jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII morsiamen ja sulhasen siluetti, vain huntu näkyy tarkasti

Miten minä kuvaan | Hääkuvaus

Jorge Miguel Jaime Baez

Hääkuvauksessa on tärkeintä muistaa, että kerron tarinaa. Etsin aina kuvia, jotka auttavat luomaan päivän tarinan – pyrin kehittämään tätä jokaisella ottamallani kuvalla. Pienet yksityiskohdat ja ohikiitävät hetket voivat auttaa lisäämään tarinaan vaihtelua. Jotta voin tallentaa kuviin juuri oikeat hetket, tarvitsen organisointia, luottamusta ja täydellisen kameran.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII sulhanen ja bestmanit seisovat piirissä ja halaavat © Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + 25mm f/2 | 1/250s @ f/5.6, ISO 2000

Tärkeintä on luottamus

Dokumenttikuvaajana tehtäväni on olla huomaamaton, sulautua sisustukseen ja liikkua hitaasti, jotta en vedä huomiota itseeni.

Tämän vuoksi käytän Sony α7R III -kameran hiljaista suljinta. Olinpa sitten ottamassa dokumenttikuvia julkisessa tapahtumassa tai häissä, pyrkimykseni on aina sama: tallentaa kohteen tunteet. Yritän viettää mahdollisimman paljon aikaa morsiamen ja sulhasen kanssa, tutustua heihin, oppia tuntemaan heidät ja selvittämään, millaisia he ovat. Haluan, että morsian ja sulhanen sekä heidän perheenjäsenensä ja ystävänsä tuntevat itsensä edustetuiksi kuvissani, haluan tallentaa heidän tunteensa kokonaan. Jotta pääsen niin lähelle, minun on luotava heihin suhde ja varmistettava, että he luottavat minuun.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII morsian ja hänen isänsä halaavat ennen seremoniaa © Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + 25mm f/2 | 1/200s @ f/2.5, ISO 3200

Suunnittelu ja valmistautuminen

Vaikka pyrinkin dokumentoimaan ympäristöni tapahtumia ja reagoimaan niihin, tilanteisiin liittyy myös paljon suunnittelua. Minun on tiedettävä päivän aikataulu ja tavattava perheenjäsenet. Tietysti on myös tärkeää, että kunnioitan seremoniaa ja ympärilläni olevia ihmisiä. Yritän suunnitella mahdollisimman paljon etukäteen, jotta voin sulautua ympäristöön enkä häiritse juhlallisuuksia.

Kaikesta suunnittelusta huolimatta odottamattomia tilanteita tulee aina. Mitä paremmin olen valmistautunut, sitä helpommin voin reagoida myös odottamattomiin tapahtumiin.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII morsian nauraa ystäviensä kanssa ennen seremoniaa © Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + 25mm f/2 | 1/200s @ f/5.0, ISO 3200

Uusi näkökulma

Jokaisissa uusissa häissä ja tapahtumissa on uusia mahdollisuuksia, joita voit tarkastella eri näkökulmasta. Juttelen esimerkiksi usein DJ:lle, jotta saan tietää, minkälainen morsiamen ja sulhasen häätanssi on. On hyvä tietää, jos sen lopuksi on suunniteltu jotain erityistä, kuten ilotulitus tai konfetteja. Kun olen saanut nämä tiedot, voin alkaa suunnitella tilan valaistusta ja sijoittumistani kuvien ottamista varten.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII morsian ja sulhanen suutelevat tanssilattialla konfettien leijuessa heidän ympärillään © Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + 25mm f/2 | 1/200s @ f/11, ISO 3200

Joskus taas voin saada uusia ideoita huomaamistani asioista. Äskettäisissä häissä katselin parvekkeelta ja huomasin katuun maalatun tekstin. Ajattelin, että siitä tulisi mielenkiintoinen kuva morsiamesta. Määritin pikkuruisen Sony RX0:n asetukset, ja älypuhelimeni sekä Sony Imaging Edge -sovelluksen etäkuvaustoiminnon avulla pystyin ottamaan kuvan ollessani paikallani kuvaamassa hääparin perinteisempää poistumista. Etsin aina mielenkiintoisia vaihtoehtoisia näkökulmia, jotka tuovat tarinaan lisäarvoa.

