Mikä on sinulle paras TV?

Erilaisia malleja ja ominaisuuksia on niin paljon, että sopivimman TV:n löytäminen voi olla vaikeaa. Avullamme voit valita Sonyn TV:n, jolla viet viihteen uusiin ulottuvuuksiin.

OLED vai LCD?

Näytön tyypin mukaan

Saatavilla on kahta näyttötyyppiä – OLED ja LCD – joilla kummallakin on omat erityispiirteensä. Televisioasiantuntemuksemme ansiosta saat huippulaatua sekä OLED- että LCD-TV:issä. 

OLED: syvemmät varjot, kirkkaammat valot

OLED-näytöissämme on yli 8 miljoonaa itsevalaisevaa pikseliä, joita ohjataan tarkasti ja itsenäisesti. Koska jokainen pikseli voidaan aktivoida tai sammuttaa kokonaan, kirkkaan ja tumman vaihteluväli laajenee uskomattoman syvillä mustan sävyillä ja kirkkailla vaaleilla kohdilla. Cognitive Processor XR ja ainutlaatuinen paneelinohjaustekniikka tehostavat värejä ja kontrastia ja tuottavat erityisen todentuntuisen kuvan. Koska pimeissä kohtauksissa näkyy enemmän yksityiskohtia, syvyyttä ja tekstuuria, OLED-televisio on erityisen hyvä valinta elokuvien katseluun.

Papukaija sukii sulkiaan
Laaja värispektri aitoja sävyjä varten

Cognitive Processor XR -prosessorin ansiosta OLED-televisiomme toistavat yli miljardi väriä. Yhdessä laajan väriskaalan paneelin ja ihmiskeskeisen prosessorin kanssa se analysoi värien kylläisyyden, sävyn ja kirkkauden ja toistaa luonnolliset sävyt kaikissa yksityiskohdissa.

Kaksi moniväristä kalaa ui ympyrää mustalla taustalla
Puhtaat mustan sävyt luovat realistisen syvyyden ja tekstuurin

Cognitive Processor XR™ analysoi visuaalisia tietoja ja parantaa kuvaa jäljittelemällä ihmissilmän toimintaa. Se toistaa yksityiskohtaisesti niin varjot kuin kirkkaat kohdat.

Kolme dinosaurusta TV-ruudussa ja kahden ääntelevän dinosauruksen kohdalta lähtevät ääniaallot
Kaiutin ruudussa, elokuvateatteritasoinen ääni

Acoustic Surface Audio+ -tekniikan ansiosta Sonyn OLED-televisioiden ääni kuuluu suoraan ruudusta, ja kuulemasi ja näkemäsi kohdistetaan tarkalleen yhteen. Katselukokemuksesta tulee paljon mukaansatempaavampi.

LCD: kirkas, värikäs kuva

Taustavalaistut LCD-televisiot toistavat värikkäiden kohtausten kirkkauden myös hyvin valaistuissa huoneissa. Mini LED- ja Full Array LED -televisioiden Cognitive Processor XR luo kuvaan poikkeuksellisen kontrastin. Yhdessä ainutlaatuisten taustavalon säätötekniikoiden kanssa se ohjaa tarkasti näytön valoa tuottaen kirkkaammat kohtaukset ja todentuntuisen kontrastin.

Viisto TV-ruutu, jossa näkyy auringonlaskumaisema. Alla on sama kuva Mini LED -valoilla, jotka havainnollistavat kohtauksen valaistusta.
Mini LED

Uudet Mini LED -TV:t ohjaavat taustavaloa alueittain niin, että sekä tummat että vaaleat kohteet näkyvät selkeästi. Koska Mini LED -valot ovat pienempiä ja tiiviimpiä kuin Full Array LED -valot, ne vaativat tarkempaa ohjausta. Mini LED -TV:issämme on Sonyn oma tarkka taustavalon säätötekniikka, XR Backlight Master Drive. Sen ansiosta voit nauttia optimaalisesta kontrastista ilman heijastumia. Kohtaukset ovat täynnä kirkkaita valoja, syviä mustan sävyjä ja luonnollisia keskisävyjä.

