albert dros sonyn alpha 7RM4 markenin majakka alankomaissa aamunkoitteessa

Nopeasti ja leveästi: 20mm f/1.8 G

Sonyn uusi 20 mm:n f/1.8 G -objektiivi on E-sarjan levein täyskuvaobjektiivi, ja se antaa käyttäjille entistä laajemman vapauden hämmästyttävien maisema- ja tähtikuvien ottamiseen sekä vaikuttavien videoiden tallentamiseen.

sonyn kiinteän polttovälin objektiivi fe 20mm f18

Neljä European Imaging -lähettilästämme kokeilivat objektiivia ennen sen julkistusta. Tässä heidän mietteensä.

Terry Donnelly

”Kokeilin FE 20 mm f/1.8 G -objektiivia useissa eri tilanteissa Alpha 9:n ja Alpha 7R III:n kanssa ja huomasin, että sen käsittely on juuri sellaista kuin odotinkin – helppoa ja mukavaa, ja tulokset ovat fantastisen teräviä!”

”Edes f/22-asetuksella kuvan reunoissa ei näy viitteitä pehmenemisestä. Vaikka tässä kuvassa on useita kirkkaita valopisteitä, en huomannut pienintäkään väripoikkeamaa tai komaa.”

terry donnelly sonyn alpha 7RM3 liverpoolin satama-aluetta yöllä sinisessä valossa

© Terry Donnelly | Sony α7R III + FE 20mm f/1.8 G | 30s @ f/22, ISO 100

”Kuvaan mielelläni epätavallisia muotokuvia laajakulmalinssillä, joten halusin nähdä, mihin leveällä aukolla kuvaaminen johtaisi. Objektiivin aukko oli täysin auki tätä muotokuvaa ottaessa, ja rakastan sen tasaista sumennusta.”
terry donnelly sonyn alpha 9 laajakulmamuotokuva mallista, jolla on kirkkaan pinkkiä huulipunaa ja lävistyksiä

© Terry Donnelly | Sony α9 + FE 20mm f/1.8 G | 1/640s @ f/1.8, ISO 400

Kompaktissa rakenteessa on kaksi AA-elementtiä (advanced aspherical) ja kolme ED-lasielementtiä (Extra-low dispersion), jotka mahdollistavat terävyyden kuvan reunasta reunaan jopa f/1.8-polttovälillä. Lisäksi kahden lineaarisen XD-moottorin (extreme dynamic) ansiosta automaattinen tarkennus tapahtuu nopeasti, tarkasti ja hiljaisesti niin valokuvia kuin videoitakin kuvattaessa.

Ilhan Eroglu

”Maisemakuvauksessa syvyysvaikutelma hämärässä on minulle erittäin tärkeä. Havaitsin, että kun pysyin saman etäisyyden päässä kohteesta, keskiosa ja tausta olivat erittäin teräviä jopa f/1.8-asetuksella. Tämä tarkoitti sitä, että pystyin pitämään ISO:n mahdollisimman pienenä turvautumatta pitkään valotukseen.”

ilhan eroglu sonyn alpha 7RM3 gondoleita rivissä katuvalon alla ja kaukaisuudessa näkyvä pyhän markuksen tori

© Ilhan Eroglu | Sony α7R III + FE 20mm f/1.8 G | 1/8s @ f/1.8, ISO 250

”Olin myös kiinnostunut siitä, miten objektiivi toimi Alpha 6600 -kamerani kanssa. Reunat erottuivat jopa näin isolle objektiiville ensiluokkaisen terävinä ja selkeinä."
ilhan eroglu sonyn alpha 6600 venetsian grand canal rialton sillalta kuvattuna

© Ilhan Eroglu | Sony α6600 + FE 20mm f/1.8 G | 30s @ f/7.1, ISO 100

”Laatuvaikutelmakin vakuuttaa; se muistuttaa minua suosikistani, 24 mm f/1.4 G Masterista. Kuvasin jonkin verran videomateriaalia 20 mm:n objektiivilla ja pidin erityisesti siitä, että aukon manuaalisen kehän naksahduksen saa pois käytöstä kuten 24-milliselläkin. Tämä on valtti, kun haluan kuvata hiljaisesti, ja lähes äänetön automaattinen tarkennus on myös mukava lisä. Objektiivi oli kokonaisuudessaan tasapainoinen sekä Alpha 6600:lla että 7R III:n kanssa niin videoidessa kuin käsivaralla valokuvattaessakin.”

