Xperia: tehty musiikille

Ota selvää, mikä tekee Xperiasta täydellisen valinnan musiikin ystäville, niin arkikuuntelijoille kuin audiofiileille.


Suunniteltu äänentoistoon

Tutustu Xperian upean äänitys- ja kuuntelukokemuksen takana oleviin tärkeimpiin ominaisuuksiin ja tekniikoihin.

Esittelyssä Music Pro 
Näin käytät Music Prota
Tätä mieltä ammattilaiset ovat Music Prosta
Ylivoimainen laitteisto

Xperia-laitteiden viimeaikaiset parannukset ovat kohentaneet merkittävästi äänenlaatua kokonaisuudessaan, kuuntelitpa sitten sisäänrakennetuilla kaiuttimilla tai suosikkikuulokkeillasi.

360 Reality Audio Xperia-puhelimessasi

Aiemmin 360 Reality Audio edellytti, että älypuhelimeen liitettiin kuulokkeet, mutta uusimmissa Xperia-malleissa siitä voidaan nyt nauttia myös sisäänrakennetuilla Full-stage-stereokaiuttimilla. Uppoudu ympäröivään äänimaailmaan aivan kuin olisit livekonsertissa tai studiossa äänittävän artistin seurassa.

Nainen kuuntelee musiikkia silmät kiinni Xperian Full-stage-stereokaiuttimista – valopilkut hänen päänsä ympärillä kuvaavat 360 Reality Audio -äänentoistoa
360 Reality Audio Full-stage-stereokaiuttimilla
Nainen kuuntelee musiikkia kuulokkeista silmät kiinni – valopilkut hänen päänsä ympärillä kuvaavat 360 Reality Audio -äänentoistoa
360 Reality Audio kuulokkeilla


Artistien reaktiot Xperialla kuunteluun

Ketkä olisivatkaan parempia arvioimaan musiikin toistoa kuin itse levyttävät artistit? Pyysimme muutamia heistä kertomaan mielipiteensä.

Luotu yhteistyössä Sony Music Entertainmentin kanssa

Jotta äänentoisto kuulostaisi siltä kuin artisti on sen tarkoittanut, otimme mukaan masteroija Mark Wilderin Sony Music Entertainmentin Battery Studios -yksiköstä. Hänen avullaan säädimme ja arvioimme Xperian kaiuttimien ja kuulokkeiden äänenlaatua.

Kuva Mark Wilderistä istumassa miksauspöydän ääressä äänitysstudiolla
Tutustu äänentoiston legendaan Mark Wilderiin

Mark Wilder on johtava masteroija Sony Music Entertainmentin Battery Studiosissa New Yorkissa ja todellinen äänentoiston legenda. Hän on yli 30-vuotisen uransa aikana ollut tekemässä yli 3 000 albumia, ja hänellä on 11 Grammy-ehdokkuutta ja kuusi voittoa. Tämän pätevämpää Xperian kuuntelukokemuksen arvioijaa ei ole.

”Äänessä on väriä ja ulottuvuutta ja se tuntuu ankkuroidulta.”

Mikä on yleisvaikutelmasi Xperian äänentoistosta?


Mark:
Ensinnäkin äänessä on väriä ja ulottuvuutta ja se tuntuu ankkuroidulta (yhtenäiseltä, maadoitetulta). Kaiun, viiveen ja muiden tehosteiden yksityiskohdat erottuvat ja täyttävät tilan. Miksauksen jokaisen äänen dynamiikka paljastuu paremmin. Rytmielementit tuntuvat toimivan yhdessä, joten musiikki on innostavampaa. Tämä on hyvin musikaalinen puhelin, ja kaiutinelämys on mahtava.

Se on äänenlaadun suuri edistysaskel. Kaiuttimen toisto on hyvin maadoitettua ja yhtenäistä ja sointi tähän mennessä täyteläisin. Kaiuttimilla on ilo kuunnella musiikkia. Myös kuulokelähtö teki vaikutuksen. Se oli dynaaminen ja äänimaailma täydellinen, joten kuuntelemista oli vaikea lopettaa.

Lähikuva henkilöstä miksauspöydän luona työntämässä kuulokkeiden liitintä Xperia-älypuhelimen 3,5 mm:n liitäntään
Kuva Mark Wilderistä tutkimassa Xperia 1 II -älypuhelinta

Miltä kaiutin sitten kuulostaa?


