Artikkelin tunniste : 00192383 / Viimeksi muokattu : 20.03.2019

Mikä on Audio Return Channel (ARC) -toiminto?

Tässä artikkelissa sovellettavat tuotteet ja luokat

Jos käytät ARC-toimintoa, et tarvitse komposiittiäänikaapelia tai optista kaapelia ääni-/videovastaanottimen tai tilaäänijärjestelmän liittämiseen televisioon. HDMI-kaapelin yhdistäminen ARC-yhteensopivasta AV-vastaanottimesta ARC-yhteensopivaan televisioon mahdollistaa

• television äänen lähettämisen AV-vastaanottimeen
  • elokuvien ja muun sisällön katselemisen ja kuuntelemisen lähdelaitteilta, jotka on kytketty AV-vastaanottimen kautta katsottaviksi televisiosta.

Seuraavassa kuvassa näkyy vaaditut liitännät äänen tuottamiseksi ARC-yhteensopivasta televisiosta ARC-yhteensopivaan äänilaitteeseen.

Kuva
[A]: Televisio
[B]: Äänentoistojärjestelmä
[C]: Television HDMI ARC -tulo
[D]: Äänentoistojärjestelmän HDMI ARC -lähtö
[E]: HDMI-kaapeli (laadukas, nopea HDMI-kaapeli)

HUOMAUTUS: ARC-toiminto ei toimi heikkolaatuisilla HDMI-kaapeleilla, joita ei ole luokiteltu nopeiksi.

Seuraavassa kuvassa näkyvät vaaditut liitännät äänen saamiseksi televisiosta kodin äänilaitteeseen, kun toinen laitteista ei ole ARC-yhteensopiva:

Kuva