Objektiivit

Kuva jääluolassa seisovasta miehestä Kuva jääluolassa seisovasta miehestä

Sonyn objektiiveilla tulevaisuuteen

Muuttuvat objektiivistandardit

Kameroiden kehittyminen ja uudet luovuuden vaatimukset edellyttävät uudenlaista lähestymistapaa objektiivitekniikkaan. 

Objektiivien on kehityttävä pysyäkseen ajan hermoilla.

Sony onkin uudistanut koko objektiivin käsitteen huomioimalla myös tulevaisuuden kameroiden vaatimukset.

Korkea resoluutio ja kaunis bokeh-sumennus on saatettu viimein yhteen kuvausinnovaatioiden johtavan kehittäjän voimin.

G Master -logo
Tuotekuva koko G Master -objektiivisarjasta

 

Sony kuuntelee tarkkaan käyttäjiltä saamaansa palautetta kehittääkseen uusia kuvauskokemuksia yhdessä. Tämä ensiluokkainen objektiivisarja hyödyntää uusinta tekniikkaa ja tarjoaa käyttäjille ennennäkemättömän laadukkaita ratkaisuja. Maailma odottaa, ja vain G Master vangitsee sen uskollisesti.

Esimerkkivideo

Neljä G Master -objektiiveilla otettua esimerkkikuvaa

Esimerkkikuvia

Teknisten haasteiden ratkominen mahdollistaa uudenlaisen luovan ilmaisun

G Master -sarjan objektiivit tarjoavat uskomattoman tarkkuuden ja kauniin bokeh-sumennuksen. Tarkennuksen ohjaus on nopeaa ja täsmällistä – kompaktia, kevyttä ja luotettavaa objektiivia on myös helppo käyttää ja kantaa mukana.

Esimerkkilähikuva ketusta, jossa ketun silmä näkyy tarkennettuna ja etuala ja tausta sumennettuina Esimerkkilähikuva ketusta, jossa ketun silmä näkyy tarkennettuna ja etuala ja tausta sumennettuina

Uskomaton tarkkuus ja kaunis bokeh-sumennus

Uskomatonta tarkkuutta juuri oikeisiin kohtiin

Täyden kennokoon kameroiden pikselilukemat kasvavat koko ajan, ja niiden hyödyntäminen vaatii parannuksia myös objektiivien tarkkuuteen. G Master -sarjan objektiiveissa on onnistuttu yhdistämään korkea resoluutio ja pehmeä bokeh-sumennus.

G Master -objektiivien ensiluokkaiset XA (extreme aspherical) -linssielementit korjaavat erilaisia muoto- ja väripoikkeamia. Sony kehittää valmistus- ja simulaatiotekniikoitaan jatkuvasti eteenpäin tuottaakseen yhä kauniimpia kuvia ja entistä käytännöllisempiä objektiiveja.
Tuotekuva XA (extreme aspherical) -linssielementistä

XA-linssin pinta on muotoiltu 0,01 mikronin tarkkuudella, minkä ansiosta objektiivi tuottaa uskomattoman tarkkuuden koko kuva-alalla ja tarjoaa perinteisiä G Lens -objektiiveja pehmeämmän bokeh-sumennuksen.

[1] Perinteisen linssin pinta

[2] XA-linssin pinta

Kuvia perinteisen linssin ja G Master -linssin pinnan karkeudesta

Korkea resoluutio

G Master -tuotemerkin julkaisun jälkeen XA-linssien valmistustekniikkaa on kehitetty tuottamaan ultralaajakulmaisia ja suuren halkaisijan objektiiveja pienellä F-luvulla.

[1] Äärimmäisen asfäärinen XA-linssielementti

Kuvia FE 24-70mm F2.8 GM- ja FE 12-24mm F2.8 GM -objektiivien XA (extreme aspherical) -elementeistä

XA-elementtien suuremman halkaisijan lisäksi myös niiden muoto on muuttunut monimutkaisemmaksi, minkä voi nähdä esimerkiksi FE 16-35mm F2.8 GM II -objektiivissa. Tämän ansiosta objektiivin kuvanlaatua on voitu parantaa entisestään tinkimättä kompaktista koosta.

