Sony-A6600-ja-siihen-kiinnitetty-mikrofoni-suunnattuna-kohti-videokuvaajaa-ERO-2000x700

Matkavloggausta α6600-kameralla

Jonah Plank

Jonah Plank on tuttu kunnianhimoisista matkailuaiheisista vlogeistaan. Hänen omaa nimeään kantava suosittu YouTube-kanava on täynnä matkailuaiheista sisältöä ja arvosteluja. Äskettäin hän ja kaksi hänen ystäväänsä palasivat kuukauden kestäneeltä road tripiltä. He ajoivat Berliinistä Norjan Nordkappiin, ja matkan aikana hän teki kaksituntisen dokumentin, joka kuvattiin pääasiassa uudella Sony α6600 -kameralla.

jonah plank sony alpha 6600 lumiset vuoret kylpevät vaaleanpunaisessa iltahämärässä © Jonah Plank | Sony α6600 + E 10-18mm f/4 OSS | 1/200s @ f/8.0, ISO 200
”Järjestelyni on melko yksinkertainen", Jonah sanoo. ”Minulla on edessäni Sony α6600 jalustalla, lisäksi päävalo ja taustavalo. Kuvaan noin 90 % videoistani samalla järjestelyllä, joten voin yksinkertaisesti istuutua alas ja ryhtyä tallentamaan.”

Vaikka Jonah kuvaa myös Sony α7 III-, α7R III- ja α7S II -kameroilla, α6600 on edelleen yksi hänen suosikkikameroistaan silloin, kun hän kuvaa itseään. ”Sen käännettävä näyttö on ykkösjuttu", hän paljastaa, "on erittäin hyödyllistä nähdä itsensä kuvaamisen aikana.”

Sony A6600 ja siihen kiinnitetty mikrofoni suunnattuna kohti videokuvaajaa

Juuri tämän toiminnon ja Eye AF -ominaisuuden Jonah havaitsi erityisen hyödylliseksi viimeisimmän matkansa aikana. ”Matkallamme kohti Norjaa kuvasimme paljon Sony α6600 -kameralla”, hän sanoo. "Autossa oli kolme henkeä, ja kun puhuimme kameralle, tarkennus kohdistui automaattisesti kasvoihin tai silmiin reaaliaikaisen tarkennustekniikan ansiosta. Määritän automaattitarkennuksen vasteen aina korkeimpaan arvoonsa tämäntyyppisessä kuvauksessa, joten kun siirrän kameraa, se reagoi hetkessä ja kohdistaa tarkennuksen uudelleen. Se on erittäin hyödyllistä tällaisessa dokumenttifilmin kuvaamisessa.” Vaikka Jonah kuvaa pääasiassa 4K-tarkkuudella, hänellä on käyttöä myös Full HD 120p -ominaisuudelle, jos hän tallentaa hidastettua kuvaa, ja kuten α7-sarjan kamerat, myös α6600 voi käyttää S-Log-kuvaprofiilia tallentamaan dynaamisen alueen jokaisen pikkiriikkisenkin osan. ”Kuvaan kyllä paljon S-Log-toiminnolla”, Jonah selittää, ”kun todella luon kuvaa tai kuvasarjaa, mutta run-and-gun -tyyppisessä dokumenttikuvauksessa ja videobloggauksessa käytän itse asiassa PP0-toimintoa enkä kuvaprofiilia! Tämä voi kuulostaa hieman oudolta, mutta pidän PP0:n väreistä eikä minun tarvitse tehdä värisävyille paljoakaan. Se on nopeaa ja kätevää, ja kuva toimii täydellisesti. Riittää että painan rec-painiketta ja ryhdyn kuvaamaan, mikä sopii erinomaisesti kuvaustyyliini.”

Jonahilla on α6600-kamerassaan muutamia suosikkiobjektiiveja, joista jotkut ovat α7-kameroiden suurempaa anturia varten tarkoitettuja FE-objektiiveja. Tällaisia ovat esimerkiksi Sony FE 28mm f/2, FE 50mm f/1.8 ja FE 85mm f/1.8. Niillä kohde ja tausta erottuvat toisistaan paremmin.

”Käytän aina SteadyShot-kuvanvakainta, mutta se on erityisen kätevä silloin, kun käytän FE 85mm f/1.8 -objektiivia", hän sanoo. "Objektiivi ja kamera ovat hieman hankalia tasapainottaa gimbaaliini, joten käytän sitä usein kädessä erityisesti hitaassa B-roll-materiaalin kuvaamisessa.”

α6600-kameran APS-C-anturiin kuuluvat E 10-18mm f/4 OSS -laajakulmazoom-objektiivi ja E 16-55mm f/2.8 G -objektiivi, jotka molemmat tarjoavat Jonahille kokoonsa nähden paljon joustavuutta. Äänentoistosta huolehtii Sony ECM-B1M Shotgun -mikrofoni. "Se on erinomainen mikrofoni, jolla on nopea tehdä YouTube-videoita”, Jonah selittää. ”Kaikki on sen avulla niin helppoa. Olen tehnyt sillä myös taustaselostuksia tallentamalla kameralla videota linssinsuojus paikallaan, jolloin se tallentaa ääntäni!”

jonah plank sony alpha 6600 revontulet vuoren yläpuolella mereen heijastuneina © Jonah Plank | Sony α6600 + E 10-18mm f/4 OSS | 6s @ f/4.0, ISO 8000

Jonahilta on kestänyt muutama vuosi päästä pisteeseen, jossa hän työskentelee rakastamallaan alalla mieluisien projektien ja videoiden parissa, mutta hän muistaa sen, kun hän aloitti, ja antaa neuvoja niille, jotka haluavat ryhtyä tekemään omia videoita:

”Riittää että aloittaa. Ryhdy tekemään sitä mitä rakastat ja puhumaan siitä. Sillä ei ole merkitystä, kuinka monta ihmistä tavoitat, kuinka monta katselukertaa tai tilaajaa sinulla on, vaan ainoa asia, jota on syytä ajatella, on viesti ja se, miksi teet sitä mitä teet.”

Esitellyt tuotteet

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!