Kestävyys kuulostaa hyvältä

Sony-äänentoistoa ympäristö huomioon ottaen

Osana Road to Zero- ja Green Management 2025 -hankkeita Sony pyrkii vähentämään ensiömuovin määrää 10 prosenttia tuotetta kohti (lukuun ottamatta pakkausmateriaaleja) tilivuoteen 2018 verrattuna. Olemme toimineet äänentoistoalalla yli 10 vuotta, jona aikana olemme parantaneet kierrätysmateriaalien suorituskykyä ja käyttäneet niitä tuotteissamme.

Jatkuvaa työtä äänenlaadun ja ympäristön hyväksi

Kierrätysmateriaaleihin liittyvien akustisten haasteiden ratkaiseminen

Varhaisten kierrätysmuovien äänenlaatu oli ensiömuovia heikompi, ja korkeat suorituskykyvaatimuksemme täyttävien kierrätysmuovien kehittäminen vaati vuosien työtä ja innovointia.

Kierrätysmateriaaleja sisältävän soundbarin onnistunut julkaisu

Testaamalla kierrätysmateriaalien ja lisäaineiden yhdistelmiä ja arvioimalla prototyyppejä onnistuimme kehittämään vuonna 2016 kierrätysmuovin, joka vastaa ensiömuovia akustiselta suorituskyvyltään. Tätä muovia käytettiin aluksi pääasiassa soundbar-kaiuttimien sisäisissä osissa, kuten HT-XT2- ja HT-NT5-järjestelmissä.

Kierrätysmateriaalit tuotteiden muotoilussa

Monien kokeilujen ja prototyyppien jälkeen kierrätysmuoveja on käytetty laajassa valikoimassa tuotteita, kuten joidenkin TV-tuotteiden sisäisissä osissa ja MHC-V13:n kaltaisissa tehokkaissa äänentoistojärjestelmissä.

Uusien kierrätysmuovien kehittäminen

Jatkamme uusien kierrätysmuovien kehittämistä, jotta voimme parantaa niiden suorituskykyä entisestään sekä lisätä kierrätysmateriaalien käyttökohteita tuotteidemme muotoilussa.

Viimeisin kehitystyömme menestystarina on uusi kierrätetty muovimateriaali, joka täyttää palosuojausta, värien kestävyyttä ja akustista suorituskykyä koskevat vaatimukset. Se soveltuu entistä laajempaan valikoimaan osia, joita käytämme tulevaisuuden äänentoistotuotteissamme.

Palosuojausta havainnollistava kuva
Uusi palosuojattu kierrätysmuovi

Sähkötuotteilta edellytettävä palosuojaus on merkittävä kierrätysmateriaaleihin liittyvä haaste. Uudessa kierrätysmuovissamme yhdistyvät korkeatasoinen palosuojaus ja valmistuksessa käytettyjen kierrätysmateriaalien huomattava osuus.

Värien tasalaatuisuus ja monipuolisuus

Tuotteiden ulkonäön tulisi olla houkutteleva ilman, että laadusta ja suorituskyvystä tingitään. Värien tasalaatuisuus on kuitenkin merkittävä kierrätysmuoveihin liittyvä haaste. Kehitämme uudenlaisia, tasalaatuisia kierrätysmuoveja. Ne mahdollistavat värjäämisen yhtenäisellä värisävyllä ja tarjoavat tuotteisiin monenlaisia värimahdollisuuksia.

Kuva kierrätysmateriaaleista petrimaljassa
Kuva tuotteesta, jota käynnistetään kauko-ohjaimella
Tavoitteena laadukas ääni

Eri materiaalit ”kuulostavat” erilaisilta. Kun uusia kierrätysmuoveja aletaan käyttää tuotteissa, on ratkaisevaa, kuinka hyvin ne vastaavat olemassa olevien materiaalien ääntä. Akustiikan ja rakenteen suunnittelulla ja arvioimalla jatkuvasti eri materiaalien äänenlaatua onnistuimme saavuttamaan äänenlaadun, joka on yhtä hyvä kuin olemassa olevissa materiaaleissa.