Mark:
Huomasin Xperiasta todella, että siinä on hyvin selkeä ääni. Yksityiskohdat, tilavaikutelma ja instrumenttien välinen tila on paljon selkeämpi kuin mitä olen kuullut missään muussa matkapuhelimessa. Siinä on enemmän tehoa ja iskuvoimaa, se on jännittävämpi. Dynaamiset liikkeet pienistä dynamiikan muutoksista dramaattisempiin ovat kuin suuremmasta, täyden äänialueen kaiuttimesta. Se on vaikuttavaa, koska tämä ääni viittaa paljon suurempaan kuuntelukokemukseen.

Entä kun kuuntelet kuulokkeilla?


Mark:
Kun kuuntelin langallisilla kuulokkeilla ensimmäistä kertaa, olin todella yllättynyt Xperian äänivaikutelmasta. Äänenlaatu, tila, selkeys, äänenvoimakkuus – kaikki vaikuttaa olevan paljon paremmin koossa kuin mitä muistan missään aiemmassa matkapuhelimessa olleen. Minulla on aina matkoilla Walkman® mukana, ja olen odottanut päivää, jolloin voin valita, kuuntelenko musiikkia liikkeellä ollessani Walkmanista vai älypuhelimesta. Se päivä on tullut.

Mitä ajattelet 3,5 mm:n ääniliitännästä?


Mark:
Haluan käyttää langallisia kuulokkeita. Siten tunnen olevani oudolla tavalla enemmän yhteydessä. Haluan, että äänen vahvistus tulee puhelimesta, ja kun näin tässä puhelimessa kuulokeliitännän, hymy kohosi kasvoilleni!

Xperian äänielämyksen hienosäätöä

Katso, miten Mark Wilder ja Kenichi Matsumoto, Sony Corporationin äänisuunnittelija, tekivät yhteistyötä Xperian äänentoiston parissa.

Kokeile maksutta musiikkipalvelua Xperialla

Tietyillä Xperia-malleilla pääset nauttimaan maksuttomasta kokeilujaksosta TIDALissa ja yhdessä seuraavista musiikkipalveluista: Amazon Music, 360 by deezer tai nugs.net. Näin saat tilaisuuden kokea 360 Reality Audio -äänentoiston.

TIDAL
360 Reality Audio- ja TIDAL-logot
TIDAL kolmeksi kuukaudeksi maksutta

Aktivoi esiasennettu sovellus

Uudet TIDAL-tilaajat saavat maksutta 3 kuukaudeksi TIDAL Hi-Fin sekä 360 Reality Audio -elämyksen, kun he ostavat tietyn Xperia-mallin.

Amazon Music, 360 by deezer ja nugs.net
360 Reality Audio-, Amazon Music Unlimited-, nugs.net- ja 360 by deezer -logot
Amazon Music-, 360 by deezer- tai nugs.net -palvelun maksuton kokeilujakso

Vaaditaan My Sony -rekisteröityminen

Tietyillä Xperia-malleilla voit valita maksuttoman kokeilujakson 3 kuukaudeksi 360 by deezer- tai nugs.net-palvelusta tai 4 kuukaudeksi Amazon Musicista. Kaikki kolme palvelua tukevat 360 Reality Audio -äänentoistoa, joten saat ainutlaatuisen mukaansatempaavan kuuntelukokemuksen. 

Miten lunastan musiikkipalvelun maksuttoman kokeilujakson?

Amazon Music-, 360 by deezer- tai nugs.net-palvelun maksuttoman kokeilujakson lunastaminen on helppoa, suorita vain nämä muutamat vaiheet.

Käyttöehdot

Maksuton 360 Reality Audio -kokeilujakso vaatii rekisteröitymisen johonkin ilmoitetuista musiikkipalveluista.

Kokeilujakso oikeuttaa sinut käyttämään maksutta 3 kuukautta 360 by deezer- tai nugs.net-palvelua tai 4 kuukautta Amazon Musicia. Tarjous on voimassa 31.3.2023 asti.

Kokeilujakso on voimassa vain musiikkipalvelun uusilla tileillä, eikä useita tilejä sallita.

Musiikkipalvelut vaativat ilmoittamaan luottokortin tai muun maksutavan tiedot.

3 kuukauden (Amazon Musicissa 4 kuukauden) maksuttoman kokeilujaksosi päätyttyä palvelun tilaus uusiutuu, ja se veloitetaan automaattisesti.

Musiikkipalvelut vaativat internet-yhteyden.