Albert Dros

”Objektiivin kokeilupäivien aikana sää ei suosinut kotikaupungissani Amsterdamissa, mikä oli harmi, sillä halusin kokeilla tähtimaisemien kuvaamista. Lähdin kuitenkin liikkeelle muutamana iltana ja sain kokeiltua objektiivia kattavasti sateesta huolimatta. Joskus objektiivi kastui, mutta toimintaan se ei vaikuttanut!”

albert dros sonyn alpha 7RM4 laajakulmalähikuva kukasta yöllä

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 1/100s @ f/1.8, ISO 100

”Yllä oleva kuva otettiin pienimmällä tarkennusetäisyydellä, ja olin erityisen vaikuttunut täydellisen pyöreästä taustan sumennuksesta f/1.8-polttovälillä. Yleensä laajakulmaiset maisemakuvat otetaan f/11- tai pienemmällä välillä, mutta tämän objektiivin matalan syvyysvaikutelman kanssa leikittely oli hauskaa.”
albert dros sonyn alpha 7RM4 laajakuva modernin kirjaston sisältä

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 2s @ f/11, ISO 100

“Halusin kokeilla sisustusarkkitehtuurikuvia, joten otin objektiivin mukaan Amersfoortin Eemhuis-kirjastoon. f/11-polttovälillä kuvat ovat kauttaaltaan vaikuttavan teräviä ja, jos rajaan kuvan keskikohdan paremmin esiin, voin silti lukea lehtien otsikot.”

albert dros sonyn alpha 7RM4 kaksi sonyn alpha 7RM3 -kameraa vierekkäin 20 ja 24 mm:n FE-objektiiveilla

20mm f/1.8 G vs. 24mm f/1.4 G Master

Ole C. Salomonsen

“Otan suuren osan kuvistani revontulista ja tähdistä pimeässä, joten rakastan kiinteäpolttovälisiä ja nopeita objektiiveja. Testatessani objektiiveja vuosien ajan olen huomannut sen, että nopeat laajakulmaobjektiivit tuottavat usein vääristyneitä ja vinjetoituneita kuvia. ja monissa tapauksissa reunojen terävyys kärsii, jos tarkennus on kuvan keskikohdassa.”

ole c salomonsen sonyn alpha 7RM4 revontulet ja häivähdys purppuraa lumipeitteisten vuorten yllä tromssassa norjassa

© Ole C. Salomonsen | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 15s @ f/1.8, ISO 800

Sony FE 24 mm f/1.4 GM on yksi suosikkiobjektiiveistani juuri siksi, että se toimii erinomaisesti täysin avattuna, ja jos kuvan kulmissa on tähtiä, ne pysyvät pyöreinä eivätkä muutu kaareviksi! Usein haluan kuitenkin käyttää leveämpää objektiivia, olin innoissani 20 mm:n objektiivin kokeilemisesta. Vaikka aikaa oli vain muutama päivä ja Tromsøm talvisää on ollut kurja, onnistuin kuvaamaan joitain lempipaikkojani.”

ole c salomonsen sonyn alpha 7RM4 loimuavat revontulet lumipeitteisten vuorten yllä tromssassa norjassa

© Ole C. Salomonsen | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 15s @ f/2.8, ISO 1600

”Ensikokemusteni perusteella sanoisin, että tämä on erinomainen objektiivi – kuvat ovat kauttaaltaan partaveitsenteräviä jopa f/1.8-polttovälillä ja vaikka rakastankin 24-millistä, lyhyempi polttoväli voi joskus olla ratkaiseva.”

”Tämä saattaa olla suosikkiobjektiivini revontulien kuvaamiseen tästä eteenpäin. Olen ällistynyt.”

Esitellyt tuotteet

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!