Henkilö rullalautailee savun keskellä ja taustavalopaneeli havainnollistaa kohtauksen valaistusta
Full Array LED

Full Array LED -taustavalossa LED-valot kattavat koko kuvaruudun. Tämän ansiosta valojen tehoa voidaan säätää paljon tarkemmin kohtauksen mukaan. Näin valo ohjautuu oikeisiin kohtiin ja tummat alueet pysyvät tummina. Lisäksi XR Contrast Booster säätää kirkkautta tehostamalla kirkkaita kohtia ja syventämällä varjoja. Kuva näyttää aidommalta, syvemmältä ja yksityiskohtaisemmalta.

MINKÄ KOKOINEN TV SOPII PARHAITEN SINULLE?

Näytön koon mukaan

Sopivimman TV-koon valitsemisessa on syytä huomioita tiettyjä tärkeitä seikkoja. Katso, kuinka valitset tarpeisiisi parhaiten sopivan, mahdollisimman ison TV:n. Iso TV ei välttämättä vaadi isoa huonetta. Tekniikan ja muotoilun kehitys tarkoittaa, että voit nauttia suuresta näytöstä pienessäkin tilassa.

Katseluetäisyydellä on väliä
Katseluetäisyydellä on väliä

Nykyajan suuren tarkkuuden 4K-TV:issä kuva pysyy terävänä ja sujuvana myös läheltä katsottaessa ja suurikokoisissa näytöissä. Yleissääntönä television korkeuden kannattaisi olla 2/3 television ja katsojan sijainnin välisestä etäisyydestä.

Katseluetäisyys: ① 90 cm: 49" ② 100 cm: 55" ③ 120 cm: 65" ④ 140 cm:75" ⑤ 160 cm: 85"

Ohuen reunuksen ansiosta näet enemmän
Ohuen reunuksen ansiosta näet enemmän

Uusien televisiomallien ohuiden reunusten ansiosta saat entistä suuremman näyttöalan ilman, että television koko suurenee. Lisäksi katselukokemuksesta tulee entistä mukaansatempaavampi, sillä voit keskittyä kehyksen sijaan toimintaan.

MITÄ KATSELET MIELUITEN TV:STÄ?

Katselutottumustesi perusteella

Elokuvia teatteritasoisella äänellä, urheilua stadiontunnelmalla vai adrenaliinintäyteisiä pelejä täynnä yksityiskohtia? Mieti, mitä haluat televisiostasi katsella ja valitse TV, joka maksimoi kokemuksen.

Pidätkö elokuvista?

Elokuvissa on paljon pimeitä kohtauksia, joten TV:n on kyettävä toistamaan syvät mustan sävyt ja kirkkaat valot, jotta kuva näyttää syvältä ja yksityiskohtaiselta. Lisäksi kuvan ja äänen on vastattava toisiaan, jotta katselukokemus on mahdollisimman elokuvateatterimainen.

Kolme dinosaurusta TV-ruudussa ja kahden ääntelevän dinosauruksen kohdalta lähtevät ääniaallot
Elokuvat OLED-televisiolla

Yli kahdeksalla miljoonalla itsevalaisevalla ja yksilöllisesti aktivoitavalla pikselillä varustettu OLED parantaa kirkkaan ja tumman voimakkuutta. Tämä tekee OLED-televisiosta erinomaisen valinnan scifi-, kauhu- ja toimintaelokuviin. Acoustic Surface Audio™ -tekniikan ansiosta kuulet äänen juuri siitä kohdasta, missä elokuvan hahmo seisoo, etkä vain television sivuilta – aivan kuin elokuvateatterissa.

Jaettu kuva, jossa näkyy kaksi ruutua. Jako havainnollistaa, kuinka toisella puolella on parempi kirkkaus ja kontrasti. Ruudun takaosan jako havainnollistaa, kuinka ruudun eri puolilla on erilainen valaistus.
Elokuvat LCD-televisiolla

Mini LED- ja Full Array LED -televisiot, joissa on Sonyn ainutlaatuinen taustavalon säätötekniikka, tekevät kuvasta todentuntuisemman aktivoimalla itsenäisesti taustavalon ja tehostamalla vaaleiden alueiden kirkkautta. Siksi LCD-televisio sopii esimerkiksi valoisia kohtauksia sisältäviin koko perheen elokuviin ja animaatioihin.

Nautitko urheilusta?

Nopeatempoisten urheilulajien, kuten jalkapallon ja moottoriurheilun, katselussa suurimpana ongelmana on sumeus. Varmista, että valitset parannetun kontrastin television, ja pidä toiminta terävänä.

