Koska sisältöä voi nyt näyttää tiloissa, joissa se ei aiemmin ole ollut mahdollista, uskomme ihmisten keksivän tiloille aivan uusia käyttötapoja. Ultralyhyen heijastusetäisyyden projektoria on helppo kantaa yhdellä kädellä, joten sen voi asettaa haluamaansa paikkaan ja aloittaa katselun säätämättä tarkennusta. Kun löydät sopivan paikan, voit heijastaa siihen mielin määrin kuvamateriaalia. Toivomme, että ihmiset löytävät paljon uusia ja yllätyksellisiä tapoja käyttää eri tiloja.

LSPX-P1

Kannettava Ultra Short Throw -lähiprojektori

LSPX-P1

Heijasta suosikkielokuvasi, valokuvasi tai muu sisältö mille tahansa talon seinä- tai lattiapinnalle.