FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Kaikki tekniset tiedot ja ominaisuudet

SEL100F28GM

SVH

1 950,00 €

(sis. ALV)

Objektiivitiedot

Kiinnike
Sonyn E-tyyppi
Muoto
35 mm:n täysikokoinen kenno
Polttoväli (mm)
100
35 mm:ä vastaava polttoväli (APS-C)
150
Objektiivin ryhmät/osat
10–13 *pois lukien APD-elementti
Kuvakulma (35 mm)
24°
Kuvakulma (APS-C)
16°
Suurin aukko (F)
F2,8 (T5,6)
Pienin aukko (F)
F20 (T22)
Aukkosuojukset
11
Pyöreä aukko
Kyllä
Vähimmäistarkennusetäisyys
0,85 m / 2,79 jalkaa (asennossa "0,85 m – ∞"); 0,57 m / 1,87 jalkaa (asennossa "0,57–1,0 m")
Suurin suurennussuhde (x)
0,14 (asennossa "0,85 m – ∞"); 0,25 (asennossa "0,57–1,0 m")
Suodattimen halkaisija (mm)
72
Kuvanvakautus (SteadyShot)
Optinen SteadyShot
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x1,4)
-
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x2,0)
-
Suojuksen tyyppi
Pyöreä, bajonettityyppi

Koko ja paino

Mitat (S x P)
85,2 x 118,1 mm (3 3/8 x 4 3/4 tuumaa)
Paino
700 g (24,7 oz)

Laatikon sisältö

  • Suojus (malli): ALC-SH147
  • Objektiivin etusuojus: ALC-F72S
  • Objektiivin takasuojus: ALC-R1EM
  • Kotelo
Placeholder

Ominaisuudet

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Esimerkki G Master -tarkkuudesta ja -boke-sumennuksesta

G Master -sarjan hengessä tässä objektiivissa yhdistyvät poikkeuksellinen tarkkuus ja henkeäsalpaavan pehmeä boke-sumennus, joka nostaa kohteen kauniisti esiin. Innovatiivinen optinen apodisaatioelementti ja uusi 11-lamellinen aukko tuottavat tasaisen kuvanlaadun koko kuva-alueella. 

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Tarkkuus vastaa G Master -nimen velvoitteita

Pallopoikkeamien kompensaatio, ED (Extra-low Dispersion) -lasi ja asfääriset elementit tuottavat äärimmäisen tarkan ja terävän kuvan, joka täyttää G Master -sarjan tiukan MTF-vaatimuksen 50 linjaa/millimetri. Samaan terävyyteen päästään koko kuva-alueella.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Erinomainen selkeys ja kontrasti

Sonyn alkuperäinen Nano AR -pinnoite vähentää epätoivottuja heijastuksia, jotka aiheuttavat heijastumia ja haamukuvia etenkin taustavalaistuissa olosuhteissa. Tuloksena on suuren kontrastin selkeä kuva, jossa näkyy mustien sävyjen koko skaala. (1. Nano AR -pinnoite / 2. Lasi / 3. Välitetty valo)

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Tästä ei boke-sumennus parane

Ainutlaatuinen optinen apodisaatioelementti (APD), uudistettu 11-lamellinen pyöreä aukko ja vähäiset vääristymät kuvan reuna-alueilla luovat erityisen tasaisen ja luonnollisen boke-sumennuksen. Jokainen objektiivi hienosäädetään yksitellen täyttämään korkeimmat G Master -standardit.

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Apodisaatio takaa lyömättömän boke-sumennuksen

Optinen APD-elementti on erityinen suodin, joka lähettää hiljalleen heikentyvän valolähetyksen ulkokehäänsä kohti. Se pehmentää pistemäisten kohteiden reunoja ja luo poikkeuksellisen kauniin boke-sumennuksen sekä kuvan taustalle että etualalle pitäen reunojen kahdentumisen minimissään.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Kirkkaat alueet reunoilla toistuvat kauniisti

Boke-sumennukseen keskittyminen näkyy objektiivin rakenteessa muutenkin: vinjetointi on pyritty pitämään mahdollisimman vähäisenä, jotta kirkkaat alueet kuvan laidoilla eivät vääristy. Pistemäiset valonlähteet toistuvat tasaisen pyöreinä koko kuva-alalla, joten esimerkiksi lehtien läpi suodattuva tai heijastuva auringonvalo piirtyy kuvaan tyynen eleganttina.

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Kaunis boke-sumennus 11-lamellisella aukolla

Sonyn pyöreässä aukkorakenteessa on nyt 11 lamellia, mikä tekee aukosta entistä pyöreämmän. Rakenteessa ja materiaalivalinnoissa on pyritty varmistamaan mahdollisimman pyöreä aukon muoto sekä täysin auki että himmennettynä, ja suunnittelussa noudatetut tiukat pyöreyden vaatimukset takaavat upean STF-boke-sumennuksen.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Mene lähemmäs ja tuo yksityiskohdat esiin

Koska yksi tämän objektiivin tärkeimmistä ominaisuuksista on kaunis boke-sumennus, se sisältää myös makrorengaskytkimen, jonka ansiosta objektiivilla pystyy luomaan näyttävän boke-sumennuksen myös makroetäisyyksiltä. Makrotilassa lyhin tarkennusetäisyys on 0,57 m (1,87 jalkaa) ja enimmäissuurennus 0,25-kertainen kuvan tarkkuudesta tinkimättä.

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Automaattitarkennus, joka ei häiritse luovaa prosessia

DDSSM (Direct Drive SSM) -tarkennusmoottori tarkentaa nopeasti, tarkasti ja hiljaisesti. Nopea ja huomaamaton automaattitarkennus antaa käyttäjän keskittyä upeiden valokuvien ja videoiden kuvaamiseen. Objektiivi tukee sekä kontrastipohjaista automaattitarkennusta että polttotason vaiheentunnistuksen automaattitarkennusta, minkä ansiosta se on erinomainen pari Sonyn nykyaikaisille tehokkaille kamerarungoille.

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Edistyneet liikuttimet toimivat nopeasti ja tarkasti

DDSSM (Direct Drive SSM) käyttää Sonyn omaa pietsosähkömoottoria tarkennusrenkaan liikuttamiseen. Tarkan jarrutuksen ansiosta tarkennusta voi ohjata renkaalla huipputarkasti. Hiljaisesta toiminnasta on etua erityisesti eläimien kuvaamisessa ja videokuvaamisessa. Myös käsintarkennus on tasainen ja tarkka.

Lue lisää

Selkeitä ja teräviä kuvia käsivaralta

Optinen SteadyShot-kuvanvakain auttaa saamaan teräviä kuvia myös pidemmillä valotusajoilla. 100 mm:n keskipitkän matkan teleobjektiivissa kuvanvakautuksesta on iloa sekä ammattilaisille että harrastajille. Toisen sukupolven α7-rungoissa on lisäksi 5-akselinen vakain.

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Ammattimaiset säädöt ja hallinta

Aukkorengas , säädettävät aukkorenkaan lukkiutumiskohdat, tarkennuksen pitopainike, automaatti- ja manuaalitarkennuksen valintakytkin sekä leveä tarkennusrengas helpottavat sekä valokuvaamista että videokuvaamista.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Erittäin luotettava vaativissakin olosuhteissa

Bajonetissa on kumitiiviste, ja objektiivi on muutenkin suunniteltu kestämään pölyä ja kosteutta, jotta se toimisi luotettavasti myös haastavissa olosuhteissa. Kuvaa rauhallisin mielin tihkusateessa ja tuulessa.

Lue lisää