Ympäristöä ajatellen

Sony-objektiivit ovat tunnetusti tehokkaita, ja niihin voi luottaa saumattomasti kaikissa tilanteissa. Lisäksi ympäristöasiat huomioonottava valmistustapa tekee niistä täysin ainutlaatuisia.

Sonyn ympäristöstrategia ja luonnonvaroja säästävä toiminta

Laadukkaiden tuotteiden valmistajana tunnettu Sony jatkaa kaikilla liiketoiminta-alueillaan Road to Zero -suunnitelman mukaisesti työtä tuotteidensa ympäristöjalanjäljen poistamiseen vähitellen kokonaan. Entistä kevyempiin ja helppokäyttöisempiin tuotteisiin liittyy lukemattomia hyötyjä, ja jatkuva innovointi tukee koko yrityksenlaajuista sitoutumistamme energian- ja raaka-aineiden kulutuksen sekä hävikin vähentämiseen.

Monipuolisuutta ympäristöä ajatellen. 

FE 600 mm:n F4 GM OSS on yhteensä yli 10 % kevyempi kuin 500 mm:n F4 G SSM -objektiivi.   

[1] 500 mm F4 G SSM [2] DSLR-A900 [3] FE 600 mm F4 GM OSS [4] ILCE-9

Tavoitteena hävikin vähentäminen

Uudenlainen objektiivin runko

Objektiivin rungon rakenteen ja muodon muutosten ansiosta olemme voineet vähentää käyttämiemme luonnonvarojen määrää osana Road to Zero -suunnitelmaamme, ja tarkoitus on edelleen vähentää myös tuotteiden raaka-aineiden määrää.

Entistä vähemmän uusiomuovia

Kierrättämättömän uusiomuovin käyttöä on vähennetty noin 34 % edellisiin vaihdettaviin objektiiveihin verrattuna.

Kuvalla on vain havainnollinen tarkoitus.

Tehokas objektiivin rakenne

Sonyn ainutlaatuisilla XA (Extreme Aspherical) -elementeillä ja optisen lasin sijasta käytetyllä kevyellä fluoriitilla on saatu aikaan edeltäjäänsä verrattuna yhtä laadukas mutta huomattavasti kevyempi objektiivi.

Kuva: 500 mm:n F4 G SSM
500 mm:n F4 G SSM

[1] ED (extra-low dispersion) -lasi

Kuva: FE 600 mm F4 GM OSS
FE 600 mm:n F4 GM OSS

[1] Fluoriittilinssi [2] Extreme Aspherical -linssi (XA-linssi) [3] ED (extra-low dispersion) -lasi

Suorituskykyä ammattilaisille

Sonyn huippulaadukkailla objektiiveilla voi ikuistaa monipuolisia ja vaikuttavia ilmeitä ja hetkiä. Ultrateleobjektiivin polttoväli, ulottuvuus ja syvyys takaavat rajattoman luovuuden. 

Kuva: Huippulaatua ammattilaisille
Huippulaatua ammattilaisille

Suuren valovoiman super-teleobjektiivissa käytetty magnesiumseos on tehnyt objektiivista entistä helpommin käsiteltävän. Edeltäjäänsä verrattuna keventyneen objektiivin paino on jakautunut tasaisesti, joten objektiivin saa nopeasti käyttövalmiiksi.

Kuva: Laadukkaat asfääriset XA-linssielementit
Laadukkaat asfääriset XA-linssielementit

Sony XA (Extreme Aspherical) -linssielementtien pintatarkkuus ja hämmästyttävä resoluutio ovat ainutlaatuisen valmistusmenetelmän ansiota. Tasaisen boke-sumennuksen ansiosta ne sopivat erityisen hyvin ultrateleobjektiivilla otettuihin kuviin.

Johtavia innovaatioita ympäristöä ajatellen

Shuhei Kaneko

FE 400 mm:n F2.8 GM OSS / FE 600 mm:n F4.0 GM OSS, projektipäällikkö

Kuva: Shuhei Kaneko

Olen kehitystyön aikana käynyt monenlaisilla kuvauspaikoilla. Keskityn siksi nyt pääasiallisesti laadukkaisiin kuvausominaisuuksiin ja helpottamaan kohteen rajaamista ja seuraamista etäältäkin sekä objektiivin keventämiseen, jotta se kulkee kätevästi mukana.

Objektiivissa on uusi optinen rakenne, ja kevyen magnesiumseoksen ansiosta se on entistä kevyempi. Olemme myös ottaneet ympäristöasiat entistä paremmin huomioon käyttämämme luonnonvarojen ja uusiomuovin määrän suhteen myös linssielementeissä.

Sonyn johtava tekniikka on myös valjastettu entistä ympäristöystävällisempien tuotteiden kehitykseen. Insinöörinä haluankin tuoda esille, että maailmalla matkaavien valokuvaajien työvälineinään käyttämät Sonyn vaihdettavat objektiivit on valmistettu ympäristöä ajatellen.

Tutustu Sonyn tuotteisiin ja niiden ympäristöystävällisiin toimintoihin
Kuva: Täynnä loistavia ideoita
Täynnä hyviä ominaisuuksia

Sony kehitti sisäisellä muistilla varustetun täyden kennokoon pinorakenteisen CMOS-kennon täydentämään α9-kameran tehokkaita toimintoja. Näin saatiin aikaan entistä pelkistetympi ja pienikokoisempi ammattitasoinen kamera

Kuva tuotteesta
Kestävyys kuulostaa hyvältä

Osana Road to Zero- ja Green Management 2025 -hankkeita Sony pyrkii vähentämään ensiömuovin määrää 10 prosenttia tuotetta kohti (lukuun ottamatta pakkausmateriaaleja) tilivuoteen 2018 verrattuna. Olemme toimineet äänentoistoalalla yli 10 vuotta, jona aikana olemme parantaneet kierrätysmateriaalien suorituskykyä ja käyttäneet niitä tuotteissamme.

Kuva: aibo
aibo

Aibo toimitetaan nyt loikoilemassa uudessa mullistavassa pakkauksessa, joka on 50-prosenttisesti valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista (polyeteenitereftalaatti).