Alpha Universe -tarinan yksityiskohdat
Singaporen yölliset valot

Guillaume Ruchon

Monelle kaksikerroksinen avobussi ja monikielinen selostus voivat olla paras tapa tutustua uuteen kaupunkiin. Guillaume Ruchon tarvitsee vain kameran, jalustan ja omat jalkansa.

Hän kertoo, että viimeisimmällä Singaporen-matkallaan hän säntäsi heti perille päästyään kaupungin kaduille kameransa ja jalustansa kanssa. "Päätin ottaa välineeni ja jalustani mukaan ja kävellä yöllisillä kaduilla, jotta näen kaupungin kaikki kasvot."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII singaporen taivaanranta yöllä 3 pitkää pilvenpiirtäjää taustalla

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 24-105mm f/4 G OSS | 8s @ f/10, ISO 250

Guillaume kiinnostui heti satamasta, jossa oli nykyaikaiset julkisivut ja kirkkaat valot. Se oli täydellinen paikka asettaa jalustan jalat ja aloittaa kuvaaminen.

"Muilla matkoilla käyn yleensä blogeissa tai käytän Instagramia, jotta löydän parhaat paikat valokuvaukseen, mutta tällä matkalla halusin vain kävellä kaduilla ja katsella ympäristöä", hän selittää.

"Huomasin nopeasti, että Singaporen arkkitehtuuri on ällistyttävää. Kävelin lähinnä sataman alueella, koska halusin vangita taivaanrannan, Marina Bay Sandsin, Supertree Groven ja tietysti leikitellä veteen tulevilla heijastuksilla."

guillaume uchon sony alpha 7RIII mies kävelee sillalla singaporessa yöllä pilvenpiirtäjiä horisontissa

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/11, ISO 100

Vaikka vanhan sanonnan mukaan parhaita kuvia saa lähtemällä oikeisiin kohteisiin, todella upeita kuvia saa vangitsemalla valon.

"Kaikki perustuu valoon. Jalustaa tarvitaan, jotta kamera pysyy paikallaan, jotta voi käyttää pitkää valotusaikaa", hän kertoo. "Lisäksi täytyy valita valkotasapaino, koska valolähteiden tuottaman valon sävy vaihtelee."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII mies istuu suurten valaistujen puiden alla yöllä singaporessa

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/7,1, ISO 160

Guillaumelle värit ovat toinen tapa ilmaista itseämme. "Kun kyseessä on tarinan kertominen yhdessä kuvassa, voit muuttaa kuvan tunnetta sen mukaan, millaisia lämpimiä tai kylmiä värejä käytämme valkotasapainoa säätäessämme."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII punaisessa valossa kylpevä mies istuu uima-altaan portailla singaporen yössä

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/8,0, ISO 100

Guillame otti mukaansa Singaporeen luotettavan Sony α7R III:n sekä FE 16-35mm f/2.8- ja 24-105mm f/4 G OSS -objektiivit. Guillaume sanoo: "Fe FE 16-35 f/2.8 GM -objektiivi on ykkösvalinta arkkitehtuuriin ja maisemiin. Se ei ole liian leveä, ja vääristymä on hyvin pieni. Kun zoomaat 35 mm:iin, voit silti kuvata f/2.8:n tarkkuudella ja saada erittäin teräviä kuvia."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII pitkä valotusaika mies takaapäin kuvattuna istumassa sillalla singaporen yössä

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/11, ISO 100

Kuten monet muutkin valokuvaajat, Guillame käyttää Sony α7R III ennen kaikkea sen uskomattoman 42,2 megapikselin resoluution vuoksi. "En voisi elää ilman sitä", sanoo Guillaume, "yksityiskohtien tarkkuus on hämmästyttävä muokkausta ja myös rajausta varten."

Kun yksityiskohtia on paljon, voi tulla houkutus asettaa korostuksen ja varjostuksen –100:aan ja +100:aan. Guillaume kuitenkin kehottaa aloittelijoita käyttämään sävykäyriä muokkausohjelmistossa kirkkauden ja kontrastin säätämiseen. "Se on paljon luovempaa kuin pelkkä korostuksen ja varjostuksen säätäminen, mutta myös onnistuneen käytön opetteleminen on vaikeampaa", hän sanoo.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII singapore taivaanranta yöllä satama heijastuneena

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 4s @ f/5,6, ISO 320

Suuri resoluutio ja dynaaminen alue eivät ole ainoat II:n ominaisuudet, jotka auttavat kuvattaessa kaupunkikuvia yöllä. "Yksi asia, joka todella auttoi minua kuvattaessa yöllä Singaporessa, oli 12,4x-suurennus." Guillaume voi tarkentaa täsmällisesti pienessä valossa elektronisen etsimen avulla. "Suurennuksen ja tarkennuksen käyttäminen yhdessä auttaa minua varmistamaan, että kuvani ovat täysin teräviä ja tarkentuneita."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII pitkä valotusaika singapore taivaanranta yöllä rakennukset heijastuneina satamaan

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 15s @ f/10, ISO 200

Jokainen kaupunki tarjoaa Guillaumelle uuden tilaisuuden havainnoida ja ottaa kuvia yöllä, mutta eikö siihen voi kyllästyä? "Heh, ei koskaan!" hän sanoo ja jatkaa: "Sää ja vuodenajat sekä valaistus muuttuvat jatkuvasti. Tietysti myös kuvani muuttuvat, kun kehitän ja muutan tyyliäni. On aina jotain uutta löydettävää!"

Esitellyt tuotteet
ILCE-7RM3
α7R III – 35 mm:n täyden kennokoon kamera, jossa automaattitarkennus

ILCE-7RM3

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

SEL24105G
FE 24-105 mm F4 G OSS -objektiivi

SEL24105G

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Guillaume Ruchon
Alpha Universe

Guillaume Ruchon

Ranska

"Erinomaista jälkeä voi tehdä vain, jos rakastaa työtään. Jos et ole vielä löytänyt rakkauttasi, jatka etsimistä. Älä tyydy.” Steve Jobs

Näytä profiili


x