(1) Objektiivin rakenne  [1] XA (extreme aspherical) -linssi

(2) MTF-taulukko  [1] Kontrasti (%)  [2] Etäisyys objektiivin optisesta keskikohdasta (mm)  [3] 16 mm / enimmäisaukko  [4] 16 mm / F8-aukko  [5] 35 mm / enimmäisaukko  [6] 35 mm / F8-aukko  [7] Tilataajuus  [8] 10 viivaparia / mm  [9] 30 viivaparia / mm  [10] Säteittäisarvot   [11] Tangenttiarvot 

Kuva FE 16-35mm F2.8 GM II -objektiivin XA (extreme aspherical) -elementeistä
MTF-taulukko
Esimerkkikuva (V) ja sen reuna-alueelta leikattu osa (O), joka havainnollistaa objektiivin tarkkuutta, kuvatekstissä lukee ”SEL1635GM2”

 

G Master -objektiivit takaavat uskomattoman tarkkuuden kuvan keskikohdasta aina reunoille asti.

Kaunis bokeh-sumennus

Sony hyödyntää simulaatioista ja empiirisistä kokemuksistaan saamaansa tietoa luodakseen optimaalisen bokeh-sumennuksen, vähentääkseen erilaisia poikkeamia ja varmistaakseen hyvän MTF-suorituskyvyn.

Lisäksi jokainen objektiivi kalibroidaan yksilöllisesti valmistuksen aikana parhaan mahdollisen bokeh-laadun saavuttamiseksi.

[1] Terävä  [2] Pehmeä

Kuva bokeh-simulaatiosta
Boke-sumennuksen simulointikuvat
Esimerkkikuva kosmoskukasta

FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Esimerkkimuotokuva naisesta

FE 50mm F1.2 GM

Esimerkkikuva liikkeessä olevasta kilpamoottoripyöräilijästä, joka näkyy tarkennettuna ja taustalla oleva metsä sumennettuna Esimerkkikuva liikkeessä olevasta kilpamoottoripyöräilijästä, joka näkyy tarkennettuna ja taustalla oleva metsä sumennettuna

Nopea ja täsmällinen tarkennuslinssien ohjaus

Kuvaajat päivittävät kameran rungon tyypillisesti useita kertoja suosikkiobjektiiviensa käyttöiän aikana. Sonyn objektiivien innovatiiviset liikuttimet mahdollistavat erittäin nopean ja täsmällisen tarkennuksen, minkä ansiosta voit jatkaa luovan visiosi toteuttamista myös runkojen kehittyessä.

Nopeus

Sonyn tarkennusliikuttimia kehitetään jatkuvasti, jotta niihin saataisiin vieläkin parempi työntövoima ja entistä dynaamisempi seuranta. Uusimmissa G Master -sarjan objektiiveissa on lineaarinen XD (extreme dynamic) -moottori, joka mahdollistaa erittäin tarkan ohjauksen.

Täsmällinen tarkennuslinssien ohjaus

Sonyn lineaarinen XD-moottori mahdollistaa erittäin nopean ja täsmällisen tarkennuksen. Pienikokoinen liikutin tarjoaa suuren työntövoiman ja ohjaa tarkennusryhmiä nopeasti myös suuriaukkoisissa objektiiveissa.

Lähikuva naisen kasvoista

Video lineaarisen XD-moottorin liikkeestä, kun aikaa ja linssien asentoa merkitsevän kuvaajan piste siirtyy ja esimerkkikuva tarkentuu

Täsmällisyys

Lineaarinen XD-moottori ohjaa painaviakin tarkennusryhmiä mikronin tarkkuudella, mikä mahdollistaa erittäin nopean ja täsmällisen tarkennuksen. Sen sulava ja hiljainen liike auttaa keskittymään kuvaamiseen ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä.

