pukuun pukeutunut mies seisoo merenrannan kukkulalla

Täydellisiä muotokuvia Alpha 7R IV -kameralla

Kenton Thatcher

Kenton Thatcher on johtava mainos- ja muotokuvaaja, joka on toiminut alalla yli 18 vuoden ajan. Lontoosta kotoisin oleva Kenton asuu nykyisin Lissabonissa. Hänet tunnetaan ikonisista kuvistaan ja ainutlaatuisesta kyvystään tehdä kohteistaan inspiroivia ja energisiä.

kenton thatcher sony alpha 7RM4 nainen hulmuavassa mekossa hyppää ilman halki

© Kenton Thatcher| Sony α7R IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/3200s @ f/6.3, ISO 320

”En oikeastaan ole tekniikan perään”, tunnustaa mainosalan ammattilainen. ”Haluan vain tehdä työni valokuvaajana, mutta pidän kuitenkin innovaatioista. Olen myös kuvannut tarpeeksi pitkään huomatakseni, milloin jokin todella tekee vaikutuksen. Siksi innostuin, kun sain testata α7R IV -kameraa ensimmäisen kerran.”

Kenton viittaa äskettäiseen projektiinsa, jossa hän kuvasi α7R IV -kameralla, ja kertoo: ”Mainonta on toisinaan aikamoista esitystä. Kun otin muotokuvia äskettäisessä projektissa – tietäen, mihin α7R IV -kameran sensori pystyy – päätin sommitella hiukan suurempia kuvia kuin yleensä. Näin toivoin saavani valinnanvaraa taustan suhteen. Tällöin mallin pää vei vain noin kolmasosan kuvasta. Kun zoomasin hänen silmäänsä ja näytin asiakkaille kuvan laadun, heidän leukansa loksahtivat.”

kenton thatcher sony alpha 7RM4 rastatukkainen nainen ravistaa päätään hymyillen

© Kenton Thatcher| Sony α7R IV + FE 85mm f/1.4 GM | 1/200s @ f/4.0, ISO 100

Kentonin mielestä α7R IV -kameran 61 megapikselin sensori asettaa laitteen samaan laatuluokkaan kuin keskikokoiset kamerat. Tällä kameralla on kuitenkin paljon muita etuja, kuten nopeus. ”Älä ymmärrä väärin”, hän selittää, ”käytin keskikokoisia runkoja vuosien ajan, ja niille on omat käyttötarkoituksensa, kuten staattisemmat työt studiossa. Keskikokoiset kamerat aiheuttavat kuitenkin usein sekunnin murto-osan viiveen, joka tavallaan etäännyttää kohteesta. Käyttäessäni α7R IV -kameraa tämä ei ole ongelma.”

kenton thatcher sony alpha 7RM4 mustavalkoinen muotokuva naisesta peilin edessä

© Kenton Thatcher| Sony α7R IV + FE 50mm f/1.4 ZA | 1/200s @ f/2.0, ISO 100

”35 mm:n kamerat tarjoavat todella paljon mahdollisuuksia, sillä ne ovat nopeita ja niitä voi käyttää vaikka missä”, Kenton jatkaa. ”Kun huomioidaan mahtava resoluutio ja α7R IV -kameran nopeus, kyseessä on todellinen läpimurto luokassaan. Käyttäessäni aiemmin pienemmän resoluution 35 mm:n kameroita halusin aina tietää lopullisen formaatin, kuvan käyttötarkoituksen ja rajauksen, jotta pystyin tarjoamaan asiakkaalle suurimman mahdollisen resoluution. Tästä minun ei kuitenkaan enää tarvitse huolehtia, koska α7R IV on niin paljon joustavampi.”

Kenton ottaa yhä useammat kuvat asiakkaiden suosimalla lifestyle-tyylillä. Hän paljastaa pystyvänsä tekemään niin, koska α7R IV -kameran avulla hän voi työskennellä tavoilla, joihin keskisuuret kamerat eivät pysty. ”Valokuvaamisessa trendit vaihtelevat”, hän selittää, ”ja viimeisten viiden tai kuuden vuoden aikana lifestyle on todella noussut etualalle. Ei vain mainonnassa, vaan myös hää- ja muotokuvissa. Otan paljon ympäristökuvia, jossa on liikettä ja alhainen syvyyskenttä. Tämä yhdistelmä oli aiemmin todella vaikea, ja monista kuvista tuli epätarkkoja, mutta α7R IV:n reaaliaikainen Eye AF on todella muuttanut tilanteen. Se lukittuu ja tarkentaa silmiin niin hyvin, että voin itse juoksennella kohteen ympärillä. Joissakin näistä kuvista olen kuvannut 10 fps:n nopeudella, täydellä resoluutiolla ja kohteen kääntäessä päätään, ja silti jokainen kuva onnistui. Tämä ominaisuus muuttaa kuvaustavan kokonaan.”

kenton thatcher sony alpha 7RM4 siniseen mekkoon pukeutunut nainen poseeraa kameran edessä rannalla

© Kenton Thatcher| Sony α7R IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/200s @ f/9.0, ISO 125

Vaikka Kenton ja hänen asiakkaansa ovat olleet vaikuttuneita α7R IV -kameran teknisistä ominaisuuksista, ammattikuvaajille tärkeintä on usein laitteen käsittely. Myös sen suhteen kamera on toiminut hyvin. ”Käsittelyominaisuuksia on parannettu α7R III -mallista,” hän selittää, ”ensiksikin kahva. Se näyttää hyvin samanlaiselta kuin III:ssa, mutta heti kun sen ottaa käteen, se tuntuu paljon mukavammalta. Kuvaan myös mielelläni pystysuoraa kahvaa käyttämällä. Se tarjoaa erinomaisen tasapainon ja tuntuu vakaalta kädessä myös suurempien objektiivien, kuten Sony 70-200mm f/2.8 GM:n kanssa.”

kenton thatcher sony alpha 7RM4 muotokuva naisesta, jonka hiukset tuuli puhaltaa taakse

© Kenton Thatcher| Sony α7R IV + FE 50mm f/1.4 ZA | 1/400s @ f/2.2, ISO 200

Sen lisäksi mahdollisuus valikkojen räätälöintiin on vaikuttanut Kentonin kuvaamiseen todella positiivisesti. ”Kamerassa on niin paljon toimintoja”, hän selittää, ”että minä vain määritän sen käyttämään eniten tarvitsemiani asetuksia. Sen ansiosta voin työskennellä paljon intuitiivisemmin. On tärkeää voida työskennellä nopeasti, joten on pyrittävä tilanteeseen, jossa ei tarvitse koko ajan miettiä, mitä tekee. Aivan kuten autoa ajaessasi. Kun opettelet ajamaan, vaihdat vaihteita tietoisesti yksi kerrallaan, mutta jonkin ajan kuluttua se tapahtuu automaattisesti – näin pitäisi tapahtua myös kameran kanssa, ja α7R IV:llä se on mahdollista.”

Esitellyt tuotteet

Kenton Thatcher

Kenton Thatcher | Portugal

"Valokuvaus on viestintävälineeni. Olen oppinut enemmän elämästä kamera kädessä kuvauskohteen tarinoita kuunnellen kuin yhdestäkään lukemastani kirjasta. Toisaalta minulla on lukihäiriö...”

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!