albert dros seisoo vuorella sony a7rm5 -kameran kanssa

Alpha 7R V | Tutkimusmatkailua Madeiralla

Albert Dros

Nimeni on Albert Dros ja olen ammattimainen maisemakuvaaja sekä Sony Europen tuotelähettiläs Alankomaista. Tavoitteeni on ollut jo vuosien ajan kuvata kaunista planeettaamme mahdollisimman upealla tavalla, jotta kuvieni katsojat arvostaisivat meitä ympäröivää luontoa. Olen kuuluisa ainutlaatuisesta tyylistäni ja siitä, miten haluan saada aina parhaat mahdolliset otokset kaikkialta, mihin ikinä matkustankaan. Alpha 7R V -kameran perusteellista testiä varten matkustin Madeiralle, jotta voisin näyttää uuden puolen tämän kauniin saaren rikkauksista.

kivimuodostelma madeiran rannikolla

© Albert Dros | Sony α7R V + FE 12-24mm f/2.8 GM | 90s @ f/9.0, ISO 100

Olit yksi ensimmäisistä Alpha 7R V -kameraa testanneista ammattimaisista valokuvaajista. Millainen ensivaikutelmasi oli ja mihin ominaisuuksiin kiinnitit erityisesti huomiota?

Kun Sony otti minuun yhteyttä ja pyysi minua testaamaan uutta Alpha 7R V -kameraa, olin todella innoissani. Olen käyttänyt Alpha 7R IV -kameraa vuosien ajan, ja se on aina auttanut minua saamaan haluamiani upeita kuvia. Mutta teknologia kehittyy ja tunsin tarvetta päivittää kalustoani, joten tämä kamera sopi tarkoituksiini täydellisesti. Se tuntui paremmalta kaikin tavoin: uusi neliakselinen näyttö on täydellinen, eikä sitä ole missään muussa Sonyn kamerassa. Uusi runko on lainattu Alpha 1 -kamerasta, valikkojärjestelmä ja päivitetty rungon sisäinen vakautus ovat pieniä korjauksia, joita tarvitsin, jotta luovuuteni pääsisi uudelle tasolle. Pääasiallinen kohokohta on tietenkin 61 megapikselin täyden kennokoon sensori ja se, että onnistuivat parantamaan sen valkotasapainoa ja värien tarkkuutta, mikä on elintärkeää maisemakuvauksessa.

Itse vakuutuin kuitenkin vähemmän merkittävistä uusista toiminnoista, jotka sopivat täydellisesti omaan työhöni. Se, että voin helposti kuvata yli 30 sekunnin ajan ilman kaukolaukaisinta, on yksi näistä uusista tärkeistä ominaisuuksista. Olin kaivannut tätä ominaisuutta pitkään, ja ei ole vaikea huomata, että Sony pyrkii toteuttamaan ominaisuuksia, joita oikeasti tarvitsemme. Pidin myös uudesta tarkennuksen haarukoinnista, jonka avulla voin kuvata automaattisesti eri tarkennuspisteiden avulla ja koota ne jälkituotannossa yhdeksi täydellisen tarkaksi kuvaksi niin etualan kuin taustan osalta. Käytän tarkennuksen haarukointia kuvissani erittäin paljon, joten uskon tämän mullistavan Sonyn kameroita käyttävien maisemavalokuvaajien elämän.

albert dros katsoo sony a7rm5 -kameran näyttöä

Miten nämä ominaisuudet vaikuttavat valokuvaustyyppeihin tai luotavaan sisältöön tai auttavat siinä sekä omalla kohdallasi että muiden samalla alalla työskentelevien kohdalla?

Tämän tyyppisen teknologian käyttöönotto mahdollistaa sen, että valokuvaajat voivat keskittyä luovaan puoleen entistä enemmän. Itse haluan kokeilla ottaa erittäin teknisiä kuvia matkoillani, joten tämän kameran mukanaan tuomat lisävaihtoehdot ovat erittäin tervetulleita.

En esimerkiksi välttämättä kanna kolmijalkaa mukanani, mutta joskus näen jotain kiinnostavaa, joka vaatisi tarkennuksen haarukointitekniikan käyttämistä. Yleensä käyttäisin kolmijalkaa ja valitsisin sitten tarkennuspisteet jokaiseen kuvaan erikseen, mutta Alpha 7R V -kameran tarkennuksen haarukointitoiminnon ja parannetun sisäisen vakautuksen ansiosta voin ottaa samat kuvat ilman kolmijalkaa: kamera tekee työn puolestani. Jälkikäsittelyssä kuvat on sitten asetettava päällekkäin manuaalisesti (sillä käteni liikkuvat aina hieman kesken kuvauksen). Se ei ole kovinkaan suuri muutos verrattuna joihinkin muihin tämän kameran edistysaskeleisiin, mutta se mahdollistaa monia uusia asioita omilla matkoillani, joten nautin siitä erityisesti.

metsämaisema, jossa on pieni vesiputous

© Albert Dros | Sony α7R V + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/30s @ f/7.1, ISO 800

Alpha 7R V -kamera pyrkii tarjoamaan ammattilaisille kuvanlaadun, käytettävyyden ja automaattitarkennuksen, joita he voivat hyödyntää vaativimmissakin projekteissaan. Onnistuuko se mielestäsi tässä tavoitteessa?

