FE 600 MM F4 GM OSS

Kaikki tekniset tiedot ja ominaisuudet

SEL600F40GM

SVH

14 500,00 €

(sis. ALV)

Objektiivitiedot

Kiinnike
Sonyn E-tyyppi
Muoto
35 mm:n täysikokoinen kenno
Polttoväli (mm)
600
35 mm:ä vastaava polttoväli (APS-C)
900
Objektiivin ryhmät/osat
18-24 *Mukana 1 suodin
Kuvakulma (35 mm)
4°10'
Kuvakulma (APS-C)
2°40'
Suurin aukko (F)
4
Pienin aukko (F)
22
Aukkosuojukset
11
Pyöreä aukko
Kyllä
Vähimmäistarkennusetäisyys
4,5 m (14,8 ft)
Suurin suurennussuhde (x)
0,14
Suodattimen halkaisija (mm)
40,5
Kuvanvakautus (SteadyShot)
Optinen SteadyShot
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x1,4)
SEL14TC
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x2,0)
SEL20TC
Suojuksen tyyppi
Pyöreä muoto

Koko ja paino

Mitat (S x P)
163,6 x 449 mm (6-1/2 x 17-3/4 tuumaa)
Paino
3040 g (107,3 oz.)

Laatikon sisältö

  • Suojus (malli): ALC-SH158
  • Objektiivin etusuojus
  • Objektiivin takasuojus: ALC-R1EM
  • Kova kotelo
  • Objektiivin hihna
  • Kotelon hihna
Placeholder

Ominaisuudet

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

600 mm:n F4 G Master -superteleobjektiivi

Nopea automaattitarkennus ja G Masterin upea tarkkuus ja boke-sumennus kevyessä, tasapainoisessa ja helposti liikuteltavassa objektiivissa. Sonyn alkuperäinen XA-linssi ja lineaarinen XD-moottori tehostavat optista ja mekaanista suorituskykyä ja mahdollistavat dynaamisten, vaikuttavien kuvien ikuistamisen kaukaa. Sopii hyvin urheilu-, uutis- ja luontokuvaukseen.

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

XD-moottoreilla nopea, tarkka ja luotettava automaattitarkennus

Kaksi lineaarista XD-moottoria takaa nopean ja tarkan automaattitarkennuksen ja luotettavan seurannan, jolloin objektiivi toimii tehokkaasti moderneissa kameran rungoissa ja säilyttää tarkennuksen nopealiikkeistä urheilua tai luonnon eläimiä kuvattaessa. Uusi ohjausalgoritmi mahdollistaa suuren tarkennusryhmän nopean asettelun ja minimoi viiveen ja tärinän.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Suuri XA-elementti parantaa kuvanlaatua

Tarkan optisen G Master -muotoilun ansiosta kontrasti on erittäin myös suuri kuvan reuna-alueilla. Uudenlainen suuri XA (extreme aspherical) -elementti ja kolme fluoriittielementtiä ehkäisevät väripoikkeamia, jotka voivat aiheuttaa ongelmia teleobjektiiveissa. Tuloksena on huikean yksityiskohtainen tarkkuus koko kuva-alalla.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

G Masterin kaunis boke-sumennus

Uuden suuriaukkoisen XA (extreme aspherical) -elementin pintatarkkuus on erinomainen, minkä lisäksi kukin linssi on yksilöllisesti kalibroitu. Tämä hillitsee väripoikkeamia ja takaa tasapainon G Masterin kauniin boke-sumennuksen ja tarkkuuden välillä. 11-lamellinen pyöreä aukko tekee objektiivin boke-sumennuksesta entistäkin kauniimman.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Laajempi kuvausalue 1,4/2,0-kertaisilla telelisäkkeillä

Tehokkaat 1,4- ja 2,0-kertaiset telelisäkkeet saatavana lisävarusteina. Polttovälin voi 2.0x-teleobjektiivilla laajentaa 1 200 millimetriin (1 800 millimetriin APS-C-rungossa) suurimman aukon ollessa F8, ja lisäksi se säilyttää loistavan optisen laadun sekä automaattitarkennuksen nopeuden ja tarkkuuden.

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Heijastumien ehkäisy lisää selkeyttä

Sonyn alkuperäinen Nano AR -pinnoite kriittisillä sisäpinnoilla ja muut muotoilun hienosäädöt minimoivat sisäiset heijastukset, minkä ansiosta objektiivi estää tehokkaasti kuvan selkeyttä heikentäviä heijastumia ja haamukuvia. Kuvista tulee teräviä ja selkeitä myös haastavassa valaistuksessa. (1. Nano AR -pinnoite / 2 Lasi / 3. Välitetty valo)

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Kevyt ja tasapainoinen – helppo kuvata

SEL400F28GM-objektiivista perityn vain 3 040 gramman painon ja täydellisen tasapainon ansiosta optisen suorituskyvyn täysi hyödyntäminen on mahdollista myös käsivaralta tai monopod-alustalta kuvattaessa. Kompaktin ja kevyen E-tyypin rungon painopiste on ihanteellinen tasaiseen ja tarkkaan panorointiin. 

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Hylkii pölyä ja kosteutta

Pölyä ja kosteutta hylkivä rakenne takaa luotettavan toiminnan ulkokäytössä ja vaativissa olosuhteissa.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Runko-osat jäykkää magnesiumseosta

Objektiivin rungon ulkopinnassa, kolmijalkakiinnikkeessä ja kriittisissä sisäosissa käytetty jäykkä magnesiumseos sekä parantaa kestävyyttä että pienentää painoa, mistä on hyötyä haastavissa tilanteissa ja olosuhteissa kuvattaessa.

