aleksandra szmigiel kuvaa urheilijoita sony alpha 9II -kameralla ja 600mm G master -objektiivilla

Vertaansa vailla: urheilua kuvaamassa α9 II -kameralla

Diego Souto ja Aleksandra Szmigiel

Vain muutama ammattikuvaaja on ollut riittävän onnekas saamaan uuden Sony α9 II -kameran käyttöönsä ennen kameran virallista markkinoille tuomista. Kaksi heistä on Aleksandra Szmigiel ja Diego Souto, Varsovassa ja Madridissa toimivat urheilukuvaajat. Vaikka he ovat ehtineet käyttää kameraa vain muutaman viikon ajan, Sony α9 II on jo alkanut muuttaa heidän työskentelytapojaan. Erittäin kilpaillulla urheilukuvauksen alalla ensimmäisenä oleminen on olennaista. Se voi ratkaista, saako kuvat myytyä vai ei. α9 II -kameran uudet ominaisuudet ovat jo auttaneet Aleksandraa ja Diegoa saamaan eroa muihin valokuvaajiin, jotka käyttävät DSLR-kameroita.

aleksandra szmigiel kuvaa urheilijoita sony alpha 9II -kameralla ja 600mm G master -objektiivilla

”Sony α9 II on todella suuri askel Sonylle ja urheilukuvaajille”, sanoo Aleksandra. ”Se sopii täydellisesti meille, joiden on lähetettävä kuvat nopeasti toimittajalle, ja se on hyvä valinta ammattilaisille.” Entisenä keskimatkojen juoksijana Aleksandrasta on tuntunut luontevalta kuvata urheilijoita, erityisesti Euroopan Timanttiliigan radoilla. Hänen mielestään Sony α9 on vallankumouksellinen kamera.

Pidän tästä uudesta kamerasta erityisesti sen keveyden vuoksi”, hän selittää. ”Voin käyttää 400 mm:n objektiivia ilman jalustaa, mikä on minulle helpoin tapa työskennellä.”

Yleensä Diego Souton voi löytää jalkapallokentän laidalta. ”Pelaajat liikkuvat arvaamattomasti”, hän selittää, ”minkä vuoksi α9 II on paras vaihtoehto. Nopean automaattitarkennuksen ansiosta ei haittaa, jos pelaaja kääntyy tai muuttaa suuntaa yllättäen. Automaattitarkennus seuraa liikettä ja 20 fps:n suljinnopeuden ansiosta tiedän saavani 20 tarkkaa kuvaa. Kyse on valinnasta: voin valita tarkan hetken, jonka haluan ikuistaa. DSLR-kameroita käyttävät valokuvaajat saattavat saada muutamia kuvia, jotka ovat epätarkkoja ja siksi käyttökelvottomia. Ne saattavat olla kuvia juuri siitä hetkestä, jotka he olisivat halunneet näyttää.”

diego souto sony alpha 9II real madridin pelaaja potkaisee palloa ilmassa

© Diego Souto | Sony α9 II + FE 400mm f/2.8 GM OSS | 1/2000s @ f/2.8, ISO 2000

Diego arvostaa valinnanvapauden lisäksi myös sitä, kuinka paljon kamera helpottaa juuri hänen tarvitsemiensa kuvien ottamista. ”Aiemmin, kun kuvasin DSLR-kameralla”, hän kertoo, ”murehdin aina sitä, olisivatko kaikki kuvat teräviä. Nyt voin luottaa lopputulokseen. Voin keskittyä muihin asioihin, kuten sommitteluun, taustaan ja pelaajan tekemisiin, mutta minun ei koskaan tarvitse huolehtia tarkennuksesta. Sen ansiosta voin olla luovempi, mikä on korvaamatonta.”

diego souto sony alpha 9II jalkapallonpelaaja hyppää puskemaan palloa toisen pelaajan yrittäessä taklata häntä

