Tarkennus kuvaan

Danas Macijauskas | Täydellistä hetkeä ikuistamassa

Tämä tyyppi on vaikeuksissa. Aalto on nielaisemassa hänet.

Surffaajan täytyy reagoida, sillä aalto murtuu hänen niskaansa. Kun se tapahtuu, hän joutuu ikään kuin valtavan pesukoneen sisään. Hän linkoutuu lujaa noin 40 sekunnin ajan pinnan alla. Hän vetää keuhkot täyteen ilmaa ja pidättää hengitystään veden alla odottaessaan, että vesiskootteri tulee noutamaan hänet. 

Päivää ennen kuvan ottamista ystäväni kertoi minulle tästä Kapkaupungissa sijaitsevasta surffipaikasta nimeltä Dungeons. Maininkien tiedettiin olevan tulossa. Koska näin suuret aallot ovat harvinaisia Etelä-Afrikassa kesällä, tiesin, että tämä olisi hyvä keino saada upeita kuvia. En jätä koskaan väliin tilaisuutta kuvata surffausta!

En odottanut aallokon olevan niin suuri kuin se oli. Kuvassa näkyvän kaltaiset aallot ovat vaarallisia, jopa hengenvaarallisia. Täytyy tietää, mitä tekee. Jos kaatuu, täytyy olla varautunut siihen, mitä on tulossa. Kuitenkin juuri siksi rakastan tätä hetkeä. Siinä ihminen voittaa luonnonvoimat, joskin vain hetkeksi.

valtava aalto tavoittamassa surffaajan

© Danas Macijauskas | Sony α7 III + FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS | 1/2000s @ f/6.3, ISO 125

Kuva on otettu veneestä Sonyn Alpha 7 III -kameralla käyttäen Sonyn 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS -zoom-teleobjektiivia. Se on erittäin lujarakenteinen objektiivi, terävä ja monipuolinen. Kuvasin koko surffauksen alusta lähtien aina siihen asti, kun aalto murtuu tyypin niskaan eikä häntä enää näy. Kaikki kuvat ovat upean tarkkoja. Sonyn Alpha-kamerat ovat todella hyviä seuraamaan kohteita erityisesti, kun ne pääsevät lukitsemaan tarkennuksen kohteen kasvoihin. Tästä on paljon apua etenkin omantyylisessäni valokuvauksessa. 

Pidän kovasti tämän kohtauksen kauneudesta. Luonnonvoimat yhdistyvät isoja aaltoja surffaavien innostukseen ja rohkeuteen. Surffaaja voi odottaa kuukausia tällaista aaltoa. Hän ei saa jännitykseltään nukuttua edellisyönä. Sitten tulee tämänkaltainen hetki, jolloin hän pääsee valtavalle, kauniille aallolle. Sitä seuraa pelottavin osuus, aallon murtuminen niskaan, ja sekunnin murto-osan ajan surffaajan mielen täyttävät sekä innostus että pelko.

Rakastan kaikkea tässä kuvassa ja vielä enemmän tarinaa sen takana. Se on minulle hyvin tärkeä. En unohda koskaan ihmisiä, jotka auttoivat minua siinä, että palasin valokuvauksen pariin enkä unohtanut valokuvaamista. Siitä syystä tämä on ainoa kuvistani, jonka olen ripustanut omalle seinälleni. 

Esitellyt tuotteet

Danas Macijauskas

Danas Macijauskas | Lithuania

”Meillä on vain tämä hetki. Meidän tulisi pitää eilistä oppituntina, huomista mahdollisuutena ja tätä päivää elämämme parhaana hetkenäˮ

Samantyyppisiä tarinoita

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!