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Fluoripinnoitettu etummainen linssielementti

Etummaisessa linssielementissä on fluoripinnoite, joka hylkii vettä, öljyä ja muuta likaa. Jos likaa tai sormenjälkiä kuitenkin jää objektiiviin, sen puhdistaminen on helppoa.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Kevyt objektiivin hiilikuitusuojus

Kevyen ja kestävän objektiivin hiilikuitusuojuksen nukkapintainen sisäosa auttaa ei-toivotun, kuvanlaatua heikentävän valon torjumisessa.

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Jäykkä ja kestävä kiinnike

Kiinnitysruuvien määrää on lisätty, jotta vakaus ja luotettavuus vastaisivat ammattikäytön vaatimuksia.

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Kova arkkumallinen kotelo

Erityinen arkkumallinen kantokotelo suojaa objektiivia iskuilta ja tärinältä kuljetuksen aikana.

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Kokoaikainen DMF

FULL TIME DMF -kytkimen ollessa ON-asennossa manuaalisen tarkennuksen kytkeytyy automaattisesti tarkennusrengasta kiertämällä myös AF-C-tilassa. Tällä toiminnolla tarkennusta voi korjata esimerkiksi, jos automaattitarkennus tarkentaa väärään kohteeseen. Lisäksi sillä voi hioa alkuperäistä automaattitarkennusta, kun automaattitarkennus painamalla suljinpainike puoliväliin on pois käytöstä.

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Optinen SteadyShot, kolme tilaa

Optinen kuvanvakautus helpottaa terävien kuvien ottamista käsivaralta superteleobjektiivin polttoväleillä. MODE 2 -tilan vakautus sopii ihanteellisesti panoraamakuviin, ja MODE 3 -tilan edistyksellinen etsimen vakautus helpottaa dynaamisen urheilun tai luontokuvien sommittelua. Viisiakselinen kuvanvakain on käytettävissä yhteensopivissa α-rungoissa.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Luonnollinen ja lineaarinen manuaalisen tarkennuksen vaste

Lineaarisen vasteen manuaalinen tarkennus takaa, että tarkennusrengas reagoi suoraan ja lineaarisesti hienovaraiseen ohjaukseen manuaalisen tarkennuksen aikana. Tarkennusrenkaan pyörittäminen muuttaa tarkennusta vastaavasti, joten hallinnan tuntuma on välitön ja tarkka.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Neljä mukautettavaa tarkennuksen pitopainiketta

Neljässä kohdassa on mukautettavat tarkennuksen pitopainikkeet, joita on helppo käyttää kuvaussuunnasta riippumatta. Tarkennuksen pitopainikkeet voi mukauttaa myös kameran valikon kautta, jolloin niihin voi lisätä esimerkiksi Eye AF -toiminnon.

Lue lisää

Monipuolinen toimintorengas

Monipuoliseen ja kätevään toimintorenkaaseen voi tilan valitsimella määrittää esiasetetun tarkennuksen, toimintojen valinnan tai ei mitään toimintoa.

Tarkenna hetkessä esiasetettuun pisteeseen

Kun esiasetettu tarkennuspiste on tallennettu muistiin SET-painikkeella, sen voi noutaa pyörittämällä tarkennusrengasta, jos PRESET-tila on käytössä. Tämä on ihanteellinen tapa esiasettaa tarkennuspisteitä esimerkiksi vauhdikkaita urheilutapahtumia varten. Toimintoa voi käyttää AF- ja MF-tiloissa, eivätkä tarkennusalueen rajaimen asetukset vaikuta siihen.

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Sulava ja tehokas tarkennus

Jos toimintorengas on FUNCTION-tilassa ja tehokas tarkennustoiminto on määritetty, rengasta pyörittämällä saa objektiivin tarkentamaan pehmeästi valittuun suuntaan pyöritysasteen mukaisella nopeudella. Tehokkaalla tarkennuksella voi lisätä tasaisia tarkennustehosteita videoihin.

Nopea vaihto täydestä kennokoosta APS-C:hen 

Jos toimintorengas on FUNCTION-asennossa ja APS-C:n/täyden kennokoon vaihtotoiminto on määritetty, toimintorenkaalla voi hetkessä valita APS-C- tai täyden kennokoon katselukulman (tuki uusimmassa α9-ohjelmistoversiossa).

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Paikka suotimelle

Suodinpaikka tukee 40,5 mm:n ND-vakiosuodinta ja muita suodintyyppejä sekä lisävarusteena myytävää pyöreää VF-DCPL1-polarisaatiosuodinta. Kun pyöreä VF-DCPL1-polarisaatiosuodin on asennettu objektiiviin, sitä kääntämällä saadaan haluttu vaikutus.

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Kestävä ja monipuolinen kolmijalkakiinnike

Objektiivin kolmijalkakiinnikkeen laakerit parantavat kestävyyttä ja takaavat sujuvan pyörimisen. Kiinnikkeessä on myös 90 asteen lukituskohdat, jotka voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä tarpeen mukaan: lukitus takaa varman ja nopean asettelun 90 asteen kulmaan, ja sen poistaminen vähentää vastusta ja sujuvoittaa pyörimistä.

Kuva tuotteesta FE 600 mm F4 GM OSS

Tarkennusalueen rajain nopeuttaa tarkennusta

Tarkennusalueen rajainkytkimellä objektiivin automaattitarkennusalue voidaan rajata välille 4,5–15 metriä tai 15 metriä–ääretön tai sallia automaattitarkennus koko alueella ilman rajoituksia. Tämä voi nopeuttaa automaattitarkennusta tietyissä tilanteissa estämällä objektiivia tarkentamasta kohdealueen ulkopuolelle.

Lue lisää