nainen vanhanaikaisessa puvussa seisoo niityllä takanaan ranskalaisia sotilaita

Huomion keskipisteet

Christophe Brachet

“Elokuvan stillien kuvaamiseen liittyy monia rajoituksia,” sanoo elokuvien kuvausten valokuvaaja Christophe Brachet, “siksi minun täytyy hiipiä kuin kissa, että saisin haluamani kuvat. En saa vaikuttaa kuvauksien etenemiseen tai olla vuorovaikutuksessa kameran kummallekaan puolelle. Minut pitää unohtaa ja minun pitää muuttua näkymättömäksi, jotta saan vangittua mahdollisimman aitoja valokuvia. Hienovaraisuus on tärkein motto tässä ammatissa!”
Christophe Brachet Sony Alpha 9 aikakausivaatteisiin pukeutunut nainen seisoo unikkoniityllä © Christophe Brachet | Sony α9 + FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS | 1/800s @ f/5.6, ISO 50

Christophe sanoo, että aiemmin se oli vaikeampaa, ennen kuin Sony Alpha -kamerat muuttivat hänen kuvaustapansa.

”Työssäni”, hän selittää, ”todellinen vallankumous oli hiljainen suljintila peilittömissä kameroissa, kuten Sonyn α9-, α7R III- ja α7 III -kameroissa, joita nykyisin käytän.” Hän, muistaa, että ennen sitä ”suurin osa kuvauspaikan kuvista otettiin äänisuojan avulla. Se oli tavallaan muokattu vedenkestävä kotelo, jonka avulla pystyimme hiljentämään sulkimen, koska ottojen aikana meidän on oltava täysin hiljaa, ettei melu kuulu elokuvassa.”

Christophe Brachet Sony Alpha 7RII ryhmä aikakausivaatteisiin pukeutuneita ranskalaisia näyttelijöitä poseeraa kameralle © Christophe Brachet | Sony α7R II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/5.6, ISO 1000

Christophella on 10 vuoden kokemus kuvauspaikkojen kuvaamisesta. Viime aikoina hän on keskittynyt aikakausidraamoihin ja komedioihin, joista yksi on Le retour du Héros. Kyseinen projekti tarjosi uusia haasteita ja mahdollisuuksia niin hänelle kuin kamerallekin.

”Pääsin mukaan projektiin ohjaaja Laurent Tirardin kautta. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun työskentelin näyttelijä Mélanie Laurentin kanssa. Heidän ja muun tiimin ansiosta työ oli todella miellyttävää. Myös aikakausidraaman puvut ja kuvauspaikat ovat todella runsaita ja mielenkiintoisia kohteita valokuvaajalle.”

Christophe Brachet Sony Alpha 9 jean dujardin ja melanie laurent nauravat kuvauksien välisellä tauolla © Christophe Brachet | Sony α9 + 85mm f/1.8 | 1/500s @ f/2.8, ISO 100

”Le retour du Héros”, kertoo Christophe, ”oli erityisen haastava. Se on slapstick-komedia, joten näyttelijät eivät koskaan naura kohtauksissa. Minun täytyy kuitenkin ottaa kuvia nauravista näyttelijöistä elokuvan promotointia varten – näin ihmiset ymmärtävät heti, että kyseessä on komedia. Tätä varten minun täytyi olla todella valppaana kulisseissa ja kuvauspaikalla, jotta pystyin tallentamaan kyseiset hetket.” α9-kameran huippunopea tarkennus ja kuvausnopeus auttoivat häntä tallentamaan naurut ja muut loistavat hetket.

Christophe Brachet Sonyn Alpha 9 jean dujardin laukkaavan hevosen selässä epookkipuvussa © Christophe Brachet | Sony α9 + 85mm f/1.8 | 1/6400s @ f/2.2, ISO 50

Muita ratkaisevia hetkiä olivat, kun otin kuvia järveen putoavasta näyttelijästä ja laukkaavan hevosen selässä istuvasta sotilaasta, ”Näitä kahta kuvaa varten”, Christophe selittää, ”käytin α9:n sarjakuvaustilaa nopeudella 20 ruutua sekunnissa.” Näin hän sai valittua parhaan kuvan – kaikkein kiehtovimman hetken.

