daniel gossmann sonyn alpha 7r4 naismalli stop-merkin edessä

Ihmisen kosketus: muodin inhimillisen puolen kuvaaminen

Daniel Gossmann

Voiko kamera parantaa työskentelytapaa? Muoti- ja mainoskuvaaja Daniel Gossmann on vahvasti sitä mieltä.

Grossmannin mielestä uusi α7R IV on täydellinen yhdistelmä eri teknologioita. Siinä yhdistyvät nopeus, tarkkuus, joustavuus ja kannettavuus, mikä auttaa häntä tuottamaan intiimimpiä ja kiehtovampia kuvia. Me seurasimme häntä Los Angelesiin, missä hän testasi α7R IV -kameraa muotikuvauksessa Jovana-nimisen mallin kanssa.

daniel gossmann sony alpha 7r4 nainen poseeraa muotokuvassa kasvin lehden vieressä

© Daniel Gossmann | Sony α7R IV + FE 135mm f/1.8 GM | 1/200s @ f/2.2, ISO 100

”Aiemmin työskentelin α7R III:lla, joka on upea kamera”, hän selittää, ”mutta α7R IV:ssä on niin paljon ominaisuuksia ja parannuksia, jotka halusin. Lisäksi se tarjoaa myös paljon sellaista, mitä en edes osannut odottaa. Vasta-alkajille automaattitarkennus ja sen reaaliaikainen Eye AF -tila ovat uskomattomia.” Aiempien mallien tehokkaaseen automaattitarkennukseen pohjautuva reaaliaikainen Eye AF käyttää kohteen havaitsemiseen ja seurantaan tekoälyperusteista kohteentunnistusta, mikä lisää tarkkuutta ja nopeutta.

”Reaaliaikainen Eye AF pääsee todella oikeuksiinsa nopeatahtisissa kuvauksissa, kuten esimerkiksi Jovanan kanssa”, Daniel sanoo. ”Se seuraa silmiä jatkuvasti, ja jos kohde kääntyy tai silmät katoavat näkyvistä, se seuraa sen sijaan kasvoja tai päätä.”

Tämä auttaa ottamaan teräviä kuvia, hän selittää, ”mutta se myös tekee kuvista parempia, koska voin keskittyä enemmän sommitteluun kuin teknisiin yksityiskohtiin, ja viestiä vapaammin mallin kanssa.” Gossmann jatkaa: ”minun ei tarvitse huolehtia siitä, onko tarkennus oikein vai ei, koska se on aina täydellinen. Minun ei koskaan tarvitse tarkentaa uudelleen tai rikkoa kuvauksen kulkua, joten saan muodostettua yhteyden kohteeseen ja käyttää kameraa täysin vapaasti.”

daniel gossmann sony alpha 7r4 malli kävelee aurinkoisella kujalla

© Daniel Gossmann | Sony α7R IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1250s @ f/2.8, ISO 100

Jos sinun on työskenneltävä nopeasti ja tehokkaasti minimaalisella, kevyellä kameralla, α7R IV on erinomainen valinta, Daniel sanoo. Se sopii täydellisesti nykyaikaisen muoti- ja mainoskuvaajan työskentelytapaan.

”Nopeus ja liikkuvuus ovat tärkeitä ominaisuuksia tämän päivän mallikuvauksissa”, hän selittää. ”Elämä kulkee niin paljon nopeammin, joten myös kameran täytyy liikkua nopeasti. Viisi vuotta sitten kuvauksiin varattiin puoli päivää, mutta nykyisin aikaa on enintään tunti tai kaksi. Kun kuvaan Los Angelesin kaltaisissa paikoissa, haluan pystyä työskentelemään nopeasti pienemmillä kameroilla ja salamoilla. En halua kiinnittää poliisin huomiota, koska he haluaisivat nähdä kuvauslupani, jolloin aikaa menisi hukkaan!”

