Alpha Universe -tarinan yksityiskohdat
Täydellisiä muotokuvia Alpha 7R IV -kameralla

Kenton Thatcher

Kenton Thatcher on johtava mainos- ja muotokuvaaja, joka on toiminut alalla yli 18 vuoden ajan. Lontoossa syntynyt Kenton asuu nykyisin Lissabonissa. Hänet tunnetaan ikonisista kuvistaan ja ainutlaatuisesta kyvystään näyttää kohteensa inspiroivina ja energisinä.

kenton thatcher sony alpha 7RM4 nainen hulmuavassa mekossa hyppää ilman halki

© Kenton Thatcher| Sony α7R IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/3200s @ f/6.3, ISO 320

”En oikeastaan ole tekniikan perään”, tunnustaa mainosalan ammattilainen. ”Haluan vain tehdä työni valokuvaajana, mutta pidän kuitenkin innovaatioista. Olen myös kuvannut tarpeeksi pitkään huomatakseni, milloin jokin todella tekee vaikutuksen. Siksi innostuin, kun sain testata α7R IV -kameraa ensimmäisen kerran.”

Kenton viittaa äskettäiseen projektiinsa, jossa hän kuvasi α7R IV -kameralla, ja kertoo: ”mainonta on toisinaan aikamoista esitystä. Kun otin muotokuvia äskettäisessä projektissa – tietäen, mihin α7R IV -kameran sensori pystyy – päätin sommitella hiukan suurempia kuvia kuin yleensä. Näin toivoin saavani valinnanvaraa taustan suhteen. Tällöin mallin pää vei vain noin kolmasosan kuvasta. Kun zoomasin hänen silmäänsä ja näytin asiakkaille kuvan laadun, heidän leukansa loksahtivat.”

kenton thatcher sony alpha 7RM4 rastatukkainen nainen ravistaa päätään hymyillen

© Kenton Thatcher| Sony α7R IV + FE 85mm f/1.4 GM | 1/200s @ f/4.0, ISO 100

Kentonin mielestä α7R IV -kameran 61 megapikselin sensori asettaa laitteen samaan laatuluokkaan kuin keskikokoiset kamerat. Tällä kameralla on kuitenkin paljon muita etuja, kuten nopeus.

”Älä ymmärrä väärin”, hän selittää, ”käytin keskikokoisia runkoja vuosien ajan, ja niille on omat käyttötarkoituksensa, kuten staattisemmat työt studiossa. Keskikokoiset kamerat aiheuttavat kuitenkin usein sekunnin murto-osan viiveen, joka tavallaan etäännyttää kohteesta. Käyttäessäni α7R IV -kameraa tämä ei ole ongelma.”

kenton thatcher sony alpha 7RM4 mustavalkoinen muotokuva naisesta peilin edessä

© Kenton Thatcher| Sony α7R IV + FE 50mm f/1.4 ZA | 1/200s @ f/2.0, ISO 100

”35 mm:n kamerat tarjoavat todella paljon mahdollisuuksia, sillä ne ovat nopeita ja niitä voi käyttää vaikka missä”, Kenton jatkaa. ”Kun huomioidaan valtava resoluutio ja α7R IV -kameran nopeus, se on todellinen läpimurto luokassaan. Käyttäessäni aiemmin pienemmän resoluution 35 mm:n kameroita halusin aina tietää lopullisen formaatin, kuvan käyttötarkoituksen ja rajauksen, jotta pystyin tarjoamaan asiakkaalle suurimman mahdollisen resoluution. Tästä minun ei kuitenkaan enää tarvitse huolehtia, koska α7R IV on niin paljon joustavampi.”

Kenton ottaa yhä useammat kuvansa asiakkaiden suosimalla lifestyle-tyylillä. Hän paljastaa pystyvänsä tekemään niin, koska α7R IV -kameran avulla hän voi työskennellä tavoilla, joihin keskisuuret kamerat eivät pysty.

”Valokuvaamisessa trendit vaihtelevat”, hän selittää, ”ja viimeisten viiden tai kuuden vuoden aikana lifestyle on todella noussut etualalle. Ei vain mainonnassa, vaan myös hää- ja muotokuvissa. Otan paljon ympäristökuvia, jossa on liikettä ja alhainen syvyyskenttä. Tämä yhdistelmä oli aiemmin todella vaikea, ja monista kuvista tuli epätarkkoja, mutta α7R IV:n reaaliaikainen Eye AF on todella muuttanut tilanteen. Se lukittuu ja tarkentaa silmiin niin hyvin, että voin itse juoksennella kohteen ympärillä. Joissakin näistä kuvista olen kuvannut 10 fps:n nopeudella, täydellä resoluutiolla ja kohteen kääntäessä päätään, ja silti jokainen kuva onnistui. Tämä ominaisuus muuttaa kuvaustapasi kokonaan.”

kenton thatcher sony alpha 7RM4 siniseen mekkoon pukeutunut nainen poseeraa kameran edessä rannalla

© Kenton Thatcher| Sony α7R IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/200s @ f/9.0, ISO 125

Vaikka Kenton ja hänen asiakkaansa ovat olleet vaikuttuneita α7R IV -kameran teknisistä ominaisuuksista, ammattikuvaajille tärkeintä on usein laitteen käsittely. Myös sen suhteen kamera on toiminut hyvin.

”Käsittelyominaisuuksia on parannettu α7R III -mallista,” hän selittää, ”ensiksikin kahva. Se näyttää hyvin samanlaiselta kuin III:ssa, mutta heti kun sen ottaa käteen, se tuntuu paljon mukavammalta. Kuvaan myös mielelläni vertikaalisen kahvan avulla. Se tarjoaa erinomaisen tasapainon ja tuntuu vakaalta kädessä myös suurempien objektiivien, kuten Sony 70-200mm f/2.8 GM:n kanssa.”

kenton thatcher sony alpha 7RM4 muotokuva naisesta, jonka hiukset tuuli puhaltaa taakse

© Kenton Thatcher| Sony α7R IV + FE 50mm f/1.4 ZA | 1/400s @ f/2.2, ISO 200

Sen lisäksi valikkojen räätälöinti on vaikuttanut Kentonin kuvaamiseen todella positiivisesti.

”Kamerassa on niin paljon toimintoja”, hän selittää, ”että minä vain määritän sen käyttämään eniten tarvitsemiani asetuksia. Sen ansiosta voin työskennellä paljon intuitiivisemmin. On tärkeää voida työskennellä nopeasti, joten sinun on pyrittävä tilanteeseen, jossa sinun ei tarvitse koko ajan miettiä, mitä teet. Aivan kuten autoa ajaessasi. Kun opettelet ajamaan, vaihdat vaihteita tietoisesti yksi kerrallaan, mutta jonkin ajan kuluttua se tapahtuu automaattisesti – näin pitäisi tapahtua myös kameran kanssa, ja α7R IV:llä se on mahdollista.”

Esitellyt tuotteet
ILCE-7RM4
Täyden kennokoon Alpha 7R IV 35mm -kamera, 61,0 megapikseliä

ILCE-7RM4

SEL2470GM
FE 24–70 mm F2,8 GM

SEL2470GM

SEL50F14Z
Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

SEL50F14Z

SEL85F14GM
FE 85 mm F1,4 GM

SEL85F14GM

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Kenton Thatcher
Alpha Universe

Kenton Thatcher

Portugali

"Valokuvaus on tapani viestiä. Olen oppinut enemmän elämästä kamera kädessä kuvauskohteen tarinoita kuunnellen kuin yhdestäkään lukemastani kirjasta. Toisaalta minulla on lukihäiriö...”

Näytä profiili


x