Tämä kamera on täydellinen yleiskäyttöinen korkean resoluution kamera, joka tekee enemmän kuin luuletkaan. Se on paras saatavilla oleva vaihtoehto, jos haluat nimenomaan hyvän resoluution. Voit kuvata jopa 8K-videota! Mutta sen pääasiallinen tarkoitus on kuitenkin antaa kaltaisilleni maisemakuvaajille mahdollisuus kuvata haastavia projekteja missä tahansa – ja se myös onnistuu siinä innovaatioidensa ansiosta.

Olen varma, että uusi automaattitarkennus tekoälytekniikoineen muuttaa monien ihmisten elämän ja on korvaamaton monille käyttäjille useiden kuvauskohteiden ja paremman luotettavuuden ansiosta. Erityisesti villieläinten kuvaajat pitävät siitä varmasti. Tämän tekniikan lisääminen kameraan luo loputtomia mahdollisuuksia, ja toivon, että Sony jatkaa sen hienosäätämistä.

sony alpha 7rm5 -kameran, joka on kiinnitetty kolmijalkaan, takaosan näyttö

Objektiivit ja lisätarvikkeet ovat toinen olennainen osa kuvien ottamista. Mitä Sonyn objektiiveja ja lisätarvikkeita käytit alkuperäisen testisi aikana ja miksi?

Madeira-kuvauksiani varten käytin pääasiallisesti G Master -zoomausobjektiiveja: 12-24mm f/2.8, suhteellisen uusi 24-70mm f/2.8 II sekä 70-200mm f/2.8 II, jotta saisin käyttööni mahdollisimman monta tarkennusvaihtoehtoa. Lyhyt versio on se, että kaikki toimi aivan kuten oletinkin, kuvat olivat tarkkoja, kamera reagoi herkästi ja 61 megapikselin sensori reagoi kaikkeen täydellisesti.

Yllätyinkin enemmän siitä, miten parempi kuvien vakautus oli yhdistettynä vakautettuihin Sony G Master -objektiiveihin. Käteni ovat suhteellisen vakaat, joten voin ottaa kuvia melko hitailla suljinnopeuksilla Alpha 7R IV -kamerallani, mutta Alpha 7R V -kameralla voisin viedä sen vielä astetta pidemmälle. Kuvasin juoksevaa vettä hitaalla suljinnopeudella noin puoli sekuntia pidempään kuin sen edeltäjällä, ja lopputulokset olivat muutaman yrityksen jälkeen erittäin tarkkoja – en ollut uskoa silmiäni.

näkymä pieneen kylään vuoren ylärinteiltä

© Albert Dros | Sony α7R V + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/30s @ f/8.0, ISO 100

Mitä neuvoja antaisit ammattilaisille, jotka ihailevat sinua ja kuviasi?

Kaikkein tärkeintä valokuvaamisessa on se, että pidät siitä, mitä teet. Opi nauttimaan siitä, että kehityt jatkuvasti, ja kokeile oman tyylisi rajoja. Muista myös nauttia luonnosta, jos olet keskittynyt kuvaamaan maisemia ja ulkomaailmaa.

Ja vaikka Alpha 7R V on mahtava (ehkä jopa paras) kamera maisemakuvaamiseen, on kuitenkin tärkeä muistaa, että et aina tarvitse parasta mahdollista kameraa parhaiden kuvien ottamiseen. Muista, että olen ottanut joitakin parhaista kuvistani vanhemmilla Sony-kameroilla. Kaikki Sony-kamerat hoitavat aina hommansa!

Haluan kiittää Sonya tästä mahdollisuudesta kokeilla tätä uutta kameraa ensimmäisten joukossa. Ja jos luet tätä ja sinulla on kysymyksiä, voit aina ottaa minuun yhteyttä verkkosivustoni kautta. Annan mielelläni suosituksia ja vastaan kysymyksiin.

Esitellyt tuotteet

Albert Dros

Albert Dros | Netherlands

"Täydellisen kuvan saaminen on minulle suorastaan pakkomielle."

Samantyyppisiä tarinoita

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!