Xperia: tehty musiikille

Ota selvää, mikä tekee Xperiasta täydellisen valinnan musiikin ystäville, niin arkikuuntelijoille kuin audiofiileille.


Suunniteltu äänentoistoon

Tutustu Xperian poikkeuksellisen kuuntelukokemuksen takana oleviin tärkeimpiin ominaisuuksiin ja tekniikoihin.

Maailman ensimmäinen älypuhelin, joka toistaa 360 Reality Audio -ääntä stereokaiuttimillaan

Aiemmin 360 Reality Audio -äänentoistokokemus vaati, että älypuhelimeen liitettiin yhteensopivat kuulokkeet, mutta uusimmissa Xperia-malleissa siitä voidaan nyt nauttia myös sisäänrakennetuilla Full-stage-stereokaiuttimilla. Uppoudu ympäröivään äänimaailmaan aivan kuin olisit livekonsertissa tai studiossa äänittävän artistin seurassa.

Ylivoimainen laitteisto

Xperia-laitteiden viimeaikaiset parannukset ovat kohentaneet merkittävästi äänenlaatua kokonaisuudessaan, kuuntelitpa sitten sisäänrakennetuilla kaiuttimilla tai suosikkikuulokkeillasi.

Xperia-älypuhelimessa näkyy musiikkisoitinvalikko. Tyyliteltyjä sinisiä ääniaaltoja leviää puhelimen kaiuttimista.
Kuuntele sisäänrakennetuilla kaiuttimilla

Xperian etuosan Full-stage-stereokaiuttimet on suunniteltu sekä lisäämään äänenpainetta että poistamaan värinää. Äänen kuuluvuus on kohonnut noin 40 prosenttia, ja selkeys on myös parantunut. 

Kuuntele kuulokkeilla

Xperia-älypuhelimissa jo tuttu 3,5 mm:n ääniliitäntä tarjoaa erinomaisen äänenlaadun. Äänen kuuluvuus langallisilla kuulokkeilla on kohonnut noin 40 prosenttia, ja lisäksi äänen vääristymät ovat vähentyneet. 

Kuvassa 2 Xperia-puhelinta, toisessa näkyy musiikkisoitinvalikko ja toisessa 3,5 mm:n ääniliitäntä näytön ollessa alaspäin
Muuta stereomusiikkisi mukaansatempaavaksi 360 asteen tilaääneksi

Haluatko nauttia suoratoistomusiikin paremmasta äänenlaadusta? 360 Spatial Sound -toiminnolla Xperia päivittää pakatut tiedostot ja kaksikanavaiset stereoraidat reaaliajassa mukaansatempaavaksi äänikokemukseksi. Tekniikka toimii omien äänitiedostojesi ja suoratoistopalveluiden kanssa parantaen yhä kuuntelukokemustasi.

360 Spatial Sound -toiminnon asetukset

360 Spatial Sound -toiminnon asettaminen ei voisi olla helpompaa. Valitse äänivalikosta ääniasetukset ja aktivoi kytkimellä 360 Spatial Sound.

Miten 360 Spatial Sound toimii?

Katso videolta, miten 360 Spatial Sound parantaa kuuntelukokemustasi.Artistien reaktiot Xperialla kuunteluun

Ketkä olisivatkaan parempia arvioimaan musiikin toistoa kuin itse levyttävät artistit? Pyysimme muutamia heistä kertomaan mielipiteensä.

Citizen Queen testasi Xperiaa

Katso, mitä mieltä yhdysvaltalainen tyttöbändi Citizen Queen oli Xperian musiikkielämyksestä.

idom kokeilee Xperian äänitoimintoja

Katso videolta, mitä mieltä idom on Xperian äänitoiminnoista.Luotu yhteistyössä Sony Music Entertainmentin kanssa

Jotta äänentoisto kuulostaisi siltä kuin artisti on sen tarkoittanut, otimme mukaan masteroija Mark Wilderin Sony Music Entertainmentin Battery Studios -yksiköstä. Hänen avullaan säädimme ja arvioimme Xperian kaiuttimien ja kuulokkeiden äänenlaatua.

