FE 400 mm F2,8 GM OSS

Kaikki tekniset tiedot ja ominaisuudet

SEL400F28GM

SVH

12 500,00 €

(sis. ALV)

Objektiivitiedot

Kiinnike
Sonyn E-tyyppi
Muoto
35 mm:n täysikokoinen kenno
Polttoväli (mm)
400
35 mm:ä vastaava polttoväli (APS-C)
600
Objektiivin ryhmät/osat
17–23 *Mukana 1 suodin
Kuvakulma (35 mm)
6°10'
Kuvakulma (APS-C)
4°10'
Suurin aukko (F)
2,8
Pienin aukko (F)
22
Aukkosuojukset
11
Pyöreä aukko
Kyllä
Vähimmäistarkennusetäisyys
2,7 m (8,86 ft)
Suurin suurennussuhde (x)
0,16
Suodattimen halkaisija (mm)
40,5 (kelkaton asema)
Kuvanvakautus (SteadyShot)
Optinen SteadyShot
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x1,4)
SEL14TC
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x2,0)
SEL20TC
Suojuksen tyyppi
Pyöreä muoto

Koko ja paino

Mitat (L x K x S)
158,1 x 359 mm (6-1/4 x 14-1/4 tuumaa)
Paino
2 895 g (102,2 oz.)

Laatikon sisältö

  • Suojus (malli): ALC-SH155
  • Objektiivin etusuojus: Vakiona
  • Objektiivin takasuojus: ALC-R1EM
  • Kova kotelo
  • Objektiivin hihna
  • Kotelon hihna
Placeholder

Ominaisuudet

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Innovatiivinen G Master F2,8 -superteleobjektiivi

Sonyn edistyksellisimpiä objektiivitekniikoita on hyödynnetty avokätisesti tässä suuriaukkoisessa superteleobjektiivissa, jonka ominaisuuksia ovat erinomainen nopeus, loistava G Master -tarkkuus ja boke-sumennus sekä ammattilaistason hallittavuus ja luotettavuus. SEL400F28GM on omassa luokassaan erittäin kevyt superteleobjektiivi, joka tarjoaa ainutlaatuiset mahdollisuudet käsivarakuvaukseen.

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Uusi lineaarinen XD (extreme dynamic) -moottori takaa erittäin nopean, tarkan ja hiljaisen automaattitarkennuksen

SEL400F28GM-mallissa käytettävät uudet lineaariset XD-moottorit tuottavat aiempia tyyppejä enemmän voimaa ja tehoa, jotta nykyisten ja tulevien kameroiden kehittyvää nopeutta voidaan hyödyntää optimaalisesti. Lineaarisen moottorin rakenne ja osien asettelu on uusittu täysin, jotta voimaa on saatu merkittävästi enemmän. SEL400F28GM-mallissa on käytössä kaksi tällaista uutta moottoria, jotka tehostavat liikkuvien kohteiden seurantaa jopa 5-kertaisesti. Kehittyneiden kameroiden täydellä kuvausnopeudella saadaan upeita kuvia myös nopeasti liikkuvista urheilijoista tai villieläimistä. XD-moottoreita tukevat myös varta vasten kehitetyt uudet algoritmit, jotka parantavat merkittävästi moottorin vastetta ohjaussignaaleille ja minimoivat viiveen sekä epävakauden, jota voi ilmetä käytettäessä suurta aukkoa ja tarkennettavaa objektiiviryhmää. Näin kuvaus onnistuu hiljaisesti ja ilman tärinää. 

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

G Master -huipputarkkuus

Kaikki G Master -objektiivit on suunniteltu tiukkojen standardien mukaisesti. Ne varmistavat, että erinomainen kontrasti säilyy korkeilla tilataajuuksilla kuvan reunoja myöten. Optisen rakenteen sisältämät kolme fluoriittielementtiä minimoivat suuriaukkoisissa objektiiveissa usein ilmenevän väripoikkeaman sekä poikittaisen väripoikkeaman, joka voi vähentää tarkkuutta kuvan reuna-alueilla. Värien vuotaminen on minimoitu tehokkaasti, jotta hienoimmatkin yksityiskohdat toistuvat selkeästi.

