Artikkelin tunniste : 00192349 / Viimeksi muokattu : 12.07.2018

Miten viritän Sonyn LCD-televisioni (analoginen/kaapeli/maanpäällinen opas)?

Tässä artikkelissa sovellettavat tuotteet ja luokat

HUOMAUTUKSIA:

• Alla oleva ohje koskee kaikkia Sonyn LCD-televisioita (paitsi Sonyn Android TV -malleja). Joissakin televisiomalleissa kauko-ohjain ja television valikkonäkymät voivat olla hieman erilaisia.
  • Jos tarvitset lisäopastusta, saat lisätietoja televisiosi sisäänrakennetusta käyttöoppaasta tai siirtymällä televisiomallisi tukisivulle.
  • Käytä siirtymiseen alla näkyviä kauko-ohjaimen painikkeita.

Kauko-ohjaimen suunnat Kauko-ohjaimen suunnat
    Voit liikkua television valikossa kauko-ohjaimen nuolipainikkeilla. Valitse asetukset painamalla plus-painiketta. Se on kauko-ohjaimen ympyrän muotoisen valikkoalueen keskellä oleva pyöreä painike.

Analoginen viritys

1. Paina kauko-ohjaimen MENU- tai HOME-painiketta.

Kuva

2. Valitse alta televisiosi valikkorakennetta parhaiten vastaava vaihtoehto:

Vaihtoehto A
    Valitse kauko-ohjaimen nuolipainikkeilla Settings (Asetukset) → Analogue Setup (Analoginen asennus) → Analogue Auto Tuning (Analoginen automaattiviritys) tai Auto Tuning Automaattiviritys).

Kuva

Vaihtoehto B
    Valitse kauko-ohjaimen nuolipainikkeilla Settings (Asetukset) → System Settings (Järjestelmäasetukset) tai Set-up (Määritys) → Channel set-up (Kanavien määritys) → Analogue Setup (Analoginen määritys) → Analogue Auto Tuning (Analoginen automaattiviritys) tai Auto Tuning (Automaattiviritys).

3. Kun sinulta kysytään Do you want to start Auto Tuning? (Haluatko aloittaa automaattisen virityksen?), valitse Yes (Kyllä) ja vahvista painamalla Kuva -painiketta.
  4. Televisio aloittaa nyt virityksen. Saat vahvistusviestin virityksen valmistuttua.

Digitaalinen viritys

1. Varmista, että antennikaapeli on liitetty kunnolla televisioon.
    Alla olevassa kaaviossa on esimerkki maanpäällisistä/kaapeliliitännöistä. Lisätietoja antenniliitännästä löytyy television mukana toimitetusta oppaasta.

Kuva

2. Kytke televisioon virta.

3. Paina kauko-ohjaimen MENU- tai HOME-painiketta.
    Kuva

4. Valitse alta televisiosi valikkorakennetta parhaiten vastaava vaihtoehto:

Vaihtoehto A
    Valitse kauko-ohjaimen nuolipainikkeilla Settings (Asetukset) → Digital set-up (Digitaalinen asennus) → Digital Auto Tuning (Digitaalinen automaattiviritys) tai Auto Tuning (Automaattiviritys).

Kuva

Vaihtoehto B
    Valitse kauko-ohjaimen nuolipainikkeilla Settings (Asetukset) → System Settings (Järjestelmäasetukset) tai Set-up (Määritys) → Channel set-up (Kanavien määritys) → Digital set-up (Digitaalinen määritys) → Digital Auto Tuning (Digitaalinen automaattiviritys) tai Auto Tuning (Automaattiviritys).

Kuva

5. Kun sinulta kysytään Do you want to start Auto Tuning? (Haluatko aloittaa automaattisen virityksen?), valitse Yes (Kyllä) tai OK ja vahvista painamalla Kuva -painiketta.

Kuva

6. Valitse Antenna (Antenni) tai Cable (Kaapeli).
    Jos valitset Antenna (Antenni), antennin automaattiviritys käynnistyy.

7. Jos valitsit edellisessä vaiheessa Cable (Kaapeli), kaapelivirityksen valikko tulee näkyviin.
    Voit määrittää Scan Type (Hakutyyppi)-, Frequency (Taajuus)- tai Network ID (Verkkotunnus) -asetukset manuaalisesti palveluntarjoajaltasi saamiesi verkkoparametrien mukaisiksi.

Jos et ole saanut verkkoparametreja, suosittelemme oletusasetusten käyttämistä:

Scan type (Hakutyyppi): Quick scan (Pikahaku)
    Frequency (Taajuus): Auto (Automaattinen)
    Network ID (Verkkotunnus): Auto (Automaattinen)
    Operator (Operaattori): Valitse palveluntarjoajasi nimi luettelosta

Jos haku ei löydä lainkaan kanavia tai kaikkia kanavia, kokeile muuttaa Scan Type (Hakutyyppi) -asetukseksi Full scan (Täydellinen haku).
    TÄRKEÄÄ: Television virittäminen Full Scan (Täydellinen haku) -asetuksella voi kestää jopa yli tunnin.

HUOMAUTUS: Jos sinulla on ongelmia kaapelivirityksessä, käänny palveluntarjoajan puoleen, sillä se voi käyttää eri asetuksia.

8. Jatka valitsemalla Start (Aloita).

9. Televisio aloittaa nyt virityksen. Saat vahvistusviestin virityksen valmistuttua.

HUOMAUTUS: Jos televisiosignaalin vastaanotossa on ongelmia automaattivirityksen jälkeen, katso kohta Televisiosignaalin vahvuuden mittaaminen ja parantaminen .