© Diego Souto | Sony α9 II + FE 400mm f/2.8 GM OSS | 1/1250s @ f/2.8, ISO 8000

Saman 24 miljoonan pikselin sensorin ja 20 fps:n kuvausnopeuden vuoksi α9 II ja α9 saattavat vaikuttaa samanlaisilta. Vaikka erot voivat tuntua pieniltä, urheilukuvaajille ne ovat valtavia. Uusi mekaaninen suljin on kaksi kertaa nopeampi, jolloin kuvia voi ottaa 10 fps:n nopeudella, kun tarvitaan mekaanista suljinta. Molemmat SD-korttipaikat ovat nyt UHS-II -yhteensopivia ja suoritin on nopeampi, jolloin kamera on kokonaisuudessaan tehokkaampi. Myös ulkoisiin ominaisuuksiin on tehty käyttäjiä ilahduttavia muutoksia, kuten parannettu sääsuojaus ja liitinten suojukset.

diego souto sony alpha 9II kaksi jalkapallonpelaajaa taistelee pallon hallinnasta

© Diego Souto | Sony α9 II + FE 400mm f/2.8 GM OSS | 1/2000s @ f/2.8, ISO 2000

Diego on jo huomannut eron uuden kameran ergonomisuudessa. ”α9 II:n painikkeet ovat syvempiä ja vähän pehmeämpiä”, hän selittää. ”Tämän ansiosta kameraa on entistäkin helpompi käsitellä erityisesti käsineet kädessä. Vaikka kamera painaa suunnilleen saman verran, tasapainoisuuden ja pidon ansiosta se tuntuu kevyemmältä.” α9 II:n todennäköisesti tärkein ominaisuus, josta sekä Aleksandralle että Diegolle on jo ollut hyötyä, ovat kuvansiirtomahdollisuudet. Sisäänrakennetun 1000BASE-T Ethernet -yhteyden sekä 2,4:n ja 5 GHz:n sisäänrakennetun Wi-Fi:n ansiosta kamera voi siirtää kuvia FTP:n kautta nopeammin kuin koskaan aiemmin. Nyt kuvaan voi lisätä myös äänitunnisteita.

”Nyt voin mukauttaa kamerani painikkeen, jotta voin lähettää kuvan FTP:n kautta uutistoimitukseen hetkessä”, sanoo Aleksandra. ”Se on todella hyödyllinen toiminto, koska toimistolle työskentelevänä valokuvaajana minun on lähetettävä kuvat julkaistavaksi nopeasti. Siitä on siis valtavasti hyötyä minun kaltaisilleni kuvaajille.”
diego souto sony alpha 9 ilmaan hypännyt koripallonpelaaja yrittää estää vastustajaa saamasta palloa koriin

© Diego Souto | Sony α9 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1600s @ f/2.8, ISO 1600

Uudet ominaisuudet ovat vaikuttaneet Diegon työhön valtavasti. ”Kun huomasin, että Sony on ottanut käyttöön äänitunnisteet, tiesin, että tämä kamera on erinomainen”, hän sanoo. ”Kun tähän lisätään vielä 5 GHz:n WiFi-yhteys ja 1000BASE-T Ethernet -portti sekä riippumattomuus ulkoisista laitteista, siinä on kaikki, mitä tarvitsen! Alallani on todella tärkeää, että pystyn saamaan kuvani verkkoon ennen muita. Kun huomioidaan automaattitarkennuksen nopeus, kuvausnopeus, hiljainen suljin ja siirtomahdollisuudet, se on yksinkertaisesti paras kamera urheilukuvaajille. Otan sen ehdottomasto mukaani Tokion olympialaisiin ensi kesänä.”

Esitellyt tuotteet

Aleksandra Szmigiel

Aleksandra Szmigiel | Poland

”En tykkää puhua paljon, vaan kerron mieluummin tarinoita valokuvillani.”

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!