teja lisjak seisomassa savuisessa autotallissa

Valmiina toimintaan FE 24−50 mm f/2.8 G -objektiivin kanssa

Teja Lisjak

Minun nimeni on Teja, ja olen Lontoossa asuva valokuvaaja ja elokuvantekijä, joka luo kiehtovia ja dynaamisia videoita tuotemerkeille ja sosiaaliseen mediaan. Viiden viime vuoden aikana olen pystynyt tekemään intohimostani työn Sonyn kameroiden ja objektiivien avulla. Testattuani upouutta FE 24−50 mm f/2.8 G -objektiivia haluan kertoa, mitkä olivat suosikkiominaisuuksiani siinä sekä siitä, miten uudet elokuvantekijät voivat käyttää sitä seikkailuillaan.

Mikä oli ensivaikutelmasi objektiivista?

Olin todella innoissani kuullessani Sonyn julkaisevan tämän objektiivin, ja halusin todella testata sitä ja nähdä, mihin se pystyy. Olen jo jonkin aikaa halunnut kuvata lasketteluun ja lumilautailuun liittyvän toimintavideon, ja ajattelin, että tämä olisi täydellinen tilaisuus siihen. Elokuvaajana etsin aina varusteita, joita voin käyttää monenlaisissa tilanteissa, ja tämä objektiivi tarjoaa upeaa polttovälin monipuolisuutta, sen rakenne on kevyt ja kompakti ja f/2.8-aukon kanssa siinä on uskomaton bokeh-sumennus.

teja lisjak pitelemässä sel2450g-objektiiviaan

Mitä mieltä olit objektiivin terävyydestä/kuvanlaadusta?

Sekä FE 24−70 mm f/2.8 GM II- että FE 16−35 mm f/2.8 GM II -objektiivin suurkäyttäjänä voin todeta, että tämä objektiivi kuuluu samaan luokkaan mitä tulee terävyyteen ja kokonaislaatuun. ZV-E1-kameraan yhdistettynä se oli täydellinen yhdistelmä, jolla saa parhaan laatuisen kuvan kuvasipa sitten hyppyjä tekevää lumilautailijaa taivasta kohti tai seurasi laskettelijoita metsässä.

teja lisjak asentamassa kameraansa lumilautaan

Mikä oli lempikohtauksesi kuvatessasi ja miksi?

Jos on nähnyt töitäni, tietää, että asennan usein kameran eri paikkoihin saadakseni ainutlaatuisia näkökulmia kuviini. Tällä kertaa noudatimme todellakin sanontaa ”se ei pelaa joka pelkää” ja asensimme kameran lumilautaan. Rakastin myös autotallikohtausta – muutamat ystävistäni huolehtivat valaistuksesta ja auttoivat meitä saamaan aikaan aidon elokuvamaisen ilmeen. Lopulta olimme siellä vielä toisen tunnin ja kuvasimme vain huviksemme, koska pidimme kohtauksesta niin paljon!

teja lisjak osoittamassa ystävänsä lumilautaan asennettua kameraa

Mitä mieltä olit FE 24−50 mm f/2.8 G -objektiivin yhdistämisestä ZV-E1-kameraan?

FE 24−50 mm f/2.8 G -objektiivin yhdistäminen ZV-E1-kameraan on ollut yllättävää ja uskomattoman hyödyllistä työnkulkuni kannalta. Luotettavan automaattitarkennuksen ja kevyen rakenteen ansiosta voin matkustaa kevein varustein minne vain laadusta tinkimättä. Tässä videossa oli paljon liikkuvia kohteita, joten automaattitarkennuksen nopeus oli todella hyödyllinen. Muutamissa kohtauksissa kuvasin moottoripyöräilijöitä tauolla tulikuopan kautta käyttämällä Eye AF -toimintoa. Heti kun rajasin kuvan, lähin silmä oli välittömästi tarkennettu. Lisäksi käytin tässä projektissa yhtä Sonyn parhaista ja kompakteimmista mikrofoneista, ECM-M1-mikrofonia, ja voin todellakin suositella tätä kokoonpanoa jokaiselle, joka haluaa luoda sisältöä liikkeellä ollessaan. Tämän hyvin pienen kokoonpanon tuottama laatu on uskomatonta ja täydellistä minun tarpeisiini.

sony zv-e1 ja sel2450g asennettuna

Mitä opit tästä projektista ja minkä neuvon antaisit henkilölle, joka haluaa edistyä elokuvanteossa?

Tämä projekti muistutti minua siitä, mikä voima on luovuudella ja huomion kiinnittämisellä yksityiskohtiin. Kokemus vain yhden objektiivin käyttämisestä toi esiin luovuuden ja uudenlaisen ajattelun tärkeyden. Tavanomaista rajoitetumman polttovälin vuoksi minun oli mukauduttava eri kohtauksiin.

teja lisjak kuvaamassa hyppyä tekevää lumilautailijaa

Lopuksi

Tämä on jälleen yksi Sonyn upean työn tulos. He ovat valmistaneet objektiivin, joka on paitsi uskomaton, myös aidosti hyödyllinen monenlaisissa tilanteissa. Tämä objektiivi ylitti odotukseni kaikilta osin minimaalisesta kuvakulman vaihtelusta (hengittäminen) poikkeuksellisiin seurantaominaisuuksiin. Minusta on ihanaa, että jokaisen version myötä Sony helpottaa luomisprosessiamme. Toivottavasti yhä useammat innostuvat joko aloittamaan luomismatkansa tai viemään sen uudelle tasolle. Kuvasipa sitten päivittäistä elämäänsä tai matkoja tai loi elokuvia ja dokumentteja! Olen innoissani voidessani jatkaa sen käyttöä ja luoda sisältöä liikkeellä ollessani, mikä pohjimmiltaan kannustaa minua laajentamaan elokuvaustaitojani edelleen!

Esitellyt tuotteet

Samantyyppisiä tarinoita

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!