Alpha Universe -tarinan yksityiskohdat
Maisemakilpailun voittaja:
Pois pimeästä

Kun valitsimme edellisen Sony Alpha Universe Instagram -kilpailun aiheeksi maisemat, tiesimme, että kilpailusta tulisi suosittu. Kilpailuun osallistui kuvaajia kaikkialta Euroopasta, mutta kuvissa näkyivät lähes kaikki maapallon kolkat.

Kuvissa oli paljon vaihtelua aina lumisista vuorista ja aurinkoisista rannoista heinikkoisiin niittyihin ja ikivanhoihin puihin. Etsimme kuvia, joissa näkyi teknisen täydellisyyden lisäksi jotain sellaista, joka sai meidät pysähtymään ja todella katsomaan kuvassa olevaa maisemaa.

Kun mukana oli niin paljon erilaisia maisemia, ei ehkä ollut yllättävää, että monet yksinkertaisemmista kuvista erottuivat joukosta parhaiten. Tämä koski erityisesti voittajakuvaa – Fabian Balintin upeaa kuvaa nuoresta, huurteen peittämästä puusta tummassa ja sumuisessa metsässä.

fabian balint sony alpha 7R3 yksinäinen harva puu sumuisessa metsässä

© Fabian Balint | Sony α7 III + DT 135mm f/2 SAM | 1/320s @ f/2.0, ISO 200

”Eräänä loppusyksyn aamuna”, Fabian selittää, ”kävelin kotikaupunkini viereisessä metsässä Piatra Neamtissa, joka on pieni mutta kaunis kaupunki Romaniassa. Kaikki, pensaat ja pudonneet lehdet olivat paksun huurteen peitossa. Kun näin tämän pienen puun, ihastuin siihen, kuinka se erottui taustaa vasten.”

Myös Sonyn tuomaristo ihastui Fabianin yksinkertaiseen mutta upeaan kuvaan. He toteavat, ”Pidimme tavasta, jolla puun terävyys muodostaa kontrastin pehmeän ja sumean taustan kanssa. Voit melkein tuntea lehtien rapeuden ja jäisen maan.”

Fabian otti kuvan Sony Alpha 7 III -kameralla, jossa hän käyttää useita objektiiveja. Voittokuva on otettu 135mm f/2 -objektiivilla. Sen lisäksi hän käyttää Sony Sonnar T* FE 35mm f/2.8 ZA-, Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA-, FE 90mm f/2.8 Macro G OSS- ja FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS -objektiiveja. Voitettuaan kilpailun Fabian sai valita uuden objektiivin valikoimansa täydennykseksi.

”Valitsin FE 16-35mm f/2.8 GM:n”, Fabian selittää, ”monipuolisen polttovälin ja erinomaisen kuvanlaadun vuoksi. En ole juurikaan käyttänyt ultra wide -objektiiveja aiemmin, mutta haluan aina haastaa itseni kuvauksen saralla. Nyt pystyn hyödyntämään aivan uutta perspektiiviä maisemakuvauksessa.

Maisemakuvauksen lisäksi haluaisin tutustua myös tähtivalokuvaukseen. Se on minulle aivan uusi ja tuntematon alue, mutta uskon, että tämä objektiivi todella auttaa minua jatkamaan uusille urille.”

Katso, kuinka Fabian käyttää uutta objektiiviaan seuraamalla hänen tiliään @balintfabian Instagramissa.

Jos haluat osallistua seuraavaan Sony Alpha Universen Instagram-kilpailuun, seuraa tiliä @alphauniversebysony.eu ja pidä silmällä tulevia kilpailujamme.

Loppusuoralle valitut työt

dmytro korol sony nex 6 upea vuorenhuippu iltahämärässä taustalla olevan täysikuun lämpimässä hehkussa

© Dmytro Korol | Sony NEX 6 + E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS | 1/30s @ f/8.0, ISO 100

ciprian negura sony alpha 7M3 huurteinen oksa sumuisessa ja pimeässä metsässä

© Ciprian Negură | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/10s @ f/10.0, ISO 100

janis palulis sony alpha 7RM2 kahden puun takana laskeva aurinko valaisee kuvan etualan

© Jānis Paļulis | Sony α7R II | ISO 100

Esitellyt tuotteet
ILCE-7M3
Alpha 7 III with 35mm täyden kuvakoon sensori

ILCE-7M3

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

Aiheeseen liittyvät artikkelit


x