Lähikuva naisen silmästä

Video lineaarisen XD-moottorin hienovaraisesta liikkeestä tarkennuksen säätämiseksi, kun kuvaajan piste siirtyy.

Sonyn objektiivit on suunniteltu tulevaisuuden kameroita silmällä pitäen. Ne auttavat saamaan kaiken irti kameroiden suorituskyvystä ja tukevat monia edistyneitä kameratoimintoja, kuten nopean jatkuvan kuvauksen (120 kuvaa/s) AF/AE-seurantaa.
Yhdistelmäkuva voimistelevasta naisesta ja tätä suurella kuvanopeudella kuvaavasta kamerasta
Tuotekuva käyttäjän läheltä kuvatuista käsistä käsittelemässä teleobjektiivilla varustettua kameraa Tuotekuva käyttäjän läheltä kuvatuista käsistä käsittelemässä teleobjektiivilla varustettua kameraa

Keveys ja luotettavuus

Magnesiumseos sekä hiili- ja lasikuituun yhdistetty kestävä tekninen muovi tekevät objektiivista lujan ja luotettavan. Ne myös auttavat pienentämään erityisesti suuriaukkoisten superteleobjektiivien painoa.

Keveys

Kuva magnesiumseoksesta valmistetusta objektiivista
Magnesiumseosta käytetään osissa, joita on vaikea muotoilla mutta joiden tarvitsee olla kevyitä ja kovia. Se takaa luotettavan toiminnan pitkien kuvaussessioiden aikana ja vuosiksi eteenpäin.
Kuva teknisestä muovista valmistetusta objektiivista
Hiili- ja lasikuitua sisältävä tekninen muovi auttaa tekemään objektiiveista kevyitä ja kestäviä.

Luotettavuus

Kevyt objektiivi toimii luotettavasti myös haastavissa ja erityisen kylmissä tai kuumissa kuvausympäristöissä, ja siinä on pölyä ja kosteutta hylkivä rakenne.

① * Täydellistä pölyn- ja kosteudenkestävyyttä ei taata.

② * Kuva havainnollistaa testiympäristöä. Todellista käyttöympäristöä ei taata.

Kuva pölyä ja kosteutta hylkivästä muotoilusta
Kuva objektiivin testauksesta eri lämpötiloissa
Kuva naisesta, joka katsoo kameran etsimen läpi Kuva naisesta, joka katsoo kameran etsimen läpi

Kompakti koko ja käyttömukavuus

Objektiivin ohjausrenkaat, painikkeet ja kytkimet on suunniteltu tukemaan kompaktia muotoilua ja helppokäyttöisyyttä, ja säätimissä on miellyttävä tuntuma.

Kompakti koko

Objektiivin rakenne ja muoto, mekaaniset osat, tarkennusta ja aukkoa ohjaavat liikuttimet sekä tärinänestomekanismit on kaikki optimoitu niin, että objektiivi pysyy mahdollisimman pienenä ja kevyenä.
Kuva SEL70200GM2-objektiivin rakenteesta, jossa näkyy liikuttimien sijainti

Käyttömukavuus

Tuotekuva, jossa näkyy tarkennus-, zoomaus- ja aukkorenkaan sijainti

Tarkennus-, zoomaus- ja aukkorenkaat helpottavat niin valokuvien ottamista kuin videokuvausta, ja ne ovat samassa järjestyksessä kaikissa objektiiveissa. Tämä auttaa keskittymään itse kuvaamiseen myös objektiivin vaihtuessa.

[1] Tarkennusrengas [2] Zoomausrengas [3] Aukkorengas

Sivulta otettu tuotekuva objektiivista ja sen painikkeista ja kytkimistä
Ohjausrenkaiden vääntövoima ja sulavuus, pysähdyskohtien tekstuuri ja painikkeiden ja kytkinten muoto on suunniteltu ammattilaisilta saadun palautteen pohjalta. Tuloksena on helppokäyttöinen objektiivi, jossa on G Master -sarjalle ominainen miellyttävä tuntuma.