yves schepers sonyn alpha 9 vastavihityt seisovat tiiliseinän edessä ja etualalla on lehtisiluetteja

Miten kuvaan | Realistisia hääkuvia

Yves Schepers

Monet hääjuhlat ovat samanlaisia. Kaikilla on oma tyylinsä ja tapansa tehdä asioita, mutta juhlapäivän perinteet ja rakenne ovat suurelta osin samat. Minun tehtäväni on siis tallentaa ne asiat, jotka ovat kullekin hääjuhlille ainutlaatuisia. Tärkeintä on muodostaa yhteys morsiameen ja sulhaseen.

yves schepers sony alpha 9 morsiamen isä laulaa laulua ja halaa tytärtään hellästi

© Yves Schepers | Sony α9 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/400s @ f/5.6, ISO 800

Haluan tehdä enemmän kuin vain ottaa kuvia heidän läheisimmistä ystävistään ja perheenjäsenistään. Yritän nähdä, kuinka pari on vuorovaikutuksessa keskenään ja minkälainen suhde heillä on. Ketkä ovat ne ystävät, joiden kanssa he nauravat ja pilailevat?

yves schepers sony alpha 9 vastanaineet syleilevät toisiaan riemuiten seremonian jälkeen

© Yves Schepers | Sony α9 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/500s @ f/5.6, ISO 500

Jos selvität tärkeät ihmiset ja heidän suhteensa, voit tallentaa ne intiimit hetket ja muistot, jotka ovat pariskunnalle ainutlaatuisia.

yves schepers sony alpha 9 sievä morsiusneito pitää kiinni morsiamen jalasta onnellisen hääparin vaihtaessa häävaloja

© Yves Schepers | Sony α9 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/400s @ f/4.0, ISO 640

Dokumentoi, älä ohjaa

Suhtaudun häihin dokumentaarisesti ja haluan tallentaa päivän tapahtumien kulun. Tietysti otan myös klassisempia muotokuvia, koska kaikki haluavat niitä, mutta muuten en pyydä ihmisiä poseeraamaan tai kerro heille, minne heidän pitäisi mennä. Kun pariskunta katselee kuvia muutaman vuoden päästä, haluan heidän muistavan tunteet ja tunnelmat, enkä sitä, että heitä pyydettiin jatkuvasti poseeraamaan.

yves schepers sony alpha 9 sulhanen huitaisee ampiaisen pois morsiamen luota heidän istuessaan vierekkäin

© Yves Schepers | Sony α9 + FE 85mm f/1.8 | 1/800s @ f/4.0, ISO 400

Pyrin aina löytämään huumoria, ja se voi syntyä ihmisten välisten suhteiden tuntemisesta. Jotta voin tallentaa hauskoja tai tunteellisia hetkiä, minun on toimittava kuten ninja. Kun siirryin DSLR-kamerasta α9-kameraan, pystyin hyödyntämään hiljaista kuvausta, mikä muutti kaiken. Sen avulla pääsen lähelle ihmisiä häiritsemättä heitä ja pystyn tallentamaan aidot ja merkitykselliset hetket. Kun kohde kuulee kameran napsahduksen, se usein häiritsee häntä, jolloin hetki on menetetty.

Ehdoton valintani useimpiin kuviin on FE 24-70mm f/2.8 GM -objektiivi. Se tarjoaa minulle joustavuutta liikkuessani nopeasti ympäriinsä, ja sen polttopistealue on täydellinen. Kannan mukanani myös FE 85mm f/1.8- ja – yrittäessäni olla mahdollisimman huomaamaton – FE 35mm f/2.8 ZA -objektiiveja. Näin pystyn pitämään tarvikekantamukseni mahdollisimman vähäisenä.

yves schepers sony alpha 9 vastanaineet suutelevat seremonian jälkeen

© Yves Schepers | Sony α9 + FE 35mm f/2.8 ZA | 1/800s @ f/4.0, ISO 100

Hyödynnä ympäristöä

Häät ovat minulle oikeastaan leikkimistä. Metsästän mielelläni epätavallisia muotokuvia ympäri hääpaikkaa ja etsin poikkeuksellisuutta tavallisista tilanteista. Haluan jonkun katsovan lopullista kuvaa ja sanovan: ”Vau! Kuinka kuvaaja on tehnyt tämän?”

