bertrand bernager sony alpha 7riii mustavalkoinen arkkitehtuurikuva alhaalta päin

Kuinka kuvaan | Kaupungin muuttaminen valokuvaajan leikkikentäksi

Bertrand Bernager

Olen ollut todella onnekas saadessani kasvaa ja oppia valokuvausta Pariisin kaduilla. Suuret kaupungit ovat erinomaisia paikkoja katukuvaukselle, koska niissä tapahtuu niin paljon ja kaupungeissa on niin paljon erilaisia rakennuksia ja kohteita. Näin voit kokeilla erilaisia juttuja ja oppia nopeasti.

Viime vuosien aikana olen kuvannut Pariisin lisäksi muissakin kaupungeissa ympäri maailman, ensin Sony α6000:n ja nyt α7R III:n kanssa.

bertrand bernager sony alpha 7riii punapukuinen nainen kävelee historiallisen rakennuksen edessä

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/160s @ f/8.0, ISO 100

Kaupunki leikkikenttänä

Kaupungit ovat kuin sokkeloita. Näen jokaisen päivän mahdollisuutena ja haasteena löytää uusia paikkoja ja kuvata maisemia, joita ei ole aiemmin kuvattu. Ensimmäinen neuvoni onkin nauttia kaupungista ja kävellä ympäriinsä. Tutustu kaupunkiisi tai kylääsi, jotta voit nähdä sen aivan uusin silmin.

bertrand bernager sony alpha 7riii nainen istuu sinisellä penkillä tornin edessä

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/200s @ f/8.0, ISO 50

Kun olen mielestäni löytänyt hyvän kuvauspaikan, pysähdyn ja tarkkailen tapahtumia hetken aikaa ennen kuvan ottamista. Etsin jotain taianomaista: se voi olla erityinen valo tai vain jotain, mikä todella vangitsee kaupungin tunnelman ja ilmapiirin juuri sillä hetkellä. Tärkeintä on kuitenkin pysähtyä ja tarkkailla ennen kuvaamista.

Älä kuvaa itsestäänselvyyksiä

Minulle tärkeintä on yrittää toistaa kaupungin tunnelma, energia ja DNA. New Yorkin kaltaisessa kaupungissa on helppoa ottaa kauniita postikorttikuvia. Tuloksena voi olla hyviä kuvia, mutta ne on nähty tuhansia kertoja aiemmin. Etsi sen sijaan mielenkiintoisia sommitelmia tai värejä, jotka tekevät kuvistasi ainutlaatuisia – lisää jokaiseen kuvaan jotain omaasi.

bertrand bernager sony alpha 7riii punaisen taksin heijastuma japanilaisella kadulla

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/8.0, ISO 400

Voit harjoitella tutkimaan paikkoja ja löytämään jotain erilaista tällä harjoituksella: ota yksi itsestään selvä kuva ja siirry sitten ympäri kuvauspaikkaa. Kokeile kuvaamista alempaa tai ylempää tai katso vastapäiseen suuntaan. Kokeile löytää toinen kuva. Ajan myötä alat luonnostaan etsiä ja löytää erilaisia sommitelmia tavallisten turistikuvien sijaan.

bertrand bernager sony alpha 7riii näkymä keltaisen talon yläpuolelta

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/80s @ f/5.0, ISO 500

Ajoitus ratkaisee

Kuten muillakin valokuvauksen osa-alueilla, valo on todella tärkeää. Otan paljon kuvia auringon noustessa ja laskiessa. Haluan herätä aikaisin aamulla, esimerkiksi viiden tai kuuden aikoihin, jotta voin ikuistaa ensimmäiset valonsäteet kaduilla. Pidän kuvaamisesta siihen aikaan, koska valo on taianomainen eikä kaduilla ole juuri muita.

bertrand bernager sony alpha 7riii punainen lyhty aurinkoisella kadulla

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/250s @ f/8.0, ISO 200

Yksi tavoista, joilla pyrin saamaan aikaan tunnelmaa ja taikaa, on kuvata suoraan aurinkoa kohti. Leikin mielelläni valolla ja sen luomilla heijastuksilla ja leimahduksilla. Jotkut eivät pidä tästä efektistä ja yrittävät välttää sitä, mutta minusta se todella saa aikaan energiaa.

bertrand bernager sony alpha 7riii kolme ihmistä ylittämässä champs elysees avenueta

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/1600s @ f/2.8, ISO 400

Parhaan valon löytämiseen käytän sovelluksia, jotka seuraavat auringon paikkaa taivaalla eri vuorokaudenaikoina. Niiden avulla voin suunnata valon kannalta oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. En ole suunnitellut tarkasti, millaisen kuvan aion ottaa, mutta tiedän, että valo osuu rakennukseen tai katuun tietystä kulmasta. Sen jälkeen tehtävänäni on hyödyntää valon luomaa tunnelmaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytä laatuaikaa muokkaukseen

Minulta kuluu lähes yhtä paljon aikaa muokkaamiseen kuin kuvaamiseen – jos kuvaan koko päivän ajan, saan otettua niin paljon kuvia, että voin käyttää koko päivän muokkaukseen.

bertrand bernager sony alpha 7riii mustavalkokuva rakennuksen keskiosasta

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/40s @ f/5.6, ISO 400

Muokatessani keskityn kontrastitasolle, jotta saan tuotua esille voimakkaat mustat ja valkoiset sävyt. Sen jälkeen keskityn väreihin ja muotoihin. Pidän oranssin sävyistä kuvissani, joten leikin kuvilla ja pyrin tuomaan sitä etualalle. Tärkeintä on kuitenkin tunnistaa värit, joita haluat korostaa, ja työstää kontrastit tasapainoisiksi.

Ota itsellesi projekti

Otan itselleni mielelläni projektin, jossa yritän luoda sarjan hyvin yhdessä toimivia kuvia. Kävin äskettäin Singaporessa, ja otin itselleni arkkitehtuuriprojektin. Muutin työskentelytapaani ja käytin FE 12-24mm f/4 G Lens -objektiivia α7R III -kamerassani, jotta pystyin ottamaan mustavalkoisia, abstrakteja minimalistisia kuvia. Etsin todella minimalistisia sommitelmia, jossa oli paljon lineaarisia elementtejä.

bertrand bernager sony alpha 7riii japanilainen temppeli auringonvalossa

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/250s @ f/8.0, ISO 200

Projektin työstäminen auttaa keskittymään ja lisää motivaatiota haastaa itsesi, kokeilla jotain uutta ja kehittyä paremmaksi valokuvaajaksi.

Esitellyt tuotteet

Bertrand Bernager

Bertrand Bernager | France

”Valokuvauksessa yritän seurata valoa, erottaa liikkeen ja ikuistaa hetken.”

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!