Artikkelin tunniste : 00173006 / Viimeksi muokattu : 10.10.2017

DV- tai Digital8-videoiden siirtäminen Maciin

Applen iMovie-ohjelmistolla voit siirtää videon nauhapohjaisesta Handycamista Maciin muokkaamista, tallentamista tai jakamista varten.
    Jos käytät Windowsia, lue oppaamme, jossa käsitellään videokameralla kuvatun videon siirtämistä tietokoneeseen .

iMovien tukemat tuontimuodot ovat

• DV
    • DVCAM
    • DVCPRO
    • HDV

Useimpien nauhapohjaisten Handycam-videokameroiden tapauksessa voit siirtää videon Maciin iMoviella. Siirry Applen sivustoon ja tarkista, onko kamerasi yhteensopiva iMovien kanssa .

Ennen siirron aloittamista voit katsoa nauhat iMoviella ja päättää, mitkä leikkeet haluat tuoda.

1. Kytke Handycam kameran kaapelilla tietokoneeseen. Sinun on ehkä säädettävä kameran asetuksia. Jos tietokoneessa ei ole FireWire-porttia, voit kytkeä kaapelin Thunderbolt-porttiin. Tarvitset tähän Applen Thunderbolt–FireWire-sovittimen tai Applen Thunderbolt-näytön.
    2. Kytke Handycamiin virta ja aseta se VCR- tai VTR-tilaan.
    3. Valitse tietokoneen työkaluriviltä Import (Tuo).

Import button on toolbar
    4. Valitse tietokoneen näytössä olevasta Cameras (Kamerat) -sivupalkista Handycam.
    5. Näet nauhan nykyisessä kohdassa olevan kuvan.
    6. Voit nyt esikatsella videon näytössä. Siirrä hiiriosoitin Import (Tuo) -ikkunan yläosassa olevan esikatselukuvan päälle. Käytä videon toistamiseen, toiston keskeyttämiseen tai takaisinkelaamiseen näytössä olevia säätimiä. (Voit käynnistää toiston myös välilyöntinäppäimellä.)

Image
    7. Olet nyt valmis tuontiin. Voit luoda uuden tapahtuman leikkeiden lisäämistä varten tai lisätä ne olemassa olevaan tapahtumaan. Valitse tai luo tapahtuma Import to (Tuo kohteeseen) -ponnahdusikkunassa.

Choosing event to import
    8. Etsi nauhalta kohta, josta haluat aloittaa siirron, ja valitse Import (Tuo).
    9. iMovie siirtää nyt videota, kunnes pysäytät siirron valitsemalla Stop Import (Lopeta tuonti) tai Close (Sulje). Jos et tee mitään, siirtoa jatketaan, kunnes nauha pysähtyy tai kiintolevy on täynnä. Videota siirretään normaalilla toistonopeudella.
    10. Voit muuttaa nauhan tuotavia osia pysäyttämällä ja aloittamalla siirron. Kun tuonti on pysäytetty, toiston säätimillä voit siirtyä nopeasti eteen- tai taaksepäin videon säilytettäviin osiin.