mies takaapäin kuvattuna istumassa sillalla singaporen yössä

Singaporen yölliset valot

Guillaume Ruchon

Monelle kaksikerroksinen avobussi ja monikielinen selostus voivat olla paras tapa tutustua uuteen kaupunkiin. Guillaume Ruchon kuitenkin tarvitsee vain kameran, jalustan ja omat jalkansa. Hän kertoo, että viimeisimmällä Singaporen-matkallaan hän säntäsi heti perille päästyään kaupungin kaduille kameransa ja jalustansa kanssa. "Päätin ottaa välineeni ja jalustani mukaan ja kävellä yöllisillä kaduilla, jotta näen kaupungin kaikki kasvot."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII singaporen taivaanranta yöllä, 3 pitkää pilvenpiirtäjää taustalla

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 24-105mm f/4 G OSS | 8s @ f/10, ISO 250

Guillaume kiinnostui heti satamasta, jossa oli nykyaikaiset julkisivut ja kirkkaat valot. Se oli täydellinen paikka asettaa jalustan jalat maahan ja aloittaa kuvaaminen. "Muilla matkoilla käyn yleensä blogeissa tai käytän Instagramia, jotta löydän parhaat paikat valokuvaukseen, mutta tällä matkalla halusin vain kävellä kaduilla ja katsella ympäristöä", hän selittää. "Huomasin nopeasti, että Singaporen arkkitehtuuri on upeaa. Kävelin lähinnä sataman alueella, koska halusin vangita taivaanrannan, Marina Bay Sandsin, Supertree Groven ja tietysti leikitellä veteen tulevilla heijastuksilla."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII mies kävelee sillalla singaporen yössä, pilvenpiirtäjiä horisontissa

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/11, ISO 100

Vaikka vanhan sanonnan mukaan parhaita kuvia saa lähtemällä oikeisiin kohteisiin, todella upeita kuvia saa vangitsemalla valon. "Kaikki perustuu valoon. Jalustaa tarvitaan, jotta kamera pysyy paikallaan, jotta voi käyttää pitkää valotusaikaa", hän kertoo. "Lisäksi täytyy valita valkotasapaino, koska valolähteiden tuottaman valon sävy vaihtelee."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII mies istuu suurten valaistujen puiden alla singaporen yössä

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/7.1, ISO 160

Guillaumelle värit ovat toinen tapa ilmaista itseämme. "Kun kyseessä on tarinan kertominen yhdellä kuvalla, voi muuttaa kuvan tunnetta sen mukaan, millaisia lämpimiä tai kylmiä värejä käytämme valkotasapainoa säätäessämme."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII punaisessa valossa kylpevä mies istuu uima-altaan portailla singaporen yössä

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/8.0, ISO 100

Guillame otti mukaansa Singaporeen luotettavan Sony α7R III:n sekä FE 16–35mm f/2.8- ja 24–105mm f/4 G OSS -objektiivit. Guillaume sanoo: FE 16-35 f/2.8 GM -objektiivi on ykkösvalinta arkkitehtuuriin ja maisemiin. Se ei ole liian leveä, ja vääristymä on hyvin pieni. Kun zoomaa 35 mm:iin, voi silti kuvata f/2.8:n tarkkuudella ja saada erittäin teräviä kuvia."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII pitkä valotusaika mies takaapäin kuvattuna istumassa sillalla singaporen yössä

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/11, ISO 100

Kuten monilla muillakin valokuvaajilla tärkein syy Sony α7R III -kameran valintaan on uskomaton 42,2 megapikselin resoluutio. “En voi elää ilman sitä” sanoo Guillaume. “Ominaisuus on mahtava niin kuvan muokkauksessa kuin rajaamisessakin.”Näin monilla yksityiskohdilla voi tulla houkutus asettaa korostukset ja varjostukset arvoihin -100 ja +100, jotta näkyviin tulee mahdollisimman paljon, Guillaume neuvoo aloittelevia muokkausohjelman sävysäätöjen käyttäjiä säätämään kirkkautta ja kontrastia. “Se on paljon luovempaa kuin pelkkä korostusten ja varjostusten säätäminen, mutta sitä on myös vaikeampi oppia käyttämään menestyksellisesti”, hän sanoo.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII singaporen taivaanranta yöllä satama näkyvissä

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 4s @ f/5.6, ISO 320

Suuri resoluutio ja dynaaminen alue eivät ole ainoat α7R III:n ominaisuudet, jotka auttavat kuvattaessa kaupunkikuvia yöllä. "Yksi asia, joka todella auttoi minua kuvatessani yöllä Singaporessa, oli 12,4-kertainen suurennus." Guillaume pystyy tarkentamaan täsmällisesti pienessä valossa elektronisen etsimen avulla. "Suurennuksen ja tarkennuksen käyttäminen yhdessä auttaa minua varmistamaan, että kuvani ovat täysin teräviä ja tarkentuneita."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII pitkä valotusaika singaporen taivaanranta yöllä rakennukset satamaan heijastuneina

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 15s @ f/10, ISO 200

Jokainen kaupunki tarjoaa Guillaumelle uuden tilaisuuden havainnoida ja ottaa kuvia yöllä, mutta eikö siihen voi kyllästyä? "Heh, ei koskaan!" hän sanoo ja jatkaa: "Sää ja vuodenajat sekä usein myös valaistus muuttuvat jatkuvasti. Tietysti myös kuvani muuttuvat, kun kehityn ja muutan tyyliäni. Aina on jotakin uutta löydettävää!"

Esitellyt tuotteet

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!