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Luonnollinen ja kaunis G Master -boke-sumennus

Pallopoikkeamaa valvotaan huolellisesti jo suunnitteluvaiheessa, ja lisäksi jokainen objektiivi testataan yksitellen ja säädetään valmistuksen yhteydessä siten, että boke-sumennuksesta saadaan mahdollisimman laadukas. Myös 11-lamellinen pyöreä himmenninaukkomekanismi tukee sulavaa pyöreää boke-sumennusta. Kun SEL400F28GM-mallin kanssa käytetään 400 mm:n F2,8-objektiivia, saadaan kapea syväterävyys, joka tuottaa kuvaan syvän ja näyttävän häivytetyn taustan.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

1,4- ja 2,0-kertaisen telelisäkkeen tuki, erinomainen kuvausteho ja automaattitarkennus

Tukee lisävarusteina saatavia tehokkaita 1,4- ja 2,0-kertaisia telelisäkkeitä, jotka tarjoavat jopa 800 mm:n polttovälin (vastaa 1 200 mm APS-C-rungoissa) suurimman aukon ollessa F5,6. Erinomainen kuvausteho ja nopea, tarkka automaattitarkennus säilyvät, kun käytössä on jompikumpi telelisäke. Näin objektiivin loistava G Master -kuvanlaatu ei pääse kärsimään.

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Erinomainen heijastumien ehkäisy selkeyden ja kontrastin parantamiseksi

Objektiivin sisäpinnoilla oleva Sonyn alkuperäinen Nano AR -pinnoite ehkäisee heijastumia ja haamukuvia. Se parantaa merkittävästi kuvan selkeyttä ja kontrastia. (1. Nano AR -pinnoite / 2 Lasi / 3. Välitetty valo)

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Erittäin kevyt – vain 2 895 grammaa (102,2 oz)

Innovatiivinen optinen rakenne, joka sisältää kolme fluoriittielementtiä ja vähentää elementtien määrää objektiivin rungon etuosassa, tekee tästä hienosta objektiivista erittäin kevyen. Painoa vähentävät myös kestävästä magnesiumseoksesta valmistetut rungon komponentit. SEL400F28GM painaa vain 2 895 grammaa, ja kannettavuutensa sekä helpon käsiteltävyytensä ansiosta se sopii erinomaisesti aktiivisille valokuvaajille. Toistuvien kenttäkokeiden ja ammattilaiskuvaajien arvioinnin tuloksena on kehitetty etuosasta kevyt rakenne, joka pienentää inertiamomenttia ja ehkäisee kiertoa jopa noin 50 % SAL500F40G-malliin verrattuna. Panorointi onnistuu entistä nopeammin ja tarkemmin niin käsivaralla kuin monopod-alustalla kuvattaessa. 

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Hylkii pölyä ja kosteutta – toimii luotettavasti vaativissa ympäristöissä

Pölyä ja kosteutta hylkivä rakenne takaa luotettavan toiminnan ulkokäytössä ja vaativissa olosuhteissa.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Kevyt magnesiumseos

Kestävää magnesiumseosta käytetään objektiivin rungon ulkopinnan ja kolmijalkakiinnikkeen lisäksi myös rungon sisäkomponenteissa. Näin voidaan varmistaa vaativassa ammattilaiskäytössä tarvittava kestävyys ja keveys.

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Fluoripinnoitettu etummainen linssielementti

Etummaisessa linssielementissä on fluoripinnoite, joka estää likaa ja sormenjälkiä tarttumasta kiinni ja helpottaa niiden pois pyyhkimistä.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Vahva ja kevyt objektiivin hiilikuitusuojus

Mukana toimitettava objektiivin suojus on vahvaa, kevyttä hiilikuitua, ja sen sisäpuolen nukka takaa optimaalisen valon hallinnan.

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Vankka ja luotettava

Kiinnitysruuvien määrää on lisätty, jotta vakaus ja kestävyys vastaisivat ammattikuvaajien vaatimuksia.

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Mukana kova suojakotelo

Mukana toimitettava kova kotelo suojaa objektiivia iskuilta ja tärinältä kuljetuksen aikana.

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Kokoaikainen DMF

Kun FULL TIME DMF -kytkin on ON-asennossa, manuaalisen tarkennuksen voi ottaa käyttöön hetkessä kiertämällä tarkennusrengasta myös AF-C-tilassa. Jos automaattitarkennus siirtää tarkennuksen toiseen kohteeseen kuvaamisen aikana, sen voi palauttaa haluttuun kohteeseen nopeasti tarkennusrenkaalla. Jos automaattitarkennus on käytössä, mutta tarkennusta halutaan vielä hienosäätää manuaalisesti, laukaisimen tarkennustoiminnon painamalla puoleenväliin voi poistaa käytöstä ja automaattitarkennuksen määrittää toiselle painikkeelle. Näin lopullinen tarkennus on helppo säätää tarkennusrenkaalla automaattitarkennuksen jälkeen. Nopea siirtyminen manuaaliseen tarkennukseen voi olla kätevää myös silloin, kun joudutaan tarkentamaan määritetyn rajan ulkopuolelle.