”Kun kuvaat sillä tavalla, sinun ei tarvitse pelätä, että kadottaisit kohteen. Α9:n tarkennus on todella täsmällinen ja kohteen seuranta on täydellisen luotettava”, hän sanoo. ”Kuvausnopeus ja tarkennus takaavat, että voin keskittyä kokonaan kohteeseen.”

Christophe Brachet Sony Alpha 7RII ryysyihin pukeutunut ranskalainen näyttelijä pitelee säkkiä ja seisoo postivaunujen vieressä © Christophe Brachet | Sony α7R II + 85mm f/1.8 | 1/3200s @ f/1.8, ISO 100

Kuvauspaikkakuvaajan on otettava niin live-kuvia kuin mainoskuvia ja still-kuvia kulissien takaa. Tähän Christophe käyttää α7R II -kameraa.

”Kuviani käytetään sekä elokuvan mainostamiseen että julisteisiin”, hän sanoo. ”Vaikka tämä kuva näyttelijä Jean Dujardinista on otettu kuvaamisen aikana, halusin tallentaa realismin, jonka lavastaja oli luonut.”

Christophea pyydetään usein kuvaamaan poseerauskuvia, joissa näyttelijät ja kuvauspaikka näkyvät todella yksityiskohtaisesti. Hän luottaakin α7R II:n sensorin korkeaan resoluutioon: ”Elokuvatuotannossa työskentelee monia taiteilijoita, ja haluan heidän upean työnsä näkyvän kaikissa kuvissa”, hän sanoo.

Christophe Brachet Sony Alpha 7RII jean dujardin ja melanie laurent nauravat klaffipojan valmistautuessa ottoon © Christophe Brachet | Sony α7R II + 85mm f/1.8 | 1/1600s @ f/1.8, ISO 100

Vaihtelevien ympäristöjen ja tilanteiden vuoksi Christophen, kameroiden ja objektiivien on reagoitava tarkasti kaikenlaisiin tilanteisiin. Esimerkiksi kuvauspaikan valaistus voi asettaa haasteita. ”Valaistusta ohjaa täysin vastuussa oleva kuvaaja”, hän selittää, ”joten minun on työskenneltävä hänen rinnallaan ja tallennettava kuviini tunnelma, jonka hän on luonut.” Christophen onneksi heikkokaan valo ei aiheuta ongelmaa, koska Sonyn sensoreissa on huippuluokan herkkyys ja kohinanvaimennus myös todella suurilla ISO-arvoilla.

Christophe Brachet Sony Alpha 9 jean dujardin ja melanie laurent pukeutuneena muodollisiin asuihin kynttilöiden edessä © Christophe Brachet | Sony α9 + 85mm f/1.8 | 1/125s @ f/1.8, ISO 1250

Hyödyntääkseen valoa parhaalla mahdollisella tavalla hän käyttää pääasiassa Sonyn G Master -sarjan nopeita kiinteäpolttovälisiä ja zoom-objektiiveja ja muita vastaavia, kuten 24mm f/1.4 GM, Zeiss Batis 85mm f/1.8, Sony Zeiss 55mm f/1.8 ja 24-70mm f/2.8 GM.

Tarjolla on myös muita hyviä objektiiveja Christophen kaltaisille valokuvaajille: ”Olen innoissani alkaessani käyttää uutta 135mm f/1.8 GM -objektiivia”, hän hymyilee ja lisää ”Pidän kiinteistä objektiiveista, koska haluan tutkia ympäristöäni ja liikkua kuvien välillä – Sonyn kamerat auttavat minua tässä.”

Esitellyt tuotteet

Christophe Brachet

Christophe Brachet | France

”Pidän α7S:ssä siitä, että se on pieni ja huomaamaton ja voin tallentaa sillä luonnollisia hetkiä.”

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!