Selkeää urheilua OLED-televisiolla
Urheilu OLED-televisiolla

OLED-näyttöjen erityisen tarkkuuden takaavat miljoonat itsenäisesti valaistut pikselit. Jopa nopealiikkeistä urheilua katsellessasi näet erittäin vähän jälkikuvaa tai sumeutta. 

Motionflow ja X-Motion Clarity
Urheilu LCD-televisiolla

Valitse TV, jossa on Sonyn sumeutta vähentävä XR Motion Clarity™ -tekniikka. Sen itsenäinen paneeli optimoi valaistuksen tehon ja pitää kuvan selkeänä ilman, että kirkkaus kärsii.

① Kuva, jossa käytössä XR Motion Clarity
② Kuva ilman XR Motion Clarity -tekniikkaa

Pidätkö peleistä?
Perfect for PlayStation®5

BRAVIA XR™ -televisiot on suunniteltu toimimaan loistavasti PlayStation®5-konsoleiden kanssa. BRAVIA XR ja PS5™ luovat yhdessä upean kokemuksen mukaansatempaavan kuvan ja äänen ansiosta. Tunnet olevasi tapahtumien keskellä.

Voiton takaa 4K/120 kuvaa sekunnissa

Televisioiden nopea HDMI 2.1 (4K/120 kuvaa sekunnissa) tuottaa sulavan ja selkeän liikkeen sujuvaan pelaamiseen.

Sulava pelikokemus ja vaivaton hallinta

Nopeasti alkuun. Liitä vain HDMI-kaapeli, niin BRAVIA XR tunnistaa yhdistetyn pelikonsolin ja siirtyy automaattisesti pelitilaan. Voit nauttia sulavasta ja nopeasta pelaamisesta.

TV-lähetys, jossa näkyy X-Reality PRO -järjestelmän tuoma etu
Katsotko muun muassa TV-sarjoja ja uutisia?

Vaikka 4K-televisioita on aina vain enemmän, jotkin TV-ohjelmat lähetetään edelleen 2K-tasoa alhaisemmalla laadulla. XR 4K -skaalauksella varustetut televisiot skaalaavat matalaresoluutioisen sisällön Sonyn ainutlaatuisella tietokannalla lähemmäs 4K-laatua.

Aiotko nauttia sovelluksista?

Löydä uusia elokuvia ja sarjoja katseluhistoriaasi ja kiinnostuksenkohteisiisi perustuvien suositusten avulla. Voit lisätä sisältöä katselulistalle myös suoraan puhelimesta, jotta suositukset pysyvät aina ajan tasalla. Löydät yli 7 000 sovellusta ja peliä televisioon Google Play -sovelluksesta. 

BRAVIA-TV, jonka ruudussa näkyy Venom
BRAVIA CORE

Valtava määrä elokuvia odottaa sinua television BRAVIA CORE -sovelluksessa. Voit suoratoistaa elokuvia rajoituksetta jopa kahden vuoden ajan ja lunastaa satojen uusimpien julkaisujen ja klassikkojen joukosta 10 haluamaasi elokuvaa.

Mies työskentelee editointipöydän äärellä
Creator Calibrated Mode

BRAVIA XR -televisioiden Creator Calibrated Mode -tila optimoi kuva-asetukset, kun katselet Netflix- tai BRAVIA CORE -sisältöä. Netflix Adaptive Calibrated Mode -tila säätää Netflixin kuvaa huoneen valaistuksen mukaan.

NÄYTÖN ÄÄNI, AIVAN KUIN ELOKUVATEATTERISSA

Äänikokemuksen mukaan

Jos kaipaat todella mukaansatempaavaa kokemusta, yhdistä ääni kuvaan. Valitse TV, jonka ääni kuuluu suoraan kuvaruudusta. Kuulet äänet sieltä mistä pitääkin. Tästä on hyötyä erityisesti suurissa televisioissa, joissa ääni voi olla kaukana ruudun keskipisteestä.

OLED: uppoudu äänen ja kuvan yhtäaikaiseen liikkeeseen

Sonyn Acoustic Surface Audio -tekniikalla näyttö värisee niin, että ääni vaikuttaisi seuraavan toimintaa ja tulevan juuri oikeasta lähteestä. 

LCD: astu toiminnan keskelle näytöstä tulevan äänen voimin 

Sonyn Acoustic Multi Audio -järjestelmällä ääni tuntuu tulevan suoraan näytön keskeltä ja vastaa kuvaa tarkasti.