daniel gossmann sony alpha 7r4 urheilutoppiin pukeutunut nainen poseeraa kolmen neljäsosan muotokuvassa

© Daniel Gossmann | Sony α7R IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/2.8, ISO 320

”α7R IV -kameran teknologiat todella auttavat luomaan korkealaatuisia kuvia mahdollisimman nopeasti”, hän jatkaa. ”Kameran nopeuden ansiosta voin esimerkiksi kuvata nopeudella 10 fps täydellä resoluutiolla ja käyttää halutessani automaattitarkennusta ja automaattivalotusta. Se on upeaa, koska mallin liikkuessa ja kääntyillessä minun tarvitsee vain painaa suljinpainiketta, ja jokaisen kuvan tarkennus ja valotus ovat täydellisiä. Minun tehtäväkseni jää vain valita paras kuva.”

Koska jokaisen kuvan on oltava huippuluokkaa, Daniel käyttää kuvatessaan ulkoista näyttöä α7R IV -kameran kanssa. Hän selittää: ”Aiemmin minulla oli kuvauspaikalla tietokone, mutta nyt käytän kameraan asennettua kuvaruutua, kuten 5 tuuman Sony CLM-FHD5 -näyttöä. α7R IV:n LCD-näyttö on upea, mutta suuremmalta näytöltä näen paljon enemmän yksityiskohtia – ja juuri yksityiskohdat ovat todella tärkeitä mainos- ja muotikuvissa. Siksi”, Daniel jatkaa, ”etsinkin aina tarkasti vaatteissa olevia uurteita tai ryppyjä, ja korjaan ongelmat heti, kun huomaan ne. Laitteet ovat yhteydessä toisiinsa Sonyn peilittömän tekniikan avulla, eikä se hidasta kuvausta lainkaan, kuten voi tapahtua perinteisten DSLR-kameroiden kanssa.”

daniel gossmann sony alpha 7r4 lähikuva kaukaisuuteen katselevan mallin kasvoista

© Daniel Gossmann | Sony α7R IV + FE 135mm f/1.8 GM | 1/800s @ f/1.8, ISO 100

Kun työskennellään korkean resoluution sensorilla, kuten 61 megapikselin α7R IV -kamerassa on, voit luottaa yksityiskohtaisuuteen. Daniel onkin jo havainnut sen hyödyt. Hän kertoo, että kamera on tuonut hänen töihinsä uudenlaista joustavuutta, ”koska kuvia voi rajata aivan uudella tavalla. Sen ansiosta voin jättää kuviin hiukan enemmän tilaa, ja leikata kuvaa muokkausvaiheessa tarvittavalla tavalla. Joskus asiakkaat haluavat nähdä lähikuvassa tietyn osan asusta, kuten kengät, ompeleen yksityiskohdat tai kankaan kudonnan. Tällä resoluutiolla voin rajata kuvaa ja silti säilyttää tarkkuuden ja yksityiskohdat. Samalla tavalla”, hän jatkaa, ”voin kuvata vaakasuuntaisesti ja luoda sitten pystysuuntaisen kuvan rajaamalla tai päinvastoin, ja minulla on edelleen suuret 30 megapikselin tiedostot.”

daniel gossmann sony alpha 7r4 naismallit katsovat kameraan

© Daniel Gossmann | Sony α7R IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/250s @ f/2.8, ISO 125

Danielin mielestä α7R IV:n tärkein teknologinen ominaisuus on kuitenkin sen mahdollistama parempi yhteys kohteeseen. ”Voin luottaa kameraan teknisesti”, hän sanoo, ”joten voin keskittyä viestimään mallin kanssa ja luomaan yhteyden, jotta saan läheisempiä ja kiehtovampia kuvia. Jokainen hyvä kuva kaipaa juuri tätä.”

Esitellyt tuotteet

Daniel Gossmann

Daniel Gossmann | Austria

”Keskity. Pysy nälkäisenä. Älä koskaan unohda ihmisiä, jotka ovat auttaneet sinua.”

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!