Kuva Mark Wilderistä istumassa miksauspöydän ääressä äänitysstudiolla
Tutustu äänentoiston legendaan Mark Wilderiin

Mark Wilder on johtava masteroija Sony Music Entertainmentin Battery Studiosissa New Yorkissa ja todellinen äänentoiston legenda. Hän on yli 30-vuotisen uransa aikana ollut tekemässä yli 3 000 albumia, ja hänellä on 11 Grammy-ehdokkuutta ja kuusi voittoa. Tämän pätevämpää Xperian kuuntelukokemuksen arvioijaa ei ole.

”Äänessä on väriä ja ulottuvuutta ja se tuntuu ankkuroidulta.”

Mikä on yleisvaikutelmasi Xperian äänentoistosta?


Mark:
Ensinnäkin äänessä on väriä ja ulottuvuutta ja se tuntuu ankkuroidulta (yhtenäiseltä, maadoitetulta). Kaiun, viiveen ja muiden tehosteiden yksityiskohdat erottuvat ja täyttävät tilan. Miksauksen jokaisen äänen dynamiikka paljastuu paremmin. Rytmielementit tuntuvat toimivan yhdessä, joten musiikki on innostavampaa. Tämä on hyvin musikaalinen puhelin, ja kaiutinelämys on mahtava.

Se on äänenlaadun suuri edistysaskel. Kaiuttimen toisto on hyvin maadoitettua ja yhtenäistä ja sointi tähän mennessä täyteläisin. Kaiuttimilla on ilo kuunnella musiikkia. Myös kuulokelähtö teki vaikutuksen. Se oli dynaaminen ja äänimaailma täydellinen, joten kuuntelemista oli vaikea lopettaa.

Lähikuva henkilöstä miksauspöydän luona työntämässä kuulokkeiden liitintä Xperia-älypuhelimen 3,5 mm:n liitäntään
Kuva Mark Wilderistä tutkimassa Xperia 1 II -älypuhelinta

Miltä kaiutin sitten kuulostaa?


Mark:
Huomasin Xperiasta todella, että siinä on hyvin selkeä ääni. Yksityiskohdat, tilavaikutelma ja instrumenttien välinen tila on paljon selkeämpi kuin mitä olen kuullut missään muussa matkapuhelimessa. Siinä on enemmän tehoa ja iskuvoimaa, se on jännittävämpi. Dynaamiset liikkeet pienistä dynamiikan muutoksista dramaattisempiin ovat kuin suuremmasta, täyden äänialueen kaiuttimesta. Se on vaikuttavaa, koska tämä ääni viittaa paljon suurempaan kuuntelukokemukseen.

Entä kun kuuntelet kuulokkeilla?


Mark:
Kun kuuntelin langallisilla kuulokkeilla ensimmäistä kertaa, olin todella yllättynyt Xperian äänivaikutelmasta. Äänenlaatu, tila, selkeys, äänenvoimakkuus – kaikki vaikuttaa olevan paljon paremmin koossa kuin mitä muistan missään aiemmassa matkapuhelimessa olleen. Minulla on aina matkoilla Walkman® mukana, ja olen odottanut päivää, jolloin voin valita, kuuntelenko musiikkia liikkeellä ollessani Walkmanista vai älypuhelimesta. Se päivä on tullut.

Mitä ajattelet 3,5 mm:n ääniliitännästä?


Mark:
Haluan käyttää langallisia kuulokkeita. Siten tunnen olevani oudolla tavalla enemmän yhteydessä. Haluan, että äänen vahvistus tulee puhelimesta, ja kun näin tässä puhelimessa kuulokeliitännän, hymy kohosi kasvoilleni!

Xperian äänielämyksen hienosäätöä

Katso, miten Mark Wilder ja Kenichi Matsumoto, Sony Corporationin äänisuunnittelija, tekivät yhteistyötä Xperian äänentoiston parissa.