Xperia jokaiselle esteetön

Aistien tukena

Tavoitteenamme on tarjota esteettömiä tuotteita, joilla jokainen voi viestiä vapaasti yksilöllisten tarpeittensa mukaan. Olemme keskittyneet kolmeen esteettömyyden osa-alueeseen: näkemistä avustava tekniikka – helpottaa sisältöjen näkemistä tai muuntaa niitä ääneksi, kuulemista avustava tekniikka – helpottaa sisältöjen kuulemista tai muuntaa niitä tekstiksi ja toimintoja avustava tekniikka – helpottaa Xperia-laitteen toimintojen käyttämistä.

Nuori nainen, jolla on silmälasit, maski ja Sonyn kuulokkeet, katselee hyvin tarkasti Xperian näyttöä.
Esteetön kaikille tarpeiden mukaan

Jotta mahdollisimman monet voivat käyttää tuotteitamme ja palveluitamme, olemme pyytäneet suunnittelussa apua henkilöiltä, joilla on rajoitteita. Olemme suunnittelu- ja kehitysprosessin aikana tehneet rajoitteisille henkilöille haastatteluja ja käytettävyystestejä, ja heidän palautteensa on vaikuttanut lopulliseen tuotteeseen.

Kuule, mitä on näytöllä

Kytke päälle TalkBack, niin voit viestiä puhelimen kanssa kosketus- ja puhepalautteen avulla sen sijaan, että näytöllä olevia asioita tarvitsisi lukea.

Puhetta tekstinä

Live Transcriben avulla pystyt osallistumaan ympärilläsi käytäviin keskusteluihin helpommin. Se näyttää puheen tekstinä näytölläsi, varoittaa oma nimesi maininnasta ja antaa sinun kirjoittaa vastauksia näytölle katsoessasi tekstitystä. 

Saat tiedon tärkeistä äänistä

Kytke päälle ääni-ilmoitukset, niin puhelin varoittaa sinua tärkeistä äänistä kotonasi, esimerkiksi kun palovaroitin hälyttää, ovikello soi tai vauva itkee.

Helppo hallita

Esteettömyysvalikossa on suuri, kuvakepohjainen näyttövalikko, josta on helpompaa mm. lukita laite, säätää äänenvoimakkuutta ja kirkkautta ja ottaa kuvakaappauksia.


GARIn (Global Accessibility and Reporting Initiative) logo
Katso laitteemme GARIsta

Global Accessibility Reporting Initiative (GARI) -tietokanta on opas matkapuhelinten ja tablet-laitteiden käyttäjille, joilla on kuulo-, näkö- tai taitorajoitteita tai muita erityistarpeita. Se on nopea ja helppo tapa vertailla puhelinten, myös kaikkien Xperia-laitteiden, esteettömyystoimintoja.

Esteettömyyden kuvake
Avustava tekniikka Xperiassa

Avustava tekniikka mahdollistaa käytön näkö-, kuulo- ja liikuntakyvyn rajoituksista riippumatta.

Saatavilla olevat toiminnot saattavat vaihdella tuotteesta riippuen.
Jotkin toiminnot saattavat tuotteesta riippuen vaatia sovelluksen asentamista Google Play™ -kaupasta.