Muodin maailma 

Sandra Åberg

”Mielestäni muotikuvat eivät ole kovin kiinnostavia, jos ne keskittyvät vain vaatteisiin”, sanoo Sandra Åberg. ”Haluan kertoa tarinan, joka tavoittaa katselijan ja koskettaa häntä. Jokaisen hyvän kuvan – myös muotikuvan – pitäisi saada katsoja tuntemaan jotain”, hän selittää.

Muotiin, muotokuviin ja hääkuvaukseen erikoistunut Sandra on työskennellyt alalla 15 vuoden ajan. Hän kiinnostui alasta muutettuaan Milanoon, jossa häntä ”ihmiset ja ala kiehtoivat ja inspiroivat häntä – kyseessä on maailma, jossa kaikki luovat jotain.” Hän on kehittänyt joukosta erottuvan kevyen, ilmavan ja romanttisen tyylin, joka perustuu emotionaalisiin yhteyksiin ja tehokkaaseen tarinankerrontaan. Hän kertoo, että Alpha-kamera on auttanut tyylin kehittämisessä.

sandra-aberg-sony-alpha-7r3-woman-in-a-white-dress-opens-a-red-portal

© Sandra Åberg | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/2500s @ f/1.4, ISO 2000

”Haluan tarjota ihmisille jotain, johon he voivat rakastua”, hän jatkaa. ”Tavoitteenani on luoda sama tunne kuin heillä olisi käyttäessään näitä vaatteita – että he tuntevat olevansa kauniita tai vapaita. Haluan esitellä maailman, johon he haluavat kuulua. Pyrin tekemään tiivistä yhteistyötä mallien ja stylistien kanssa. Kuvaan myös mielelläni luonnossa, koska se tuo kuviin haluamaani aitoutta sekä vapautta ja tunteellisuutta.”

Jos tunne tekee kuvasta mielenkiintoisen, miten tämä tunne saavutetaan? Sandran mielestä tärkeintä on voimakas visuaalinen idea ja viestintä. ”Pidän muodissa siitä”, hän selittää, ”että voin ottaa kuvaan mukaan kaiken haluamani ja luoda juuri omanlaiseni maailman. Naisia kuvatessani voin saada aikaan kauneutta muotojen ja poseerauksien sekä vaatteissa olevien kuvioiden avulla. Pystyn myös hallitsemaan ilmaisutapaa ja tunnelmaa ja valitsemaan, onko tyyli pehmeä ja unenomainen tai vahva ja tehokas. Tämä kaikki yhdessä luo tarinan.”

sandra-aberg-sony-alpha-7r3-bride-in-a-white-laced-gown-stands-in-a-forest-atmosphere

© Sandra Åberg | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/1250s @ f/1.6, ISO 4000

Mallien kanssa työskennellessään hän aloittaa ”näistä todella pienistä tikku-ukkopiirustuksista, joista minua on kiusattu koko ikäni! Niiden avulla voin kuitenkin alkaa selittää, mitä tämä tyttö mielestäni tuntee ja miten haluan tuoda sen esille. Pyrin myös tulkitsemaan mallien omia taitoja ja luomaan jotain, joka tuntuu heistä oikealta. Jotkut ovat nauravaisia ja rentoja, kun taas toiset saattavat olla tunnelmallisempia ja saada aikaa tietyn vaikutelman – kaiken tämän voi muuttaa tarinaksi.”

Tärkeintä on vuorovaikutus, ja tässä α7R III -kamerasta on Sandran mukaan valtavasti apua. ”Minun työskentelytavassani on olennaista pystyä kuvaamaan yksinkertaisesti”, hän selittää, ”koska työskennellessäni mallin kanssa en halua minkään häiritsevän – haluan olla läsnä hetkessä hänen kanssaan ja herättää tarinan eloon. Aiemmin minulta kului paljon aikaa kameran katseluun, mutta α7R III:n ominaisuuksien, kuten elektronisen etsimen, avulla minun on helpompi tehdä kokeiluja kohteen kanssa ilman asetuksien selailua.”

sandra-aberg-sony-alpha-7r3-blond-bride-with-a-veil-in-front-of-a-feather-and-flower-bouquet

© Sandra Åberg | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/100s @ f/2.0, ISO 400

Sandra saa luotua tunnetun pehmeän ja kirkkaan tyylinsä nopeiden objektiivien, kuten T* FE 55mm f/1.8 Za:n avulla. Lisäksi α7R IV -kameran Sony Eye AF -tila ja uusi reaaliaikainen seuranta ovat välttämättömiä ominaisuuksia hänen kuvaustyylilleen. ”Minun ei tarvitse huolehtia myöskään täydellisestä rakennuksesta”, hän selittää. ”Esimerkiksi kuvatessani Voguelle ja muille muotilehdille on ärsyttävää, kun kuva näyttää täydelliseltä, mutta zoomatessa huomaa, että se ei ole tarkka! Eye AF on niin tarkka, että tästä ei tarvitse huolehtia. Voin vain lukita kohteeseen ja alkaa kuvata. Sen ansiosta voin käyttää suurempia aukkoja ja tuntea oloni varmaksi, ja näin saan lisää vapautta tehdä kokeiluja.”

Hän kertoo, että myös erinomainen dynaaminen alue ja ISO-suorituskyky auttavat ottamaan kauniimpia kuvia, heittäytymään vaistojen varaan ja ottamaan yläsävykuvia sekä taustavalaisemaan kohteita mahdollisimman paljon. ”Kun sensori selviää kaikista yksityiskohdista”, hän selittää, ”minun ei tarvitse pelätä kohteiden katoavan varjoihin. Se on minulle aivan uusi tapa kuvata. Koska kuvani ovat vaaleita, muokkaaminen on helpompaa. Tietysti käytän heijastimia ja joskus myös täytevaloa, mutta mitä yksinkertaisempi, sen parempi.”

sandra-aberg-sony-alpha-7r3-bride-with-a-veil-is-sitting-in-front-of-a-feather-bouquet-with-a-rose-in-her-hands

© Sandra Åberg | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/100s @ f/1.4, ISO 250

”Nämä uudet tekniikat”, Sandra päättää, ”yhdistyvät valokuvaajan vaistoihin ja auttavat meitä olemaan luovempia. En juurikaan ole ollut kiinnostunut kameran asetuksien kokeilemisesta. Olen kiinnostunut kuvaamisesta, olen kiinnostunut kameran toisella puolella olevasta kohteesta ja itseni haastamisesta uusien asioiden tekemiseksi. Minulle α7R III onkin siis täydellinen valinta.”

Esitellyt tuotteet
ILCE-7RM3
α7R III – 35 mm:n täyden kennokoon kamera, jossa automaattitarkennus

ILCE-7RM3

SEL85F14GM
FE 85 mm F1,4 GM

SEL85F14GM

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Sandra Åberg
alpha universe

Sandra Åberg

Tanska

Jos se jännittää ja pelottaa sinua, molempia samaan aikaan, se tarkoittaa sitä, että sinun varmaan kannattaa tehdä se!

Näytä profiili

Alpha Universe -tarinan yksityiskohdat


x