Artikkelin tunniste : 00238755 / Viimeksi muokattu : 31.05.2021Tulosta

Teräväpiirtokanavat ja perustarkkuuskanavat vaihtavat paikkaa kaapelitelevisioverkoissa 31.8.2021

  Teräväpiirtokanavat kärkipaikoille kaapelitelevisioverkoissa 

  Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot tulevat 31.8.2021 muuttumaan niin, että vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelosta ensimmäisenä, eli kanavapaikoilta ykkösestä eteenpäin. Perinteisen tarkkuuden kanavat puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21. Mikään tv-kanava ei poistu valikoimasta – ne vain vaihtavat keskenään paikkaa kanavalistauksessa. 


  Kanavanumeroinnin muutos ei koske antennitelevisioverkkoa tai muita lähetystekniikoita kuin kaapeli-tv-verkkoa, muutos koskee vain kaapelitelevisioverkon asiakkaita. Lisätietoja saa oman kaapeli-tv-yhtiön verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta.

  Muutokset kaapelitelevisioverkoissa tehdään tiistaina 31.8.2021 alkaen klo 10. Sony televisiot päivittävät kanavalistan automaattisesti, varmista että automaattinen palvelujen päivitys on päällä. Ohjeen saat televisiosi käyttöohjeesta, joko sisäänrakennetusta tai onlineohjeesta, esim. Automaattisten palvelupäivitysten määritys.

  Jos televisio ei kuitenkaan kyseisen ajankohdan jälkeen avattaessa hae muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, kannattaa laitteelle tehdä kanavahaku 
  •    Miten viritän Sonyn LCD-televisioni (analoginen/kaapeli/maanpäällinen opas)?
  •    Miten viritän Sonyn Android TV -televisioni (analoginen/kaapeli/maanpäällinen opas)?


  Kanavanumeromuutoksen jälkeen on syytä asettaa kaikki mahdolliset ajastetut tallennukset uudestaan.


  Voit jo nyt testata tukeeko TV:si HD-kanavia katsomalla näetkö esim. Yle 1 HD -kanavan ohjelmat kanavapaikalta 21. Mikäli et näe Yle HD kanavia, TV:si ei tue HD lähetyksiä. Voit siitä huolimatta muutoksen jälkeen jatkaa katsomiesi kanavien katsomista kanavapaikalta 21 alkaen. 
  Lisätietoja Teräväpiirtokanavat kärkipaikoille kaapelitelevisioverkoissa - FiCom FiCom.