Artikkelin tunniste : S700023977 / Viimeksi muokattu : 12.07.2018

Tablettitietokoneeni ei käynnisty tai ei toimi odotetulla tavalla

Tablettitietokoneeni ei käynnisty tai ei toimi odotetulla tavalla

Jos Sony-tablettitietokone ei käynnisty, se jähmettyy tai toimii oudolla tavalla, katso alla olevasta osasta parhaiten ongelmaa vastaava kuvaus.
    1. Tablettitietokoneeni ei käynnisty
    2. Tablettitietokoneeni jähmettyy
    3. Tablettitietokonettani ei voi sammuttaa
    Jos nämä vaihtoehdot eivät vastaa tai korjaa ongelmaa, katso viimeisen osan ohjeet:
    1. Milloin ja miten tehdään tehdasasetusten palautus

1. Tablettitietokoneeni ei käynnisty

1. Varmista, että tablettitietokone on liitetty virtalähteeseen.
    2. Tarkista, että tablettitietokoneen latausmerkkivalo (Virta- ja Äänenvoimakkuus ylös -painikkeiden välissä)  on ON [Päällä].
      Jos latausmerkkivalo ei pala, tablettitietokoneesi ei saa virtaa.
      1. Tarkista onko liitin liitetty kunnolla tablettitietokoneeseen. Tee se irrottamalla liitin, tarkista ettei siinä ole likaa ja liitä se uudelleen. (Huomaa, että laturin tulee tuntua hieman lämpimältä kosketukselle noin 15–20 min latauksen jälkeen)
      2. Varmista, että Tablettitietokoneesi on liitetty suoraan laitteen mukana tulleeseen laturiin, älä käytä tietokoneen USB-liitäntää.
    3. Paina virtapainiketta.
    4. Jos tablettitietokone ei vieläkään käynnisty
      1. Pidä virtapainiketta  painettuna 10–15 sekunnin ajan (merkkivalo vilkkuu 1–2 kertaa).
      2. Paina virtapainiketta uudelleen
    5. Jos ongelma ei ratkea tälläkään keinolla, laite on ehkä toimitettava huoltoon korjattavaksi. Ota yhteys Sonyyn.

2. Tablettitietokoneeni jähmettyy

1. Sammuta tablettitietokone painamalla virtapainiketta noin 10–15 sekunnin ajan.
      Huomaa: kaikki tallentamattomat tiedot häviävät.
    2. Paina virtapainiketta uudelleen.
    3. Jos tablettitietokone jähmettyy uudelleen, merkitse muistiin mitä sovellusta käytit sillä hetkellä.
    4. Tarkista onko sovellukselle saatavana päivityksiä Google Play Storesta.
      1. Napauta Apps&Widgets [Sovellus-liitännäiset], napauta sitten Play Store
      2. Napauta Download [Lataa] -kuvaketta  oikeassa yläkulmassa.
      3. Kaikki Google-tiliisi linkitetyt sovellukset ovat luettelossa, ja niille saatavissa olevat päivitykset ovat korostettuna vasemmassa yläkulmassa.
      4. Asenna soveltuvat päivitykset ja yritä uudelleen.
    5. Tarkista, että sovellus on merkitty yhteensopivaksi Sony-tablettitietokoneesi kanssa, tai ainakin yhteensopivaksi Android 4.0 tai uudemman käyttöjärjestelmän omaavien tablettilaitteiden kanssa. Play Store palvelee lukuisia laitetyyppejä eivätkä kaikki sovellukset ole yhteensopivia kaikkien laitteiden kanssa.
    6. Harkitse tablettitietokoneen palauttamista tehdasasetuksiin alkuperäisten työasetusten palauttamiseksi.

3. Tablettitietokonettani ei voi sammuttaa

1. Sammuta tablettitietokone pakolla painamalla virtapainiketta noin 10-15 sekunnin ajan.
      Huomaa: kaikki tallentamattomat tiedot häviävät.

4. Milloin ja miten tehdään tehdasasetusten palautus

Jos Sony-tablettitietokone osoittaa epätavallisia oireita, joita ei joko käsitellä tai korjata edellä olevissa ratkaisuissa, suorita tehdasasetusten palautus.
    1. Käynnistä tablettitietokone
    2. Kun kotinäyttö on näkyvissä, napauta Apps & Widgets [Sovellusliitännäiset] oikeassa yläkulmassa.
    3. Napauta Settings [Asetukset] ja sitten Backup & reset [Varmuuskopioi nollaus].
    4. Ota käyttöön haluamasi palautusasetukset, esim. Back up my data [Varmuuskopioi tietoni] ja Automatic restore [Automaattinen palautus].
    5. Napauta Factory data reset [Tehdasasetusten palautus].

6. Varmista, että tietosi, kuten Google-tili, langattoman verkon asetukset ja muut vastaavat, ovat tallennettu toiseen paikkaan, ennen kuin jatkat.
    7. Jatka napauttamalla Reset tablet [Nollaa tablettitietokone].
    8. Vahvista ymmärtäväsi, että kaikki tiedot poistetaan napauttamalla Erase everything [Tyhjennä kaikki].
    9. Tablettitietokone sammuu muutaman minuutin kuluttua.
    10. Noudata käynnistysapuohjelman ohjeita.
    11. Hae Play Storesta haluamasi uudelleenasennettavat sovellukset.