Ominaisuudet

Kuva, jossa näytetään kolme mikrofonikapselia yksikön sisällä

Laadukkaat mikrofonikapselit selkeään ihmisäänten tallentamiseen

Pienestä koostaan ja keveydestään huolimatta ECM-S1:ssä on kolme halkaisijaltaan suurta (14 mm) mikrofonikapselia, jotka vaimentavat kohinaa ja takaavat selkeän ja korkealaatuisen äänen tallentamisen tasaisella taajuusvasteella, erityisesti matalan keskitaajuuden puheäänen alueella. Kun haluat vakuuttaa katsojat hyvin tuotetulla videolla, äänenlaatu on tärkeässä osassa.

Kuva radiolähetyksestä mikrofonista kameraan kiinnitettyyn vastaanottimeen

Langaton lähetys matalalla viiveellä ja erinomaisella äänenlaadulla

Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy)- ja LC3plus-koodekeilla saadaan pieni virrankulutus, lyhyt viive ja erinomainen äänenlaatu. Parannetun langattoman liitettävyyden ja suorituskyvyn ansiosta mikrofonin ja vastaanottimen välinen yhteys on vakaa jopa ympäristöissä, joissa on esteitä tai useita langattomia lähteitä. Tiedonsiirto on mahdollista jopa 150 metrin päähän esteettömässä ympäristössä.

Kuvassa nainen laulaa suu lähellä mikrofonia, johon on kiinnitetty puhkusuoja

Matalat ominaiskohinatasot varmistavat selkeän äänen

Mikrofonin vähäinen ominaiskohina ja laaja dynaaminen alue mahdollistavat selkeän tallentamisen myös hiljaisella äänenvoimakkuudella. Suoratoistoon suunniteltu mikrofoni on optimoitu ihmisäänten eri sävyjen tallentamiseen suun läheltä selkeästi ja luonnollisesti.

Kuva kolmesta suuntakuviosta ja niiden ominaisuuksista

Valittavana kolme suuntakuviota

Saatavilla on kolme suuntakuviota. Herttakuvio on ihanteellinen sisäkäyttöön, koska se vähentää seinistä kimpoavan äänen tallentumista. Pallokuvion avulla voi tallentaa ympäristön ääniä. Stereo tuottaa vahvan läsnäolon tunteen ja erinomaisen äänenlaadun. 

Tuotekuva mikrofonista, jossa näkyy lähikuvassa vastamelu- ja matalataajuussuotimen kytkin

Melunvaimennuksen suodatustoiminnot

Vastamelusuodin käyttää digitaalista signaalin käsittelyä häiritsevän taustamelun tehokkaaseen poistamiseen, jotta ääni tallentuu selkeänä. Myös mikrofonin matalataajuussuodin vähentää ei-toivottua tuulen, ilmastoinnin ja tärinän aiheuttamaa matalataajuista ääntä. Jälkikäsittelyssä tarvitaan vähemmän kohinanpoistoa ja työnkulku tehostuu.

Tuotekuva mikrofonista puhkusuoja kiinnitettynä

Puhkusuoja vähentää poksahdusääniä

Mukana toimitetaan puhkusuoja, joka vähentää klusiileista (esim. p-äänteestä) johtuvia poksahdusääniä, kun mikrofoni on lähellä puhujan suuta. Näin laulu, kerronta ja muut äänet tallentuvat laadukkaasti.

Kuva, jossa akkusymboli on liitetty suoraan vastaanottimeen Multi Interface Shoe -sovittimella

Virtalähde ja sisäinen akku pitkäkestoiseen tallentamiseen

Vastaanotin saa virtansa joko kameran Multi Interface Shoe -sovittimesta tai tietokoneen tai muun laitteen USB Type-C® -liittimen kautta. Mikrofonin akussa riittää virtaa 13 tunniksi tai siihen voi syöttää jatkuvasti virtaa USB Type-C® -liittimen kautta.

Tuotekuva, jossa henkilö pitelee mikrofonia yhdellä kädellä

Kompakti ja kevyt muotoilu

ECM-S1-suoratoistomikrofoni ja vastaanotinyksiköt tarjoavat erinomaisen äänenlaadun kompaktissa ja kevyessä paketissa. Ihanteellinen sekä sisä- että ulkokäyttöön. Vastaanottimen koko on 32 mm x 29 mm x 50 mm (L/K/S) ja paino 25 g. Mikrofonin koko on 63 mm x 137,5 mm x 63 mm (L/K/S) ja paino 157 g (jalustan kanssa).