Hyödynsin äskettäin esimerkiksi katon lasipaneeleja luomaan valokeilassa seisovan pariskunnan luo johtavia linjoja. En retusoinut sitä, valotin vain kirkkaasti valaistut kohdat, ja kuvauspaikan luonnonvalo huolehti lopusta. α9-kamerani elektronisen etsimen avulla näin tarkasti, miltä kuva tulisi näyttämään, ennen kuin edes painoin laukaisinta.

yves schepers sony alpha 9 vastanainut pari pimeässä huoneessa, jota valaisevat vain kattopaneelit

© Yves Schepers | Sony α9 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/400s @ f/5.6, ISO 160

Toiminta ja reaktio

Täydellinen dokumenttikuva kertoo koko tarinan yhdessä kuvassa, ja siihen tarvitaan toimintaa ja reaktiota.

yves schepers sony alpha 9 sulhanen tanssilattialla morsiamen kumartuessa taaksepäin katsellessaan sulhasta

© Yves Schepers | Sony α9 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/400s @ f/3.2, ISO 4000

Otin tämän kuvan, jossa sulhanen tanssi morsiamelle. Otin useita kuvia tanssista, mutta suosikkini on kuva, jossa näkyy hänen käsiensä tanssi mutta ei hänen kasvojaan. Taustalla seisova naurava morsian näkyy tarkennettuna. Olisin voinut ottaa vain kuvan hänestä nauramassa, mutta silloin syy ei ikinä selviäisi. Kun mukana näkyy epätarkka tanssiva sulhanen, saat selville koko tarinan – toiminnan ja reaktion.

yves schepers sony alpha 9 häävieraat suojaavat silmänsä auringolta ruokalistakorttien avulla

© Yves Schepers | Sony α9 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1250s @ f/5.6, ISO 64

Toinen suosikkikuvistani on kuva vieraasta, joka pitelee ruokalistakortteja ylhäällä. Tässä kuvassa kaikki elementit yhdistyvät täydellisesti. Siinä on huumoria, graafisia elementtejä eikä se ole poseerauskuva. Paikka oli todella kirkas ja aurinko paistoi suoraan vieraiden silmiin, joten he pitelivät ruokalistakortteja silmiensä suojana. Se on hauskaa, mutta se myös saa osallistujat muistamaan monia yksityiskohtia päivästä: paikan, uskomattoman kirkkaan auringonvalon, aterian, vieraat. Kaikki tämä yhdessä yksityiskohtaisessa kuvassa, joka on otettu spontaanisti.

yves schepers sony alpha 9 morsian lähettää sulhasen ystäville lentosuukon heidän istuessaan punaisessa bussissa

© Yves Schepers | Sony α9 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1000s @ f/4.0, ISO 64

Toisessa kuvassa näkyy morsian antamassa lentosuukkoa sulhasen ystäville bussissa. Tässä kuvassa sain jälleen vangittua toiminnon, suukon antamisen, ja bussin ikkunaa taputtavien miesten reaktion. Sain otettua kuvan Sony α9 -kameran nopean kuvataajuuden ja seuraavan automaattitarkennuksen avulla. Näin morsiamen juoksevan kohti bussia ja tiesin, että minun oli seurattava häntä. Kaikki tapahtui hetkessä – hän lähetti lentosuukon ja samaan aikaan minulla oli sekunnin murto-osa aikaa kuvata hänen päänsä bussin ikkunan kohdalla ja samalla löytää kulma, josta pystyin erottamaan hänen kätensä ja leukansa. Sony α9:n automaattitarkennuksen ja 200 fps:n kuvausnopeuden ansiosta pystyin ottamaan kuvasarjan, jolloin sain juuri oikeanlaisen sommittelun hänen liikkuessaan.

Hän lopettaa: ”Kun tarkastelin kuvia, olin saanut yhden aivan täydellisen kuvan. Tämä osoittaa, kuinka tärkeässä roolissa kamera voi olla täydellisten kuvien tallentamiseksi.”

Esitellyt tuotteet

Yves Schepers

Yves Schepers | Belgium

”Täydellisyyden etsintää epätäydellisyydestä”

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!