HT-S400:n bassokaiuttimen suunnittelu

Uutta kierrätysmuovia käytetään HT-S400-järjestelmän bassokaiuttimen takapaneelissa. Tältä osalta edellytetään palosuojausta, minkä vuoksi se on ihanteellinen käyttökohde uudelle materiaalille.

Sisäiset osat insinöörityönä: SRS-XE200 ja SRS-XE300

Uusien langattomien SRS-XE200- ja SRS-XE300-kaiuttimien sisäisissä osissa on myös käytetty kierrätysmuovia.

Sony lisää äänentoiston ympäristöystävällisyyttä

Jatkamme laadukasta ääntä tuottavien kierrätysmuovien kehittämistä ja lisäämme kierrätysmateriaalien käyttöä kodin äänentoistojärjestelmissä ja kannettavissa äänentoistotuotteissa. Kehitämme uusia innovaatioita, jotta voit nauttia huippusuorituskykyisistä, ympäristöystävällisistä tuotteista.

Haastattelut

Yuko Fujihiran muotokuva
Yuko Fujihira

Home Product Technology Department, Home Product Business Division, Home Entertainment & Sound Products Business Group, Sony Corporation

Olemme paneutuneet kierrätysmuovien käyttöön kodin äänentoistotuotteissa jo noin vuodesta 2010. Samalla kun paransimme kierrätysmuovien suorituskykyä ensiömuovin tasolle, panostimme myös niiden muotoiluseikkoihin, jotta niitä voitaisiin käyttää aidoissa tuotteissa. Vuonna 2016 kehitimme kierrätysmuovin, jota käytetään tuotteidemme sisäisissä osissa ja jonka valmistuksessa huomioidaan myös äänenlaatu.

Kierrätysmuovien käytön lisääminen edellytti kuitenkin, että laajennamme niiden käyttökohteita. Tätä varten hiljattain kehittämämme materiaali on palosuojattu. Kehitysprosessin aikana pohdimme, kuinka lähelle voisimme päästä aikaisemmin käyttämiemme materiaalien äänenlaatua. Tutkimalla eri kokoonpanoja, rakentamalla prototyyppejä ja testaamalla niiden kestävyyttä jatkuvasti onnistuimme luomaan materiaalin, joka täyttää tuotteen äänenlaadulle ja fyysisille ominaisuuksille asetetut vaatimukset.

Tomoya Kato

Home Product Technology Department, Home Product Business Division, Home Entertainment & Sound Products Business Group, Sony Corporation

Tomoya Katon muotokuva

Aluksi kehitimme kierrätysmuovin, jossa keskityimme materiaalin ääneen itsessään. Tavoitteenamme oli hyvältä kuulostava materiaali, jonka äänessä ei ole epämiellyttäviä tai sameita sävyjä. Tätä varten testasimme jatkuvasti kierrätysmuovista valmistettujen kaiuttimien tuottamaa ääntä tehden samalla muutoksia kokoonpanoihin.

Valmis kierrätysmuovi on tavallisesti ensiömuovia hiljaisempi materiaali. Siksi vaikka kierrätysmuovi oli valmista, jouduimme ottamaan huomioon monia muotoiluseikkoja, jotta pystyimme käyttämään sitä tuotteissamme. Jotta esimerkiksi muovista valmistettujen osien ääni kuulostaa oikeanlaiselta, optimoimme muun muassa muotoillun alustan paksuuden ja urarakenteen resonanssin vähentämiseksi. Lisäksi kaiutinelementti suunniteltiin kevyeksi. Lopputuloksena massaan hukkuneet yksittäiset äänet ovat nyt kuultavissa, mikä parantaa äänen tarkkuutta.