Lemmikkimuotokuvakilpailun voittaja: luonnollista kauneutta

Viimeisin Instagram-kilpailumme, lemmikin kuvaaminen, oli yksi kaikkien aikojen suosituimpia. Kilpailuun lähetettiin tuhansia kuvia ja näimme paljon erilaisia eläimiä joka puolelta Eurooppaa. Ei kuitenkaan ollut helppoa saada aikaan kuvaa, joka todella erottuisi joukosta. Tuomarit etsivät kuvia, jotka olivat teknisesti täydellisiä ja kauniisti valaistuja, mutta kaikkein tärkeintä oli kuitenkin, että niihin oli ikuistettu osa eläimen kauneudesta ja luonteesta. Voittajakuvassa yhdistyvät kaikki nämä ominaisuudet.

Valokuvaaja Denys Borysovin ottaman näennäisen yksinkertaisen kuvan taustalla on upea tarina yksisilmäisestä kissanpennusta.

Denys Borysov yksisilmäinen kissa näyttää hurjalta seistessään tassuillaan

© Denys Borysov | Sony α290 + 18-55mm f/3.5-5.6 | 1/40s @ f/10, ISO 200

”Eräänä päivänä vaimoni käveli puistossa ja löysi pienen kissanpennun, jonka silmä oli vahingoittunut”, Denys selittää. ”Kissanpentu oli peloissaan, joten vaimoni toi sen kotiin ja vei sen jälkeen eläinlääkärille. Meillä oli onnea, että löysimme kissan hyvissä ajoin, koska sen silmä oli poistettava välittömästi. Leikkauksen jälkeen kissa muutti meille asumaan.”

Tikhon-kissanpentu on korvannut Denysin ja hänen vaimonsa vaivat kissan hengen pelastamisessa auttamalla luomaan voittajakuvan. Kuinka kuva sitten syntyi?

”Olen aina ollut kiinnostunut kuvaamaan eläimiä”, hän jatkaa, ”eikä kissakuvan tarkoituksena ollut välittää tavallisia, jokapäiväisiä tunteita, vaan kuvata kissan metsästäjän luonne. Sijoittelin kaksi salamaa, ja minä ja vaimoni leikimme kissan kanssa vuorotellen. Kuvaukset kestivät noin tunnin, sen aikana otettiin useita satoja kuvia, ja lopuksi olimme kaikki täysin uupuneita. Pelkäsin, että kuvauksen jälkeen kissa olisi saanut minusta tarpeekseen, mutta olin väärässä: se hukuttaa meidät edelleen rakkauteen.”

Denys muokkasi kuvasta mustavalkoisen ja lisäsi hiukan seepian sävyä. Hän selittää: ”Mielestäni mustavalkokuvat luovat viehättävyyttä ja salaperäisyyttä, ja ne korostavat kissan luonnetta värien häiritsemättä”.

Palkinnoksi kilpailun voitosta Denys sai Sony α7 III -kameran.

”Olin riemuissani!” hän kertoo ja jatkaa: ”Minun on edelleen vaikea uskoa sitä, koska kilpailuun tuli niin paljon upeita kuvia.”

Denys toivoo, että kamerasta on apua hänen valokuvausmatkansa seuraavassa vaiheessa: ”Olen aina unelmoinut täyden kennokoon kamerasta. Sony α7 III tarjoaa minulle rajattomasti luovia mahdollisuuksia. Juuri nyt haluan päivittää muutaman objektiiveistani, mutta pitkällä aikavälillä haluaisin kuvata suurille yrityksille ja brändeille. Toivon, että unelmastani tulee totta!”

Seuraamalla tiliä @alphauniversebysony.eu Instagramissa näet uusimmat kilpailut ja kunkin kilpailun parhaat kuvat.

Seuraa meitä Instagramissa Seuraa Alpha Universea Instagramissa

Seuraa α Universea Instagramissa, niin saat ajankohtaisia vinkkejä, tarinoita ja tietoja kilpailuista

Kilpailussa sijoittuneet

Alex Class sijoittui toiseksi tällä upean eriskummallisella muotokuvalla. Hän sai palkinnokseen Sony FE 85mm f/1.8 -objektiivin.

Alex Class klassinen muotokuva koirasta maalattua seinää vasten

© Alex Class | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/8.0, ISO 100

| Ja lopuksi, Céline Bissat nousi kolmannelle sijalle iloisella kuvallaan onnellisesta koirasta ja voitti Sony RX100 V -kameran!

Celine Bissat hymyilevä koira poseeraa muotokuvassaan kuplien ympäröimänä

© Céline Bissat | Sony α7R IV + 85mm f/1.8 | 1/160s @ f/11.0, ISO 100

Esitellyt tuotteet

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!