Kuva tietokoneen näytön ääressä istuvasta miehestä päässään kuulokkeet, jotka on liitetty kaapelilla mikrofoniin

Ääntä voidaan tarkkailla

Tallennettaessa USB-liitännän kautta tietokoneeseen tai älypuhelimeen ääntä voi tarkkailla ennen ulkoiseen laitteeseen lähettämistä liittämällä kaupallisesti saatavilla olevat kuulokkeet suoraan mikrofoniin. 

Kuva naisesta laulamassa mikrofoniin, joka on kiinnitetty puomivarsijalustaan

Voidaan kiinnittää jalustaan, kolmijalkaan tai puomivarteen

Mikrofonin voi kiinnittää jalustaan tallennuksen ajaksi ja sen kulmaa voi säätää eteen tai taakse. Mikrofonin pohjassa on 1/4 tuuman kierre, jolla se voidaan kiinnittää kolmijalkaan tai puomivarteen (vaatii muuntosovittimen).

Tuotekuvassa näkyy mikrofonin äänentason valitsin ja merkkivalot palavat

Helppo tarkkailla ja säätää reaaliajassa

Mikrofonin äänenvoimakkuutta voi säätää tallennuksen aikana AUDIO LEVEL -valitsimella (ylempi) ja äänen tulotasoa voi tarkkailla reaaliajassa LED-valojen avulla. Kuulokelähdön äänenvoimakkuutta ja mikrofonin ja tietokoneen välisen äänenvoimakkuuden suhdetta voi säätää alemmalla valitsimella langallista yhteyttä käytettäessä. Valitsinta painamalla mikrofonin äänen ja laitteen äänen tulotasojen suhdetta voi säätää asteittain. Langatonta yhteyttä käytettäessä mikrofonissa ja vastaanottimessa olevan LINK-valon avulla yhteyden tilan voi tarkistaa tallennuksen aikana.

Kuva kahdesta ulkona istuvasta henkilöstä edessään mikrofoni ja lähellään kamera, johon on kiinnitetty vastaanotin

Multi Interface Shoe -sovitin lähes viiveettömään ääneen ja kaapelittomaan virransyöttöön

Kun vastaanotin liitetään Sonyn kameraan, jossa on Multi Interface (MI) Shoe -sovittimen tuki (kuten johonkin α™-sarjan digitaaliseen vaihdettavan objektiivin kameraan tai vlogikameraan), erillisiä kaapeleita virran tai signaalin siirtämiseen ei tarvita.

Kuvassa henkilö laittaa ruokaa mikrofoni lähellään ja vastaanotin liitettynä jalustalla olevaan älypuhelimeen USB-kaapelilla

USB-digitaaliäänilähtö

Sekä mikrofonissa että vastaanottimessa on USB Type-C® -portti, jossa on 48 kHz / 24-bit -digitaaliäänilähtö. Näin mikrofonin voi yhdistää joko suoraan tietokoneeseen tai älypuhelimeen USB-kaapelilla, langattomasti vastaanottimeen ja sen jälkeen USB-kaapelilla tietokoneeseen tai älypuhelimeen tai kameraan Multi Interface Shoe -sovittimella.

Kuva vastaanottimen liittämisestä äänikaapelilla ja 3,5 mm:n miniliittimellä monenlaisiin laitteisiin, kuten älypuhelimiin ja tietokoneisiin

Mikrofonin äänitulo/-lähtö 3,5 mm:n miniliitännällä (stereo)

Vastaanottimessa on 3,5 mm:n miniliitäntä (stereo) äänilähtöä varten, joten sitä voi käyttää kameroiden, tietokoneiden, IC-tallentimien ja muiden laitteiden kanssa, joissa ei ole Multi Interface Shoe -sovitinta.

Kuva kitaraa pitelevästä miehestä, joka puhuu läheiseen mikrofoniin ja katsoo kameraan, johon on kiinnitetty vastaanotin

Mono, herttakuvioinen

Herttakuviota käytettäessä ääntä tallennetaan laajasti mikrofonin edestä ja mikrofonin takaa tulevia ääniä vaimennetaan. Sopii loistavasti podcasteihin, kerrontaan ja muihin tilanteisiin, joissa henkilö puhuu yksin.

Kuva mikrofonista keskellä pöytää, ja neljä henkilöä keskustelee sen ympärillä

Mono, pallokuvio

Pallokuvio taltioi ääntä joka suunnasta samalla herkkyydellä. Se sopii usean ihmisen äänen ja ympäristön tunnelman tallentamiseen.

Kuva, jossa mies laulaa jalustassa olevaan mikrofoniin kitaristi molemmilla puolillaan

Stereo, herttakuvio

Voimakkaasti suuntaava stereokuvio tallentaa ääntä vasen-oikea-hajaspektrillä ja luo vahvan läsnäolon tunteen, joten se sopii musiikkiesityksiin ja laulamiseen.