Muotokuvakilpailun voittaja: kasvot ihmisjoukossa

Hyvä muotokuva on enemmän kuin vain henkilöstä otettu kuva. Se pyrkii syvemmälle kuin vain saamaan ihmisen näyttämään viehättävältä. Hyvän muotokuvan tulee vangita jotakin ihmisen luonteesta ja kertoa jotakin. Ehkä se kertoo henkilön tarinan yhdellä kuvalla tai saa katsojan esittämään kysymyksiä ja haluamaan lisätietoja. Teknisen ammattimaisuuden lisäksi etsimme juuri tätä taianomaista laadukkuutta, kun arvioimme Sony Alpha Universe Instagram -muotokuvakilpailuun lähetettyjä kuvia. Tuhansien kuvien joukosta erottui monia upeita kuvia, mutta yksi todella herätti tuomariston huomion. Yksinkertainen mustavalkokuva miehestä tuijottamassa kohti kameraa oli toteutettu täydellisesti ja kohteen silmien intensiivisyys kohotti sen hyvästä teknisestä tutkielmasta luonnetta täynnä olevaksi kuvaksi.

Emilio Barrionuevo sony alpha 7RII huomiota herättävä mustavalkokuva leukaansa käteen nojaavasta miehestä

© Emilio Barrionuevo | Sony α7R II + FE 90mm f/2.8 Macro G OSS | 1/60s @ f/10, ISO 100

Kuvan on ottanut espanjalainen valokuvaaja Emilio Barrionuevo. Emilio on työskennellyt ammattimaisena muotokuvaajana neljän vuoden ajan. Sinä aikana hän on kehittänyt henkilökohtaisen tyylin, joka näkyy selvästi hänen Instagram-tilillään (@emiliobarrionuev0). ”Kutsun tyyliäni ’tunteellisiksi muotokuviksi’”, Emilio sanoo. ”Kuva on mustavalkokuva, jossa on erittäin suuri kontrasti. Se korostaa henkilön eleitä ja valoa, ei vain hänen ulkonäköään vaan myös hänen henkistä tilaansa.” Emilio kuvaa tällä hetkellä Sony α7R II -kameralla ja FE 90mm f/2.8 Macro G OSS -objektiivilla, joka auttaa tallentamaan kuvauskohteiden kasvojen yksityiskohdat, jotka taas auttavat paljastamaan henkilön tarinan.

”Kaikilla meillä on salainen tarina”, Emilio kertoo, ”ja muotokuvan avulla voin kertoa sen tarinan. Ihminen on upea ja hänet on näytettävä sellaisena kuin hän on.”

Kilpailun voittajana Emilio saa pian myös aivan uuden objektiivin.

”Valitsin palkinnokseni FE 85mm f/1.4 G Master -objektiivin”, Emilio selittää. ”Se on täydellinen objektiivi muotokuvaajalle: se on todella terävä ja siinä on kirkas f/1.4-aukko. En malta odottaa, että pääsen käyttämään sitä A7R II -kamerassani seuraavassa projektissani, jonka kuvaan Kiinassa.” Mekään emme malta odottaa, että saamme nähdä Emilion uudella objektiivilla ottamia kuvia. Seuraa Instagram-tiliämme jolta näet lisää kilpailuun osallistuneita kuvia ja saat tietää, milloin seuraava kilpailu käynnistyy.

Seuraa meitä Instagramissa Seuraa Alpha Universea Instagramissa

Seuraa α Universea Instagramissa, niin saat ajankohtaisia vinkkejä, tarinoita ja tietoja kilpailuista

Huomionarvoisia osallistumisia

Alejandro sony alpha 7II nainen katselee metalliristikon läpi vain hänen silmänsä ollessa tarkennettuna

© Alejandro Guerrero| Sony α7 II + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/4000s @ f/4.4, ISO 400

fatma sony alpha 7II isä poseeraa auton ikkunan läpi kahden lapsensa kanssa

© Fatma Demir | Sony α7 II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/200s @ f/7.1, ISO 125

Mark Vyse sony alpha 7III muotokuva parrakkaasta, kamerasta poispäin katsovasta miehestä

© Mark Vyse | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/200s @ f/11, ISO 100

Esitellyt tuotteet

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!