jorge miguel jaime baez sony RX0 lintuperspektiivistä otettu kuva morsiamesta ylittämässä katua, johon on raapustettu hääpäivä © Jorge Miguel Jaime Baez | Sony RX0 | 1/1600s @ f/4.0, ISO 640

Tunne laitteesi

On olennaista osata käyttää kameraa, jotta saat kunkin tilanteen hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla. Tällä hetkellä käytän kahta Sony α 7R III -kameraa. Hääpäivä on pitkä aika kuvaamiselle, ja kun alan väsyä, kameran keveys on minulle todella tärkeää.

Yksi α7R III:n suosikkiominaisuuksistani on elektroninen etsin. Se on muuttanut tavan, jolla valotan kuvia, koska käytän nyt lähes aina manuaalista valotusta. Koska näen saamani tulokset etsimestä, minusta on nopeampaa säätää valotusta manuaalisesti tarpeen mukaan. Riippumatta siitä, kuinka hankala valotilanne on, voin mukauttaa kameran siihen nopeasti. Minulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia kuvatessani α7R III:lla heikossa valossa.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII morsian ja sulhanen auringon valaisemalla niityllä, etualalla epätarkkoja kimpaleita © Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/200s @ f/5.0, ISO 125

Keskity tärkeimpiin asioihin

Silmä on kaikkien henkilökuvien tärkein osa. Sen vuoksi käytän yleensä jatkuvaa automaattitarkennustilaa ja yhdistän sen Eye AF -tilaan. Näin voin varmistaa, että kohteen silmä on neulanterävä jokaisessa kuvassa.

Olen asentanut kameraani Zeiss Batis 25mm f/2- ja Sony FE 55mm f/1.8 ZA -objektiivit, ja kannan mukanani myös Sony FE 12-24mm f/4 G -objektiivia. 25 mm:n ja 55 mm:n objektiivit tarjoavat hyvän vakionäkökentän, mutta 12–24 mm:n laajakuvaobjektiivi on uskomaton. Se on todella kevyt ja sen avulla pääsen todella lähelle kohdetta. Tarvitsen usein läheisyyttä ja laajuutta, koska minulla ei aina ole tarpeeksi tilaa, jotta voisin siirtyä taakse päin. Joskus taas haluan kuvaan mahdollisimman paljon pieniä yksityiskohtia, jotka tuovat lisää mielenkiintoa.

Vaikka kuinka haluaisinkin saada kuvan rajattua kameraan täydellisesti jo kuvaa ottaessani, se ei aina ole mahdollista. En ehkä ole päässyt mahdollisimman lähelle kohdetta tai olin kauempana, jotta en häiritsisi tärkeällä hetkellä. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, koska Sony α7R III ja sen 42,4 megapikselin täyden koon kenno tarjoaa minulle tarvittavan resoluution ja yksityiskohdat, jotta voin rajata kuvaa helposti.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII huntuun kietoutunut morsian nauraa © Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.2, ISO 500

Jatka oppimista

On ennen kaikkea tärkeää, että et koskaan lopeta oppimista ja oman taiteesi harjoittamista. Valokuvaamisen pitäisi olla intohimo, jonka kautta yrität kertoa tarinoita omasta näkökulmastasi. Olennaisinta on jatkaa etsimistä – etsiä tekniikoita, tekijöitä, asettaa omia tehtäviä ja omia rajoituksia sekä ratkaista ongelmia mahdollisimman vähillä resursseilla. Valokuvauksessa et koskaan lopeta oppimista, koska näkökulma vaihtuu joka hetki ja näkökulmasta tulee henkilökohtaisempi ja viisaampi.

 jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII morsian ja sulhanen seisovat merenrannalla aaltojen noustessa heidän edessään © Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/320s @ f/7.1, ISO 8

Esitellyt tuotteet

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!