Alpha Universe -tarinan yksityiskohdat
Maailman näkeminen ZV-1-kameran avulla 

Melanie Latooy 

"Aamulla en koskaan tiedä, millainen päivä minua odottaa. Yhtäkkiä voi tapahtua jotain yllättävää. Silloin tartun kameraani ja alan kuvata."

Melanien täytyy ladata YouTube-kanavalleen kaksi videota viikossa. Siksi kamera muodostaa olennaisen osan hänen elämäänsä ja on löytänyt paikkansa hänen käsilaukussaan. "Dokumentoin elämääni päivittäin. Luon videoita kaikista itseäni kiinnostavista asioista. Käsittelen videoissani muotia, kauneutta, matkustelua ja elämäntyyliä. Siksi kamera on aina mukanani", hän kertoo.

Tubettaja kertoo tarinoita ja dokumentoi elämäänsä. Siksi hänen tarvitsemansa kamera on täysin erilainen kuin perinteinen elokuvakamera, joiden mukana täytyy yleensä kuljettaa suuri määrä lisävarusteita. Melanie kertoo käyttävänsä kevyttä kameraa. "Kamera ei saa olla niin painava, että käsi puutuu, kun kuvaan videoblogiani", hän naurahtaa. "Olen tietysti itsekin mukana kuvassa. Pitelen kameraa käsivarren mitan päässä. Otteen täytyy olla tiukka, jotta kamera pysyy tiukasti paikallaan."

Itsensä kuvaaminen ei ole yhtä helppoa kuin valmiista videoista voisi päätellä. Mitä enemmän kamera auttaa Melanieta keskittymään tarinan kertomiseen kameran asetusten sijasta, sitä parempi. "Kuva täytyy tarkentaa kasvoihini. Haluan näkyä luonnollisena, en sumeakasvoisena. Lisäksi värien täytyy näyttää aidoilta eikä jälkeenpäin käsitellyiltä."

Melanie on käyttänyt Sonyn uutta ZV-1 -videoblogikameraa kaksi viikkoa. Se on tarkoitettu Melanien kaltaisille tubettajille. Kameran tarkennus, kuvanlaatu, vakautus ja ääniominaisuudet on suunniteltu siten,että jokainen voi luoda videoita ja kertoa omat tarinansa.

Sony ZV 1 -kamera edestä tuulisuojus paikallaan.

"Kiinnitin Sony ZV-1 -kamerassa heti aluksi huomiota tarkennusnopeuteen. Nostan usein jonkin tuotteen kameran eteen esitelläkseni sen katsojilleni. Aikaisemmin kuvan tarkentuminen kesti jonkin aikaa", kertoo Melanie. "Uusi kamera tarkentaa kuvan erittäin nopeasti ja täsmällisesti kasvojeni ja esittelemäni tuotteen välille. Kameran reaaliaikainen Eye-AF tarkentaa kasvoihini ja silmiini automaattisesti, joten ne näkyvät aina terävinä. Lisäksi valotus säätää kirkkauden automaattisesti, joten kasvoni näkyvät selkeästi. Nämä ominaisuudet ja kuvanlaatu on tehty varmistamaan, että kasvot näyttävät hyvältä, kun niitä kuvataan."

Melanie on yleensä liikekannalla, joten hän kuvaa käsivaralta eikä käytä jalustaa tai vakaajaa. "Videokuvan täytyy näkyvä vakaana. En katso täriseviä videoita mielelläni eivätkä todennäköisesti seuraajanikaan", sanoo Melanie. Onneksi ZV-1-kamerassa on sisäinen vakain. "Vakain toimii erittäin tehokkaasti", kertoo Melanie. "Jos kävelen kamera kädessäni, kuva ei hypi eikä tärise. Tästä on paljon hyötyä tubettajille."

Melanie Latooy pitelee Sony ZV-1 -kameraa käsivarren mitan päässä itsestään.

Kun kamerassa on toiminnot, joiden ansiosta tubettajilta ei koskaan jää yksikään kuva saamatta, he pystyvät käsittelemään ja käyttämään kameraa nopeasti.

"ZV-1 on erittäin kevyt ja pienikokoinen. Se kulkee mukanani kaikkialle", Melanie kertoo. "Minun ei tarvitse huolehtia kameran asetuksista, koska automaattiset asetukset ovat lähes aina oikeat. Jos haluan tehdä muutoksia, kameraa on erittäin helppo käyttää. Minun ei tarvitse kaivautua valikoiden pohjalle saakka. Lähes kaikki toiminnot on helppo ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä, kuten taustan sumentaminen. Tallennuspainike on suuri ja punainen. Siitä on runsaasti hyötyä, koska kun pyydän jotain toista henkilöä kuvaamaan ja ojennan kameran hänelle, minulta kysytään aina, mitä painiketta täytyy painaa.

Monet aloittelevat tubettajat eivät kiinnitä riittävästi huomiota äänen laatuun. He tyytyvät kameran tai puhelimen pieneen kiinteään mikrofoniin. Ääni on kuitenkin yhtä tärkeä videon osa kuin kuvanlaatu. ZV-1-kameran laadukas mikrofoni korostaa ihmisääntä.

"Tämän kameran äänenlaatu yllätti", kertoo Melanie. "Se on erittäin puhdas, joten sitä on mukava kuunnella." Tuulisuojus on vakiovaruste. Sen voi kiinnittää mikrofoniin helposti tuulen huminan kuulumisen estämiseksi. Tarvittaessa kameraan voi yhdistää erillisen mikrofonin jotain erityistarkoitusta varten."

Kaikki nämä toiminnot helpottavat tubettamista. Ei ihme, että Melanie yllättyi tästä kamerasta iloisesti: "ZV-1-kamerassa upea kuvan ja äänen laatu yhdistyy helppoon oman elämän dokumentoimiseen. Tuskin maltan odottaa, että pääsen käyttämään tätä kameraa joka päivä!"

Esitellyt tuotteet
ZV-1

Tubetuskamera ZV-1

ZV-1

Aiheeseen liittyvät artikkelit


x