Artikkelin tunniste : S700023966 / Viimeksi muokattu : 20.09.2012

Huomautuksia Wi-Fi-toiminnon käyttämisestä

Tässä artikkelissa sovellettavat tuotteet ja luokat

Huomautuksia Wi-Fi-toiminnon käyttämisestä

Wi-Fi-laitteet toimivat 2,4 GHz:n kaistanleveydellä, jota useat laitteet käyttävät. Wi-Fi-laitteissa käytetään muiden samaa kaistanleveyttä käyttävien laitteiden aiheuttaman radiohäiriön minimoivaa tekniikkaa. Radiohäiriöt voivat silti laskea tiedonsiirtonopeuksia, vähentää yhteysaluetta tai aiheuttaa yhteyshäiriöitä.

Jos tablettitietokoneessa on käytössä sekä Bluetooth-toiminto että 2,4 GHz Wi-Fi-toiminto, saattaa ilmetä häiriöitä ja tiedonsiirtonopeuksien laskua tai muita ongelmia.

Tiedonsiirtonopeus ja yhteysalue saattavat vaihdella seuraavista olosuhteista riippuen:

• Etäisyys laitteiden välillä
  • Laitteiden välillä olevat esteet
  • Laitemääritykset
  • Signaaliolosuhteet
  • Ympäröivä tila (seinämateriaali jne.)
  • Käytössä oleva ohjelmisto
  • Yhteys saattaa katketa signaaliolosuhteiden mukaisesti.

Teknisissä tiedoissa ilmoitettu tiedonsiirtonopeus on teoreettinen maksimi, eikä se ehkä vastaa todellista tiedonsiirtonopeutta.

Todellinen tiedonsiirtonopeus ei ehkä ole niin nopea kuin tablettitietokoneessa näytetty nopeus.