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Kiinteä optinen kuvanvakautus ja uusi Mode 3 -tila

Optinen kuvanvakautus on vakiona, joten käsivaralla on helppo saada teräviä kuvia. Panorointiin tarkoitetun Mode 2 -asetuksen lisäksi SEL400F28GM-mallissa on uusi Mode 3 -asetus, jonka edistyksellinen algoritmi helpottaa sommittelua seurattaessa liikkuvia kohteita. Mode 3 -asetus takaa optimaalisen vakauden kuvattaessa esimerkiksi nopealiikkeisiä urheilusuorituksia. Viisiakselinen kuvanvakain on käytettävissä, kun SEL400F28GM-mallin kanssa käytetään α-sarjan runkoa, jossa on kiinteä kuvanvakautus.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Lineaarisen vasteen manuaalinen tarkennus

Tarkennusrenkaassa oleva lineaarisen vasteen manuaalinen tarkennus on herkästi ohjattava. Tarkennus muuttuu lineaarisesti tarkennusrengasta kierrettäessä, joten sitä voi säätää nopeasti ja tarkasti aina tarvittaessa.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Mukautettavat tarkennuksen pitopainikkeet neljässä kohdassa

Objektiivin rungossa on neljässä kohdassa tarkennuksen pitopainikkeet, jota on helppo käyttää kaikissa kuvaustilanteissa. Tarkennuksen pitopainikkeita voi mukauttaa kameran rungon valikossa, ja niille voi määrittää haluamansa toiminnon, kuten Eye AF -toiminnon.

Lue lisää

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Toimintorengas mukana ensimmäistä kertaa

SEL400F28GM sisältää uuden toimintorenkaan, jossa on kytkimellä valittavat PRESET (esiasetettu tarkennus)- ja FUNCTION-asetukset. FUNCTION-tilalle voi määrittää kameran rungon valikosta toimintoja, kuten tehokkaan tarkennuksen (Power Focus). 

Tehokas tarkennus

Kun toimintorenkaan valintakytkin on FUNCTION-asennossa ja toimintorengasta kierretään, tarkennus vaihtuu sulavasti toimintorenkaan kiertokulmaa vastaavalla nopeudella. Näin tarkennus vaihtuu videokuvauksessa saumattomasti.

Esiasetettu tarkennus

Haluttu tarkennuspiste tallennetaan muistiin SET-painikkeella. Jos tilakytkin siirretään tämän jälkeen PRESET-asentoon ja toimintorengasta kierretään jompaankumpaan suuntaan, tarkennus asettuu muistissa olevaan pisteeseen. Tästä voi olla merkittävästi hyötyä kuvattaessa urheilua ja muita nopeasti vaihtuvia tilanteita, sillä tarkennus voidaan määrittää etukäteen ja hakea nopeasti muistista, jotta ratkaiseva hetki saadaan ikuistettua. Toiminto on käytettävissä kuvattaessa automaatti- tai manuaalitarkennuksella, ja se voi tarkentaa asetetun tarkennusalueen rajan ulkopuolelle.

APS-C-kokoisen/täysikokoisen kennon valinta

Kun toimintorenkaan valintakytkin on FUNCTION-asennossa, katselukulmaa voi vaihtaa kiertämällä toimintorengasta APS-C-tilasta täysikokoisen kennon tilaan. 

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Paikka suotimelle

SEL400F28GM-mallissa on suodinpaikka, joka tukee halkaisijaltaan 40,5 mm:n ND-suodinta ja muita suodintyyppejä sekä lisävarusteena myytävää pyöreää VF-DCPL1-polarisaatiosuodinta. Kun pyöreä VF-DCPL1-polarisaatiosuodin on asennettu objektiiviin, sitä kääntämällä saadaan haluttu polarisaatio.

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Monipuolinen ja kestävä kolmijalkakiinnike

Kolmijalan renkaassa on laakerit, jotka takaavat sulavan kiertämisen ja luotettavan toiminnan. Kolmijalan renkaassa on myös 90 asteen lukituskohdat ja kytkin, jolla ne otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä tarpeen mukaan. Kun lukituskohdat ovat käytössä, kamera on helppo siirtää nopeasti pystyasennosta vaaka-asentoon ja päinvastoin. Lukituskohdat voi poistaa käytöstä, kun tarvitaan sulavaa, matalavastuksista ohjausta.

Kuva tuotteesta FE 400 mm F2,8 GM OSS

Tarkennusalueen rajain

Tarkennusalueen rajaimella voidaan valita rajoitettu tarkennusalue, kun kuvaustilanne vaatii nopeaa tarkennusta. Valittavana on kolme asetusta: FULL, 7 m–2,7 m ja ∞–7 m.

Lue lisää