Sony ja ympäristö

Tavoitteena puhdas ympäristöjalanjälki

Sonyn tuotteiden ympäristöystävälliset ominaisuudet

Sony pyrkii vähentämään laajan tuotevalikoimansa ympäristövaikutuksia. Tämä näkyy kompakteina, kevyinä ja energiatehokkaina malleina, jotka vähentävät resurssien- ja virrankulutusta, sekä kierrätysmateriaalien hyödyntämisenä. 

Aibon uusi kierrätyspakkaus

Aibo toimitetaan nyt loikoilemassa uudessa mullistavassa pakkauksessa, joka on 50-prosenttisesti valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista (polyeteenitereftalaatti).

Tutustu Sonyn tuotteisiin ja niiden ympäristöystävällisiin toimintoihin

Sonyn ympäristötekniikka

Sony kehittää ympäristötekniikoita ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Tehtaan hiilijalanjäljen pienentäminen

Sony on käynnistänyt Japanissa ja muuallakin maailmassa ympäristön suojelemisen vuoksi hankkeita, joissa keskitytään sekä tuotteidemme toimintaan että niiden valmistustapoihin.

Tutustu Sonyn tuotteisiin ja niiden ympäristöystävällisiin toimintoihin

Sonyn maailmanlaajuiset ympäristötoimet

Kaikki Sony-konsernin yhtiöt ympäri maailmaa ovat mukana tukemassa paikallisille yhteisöille mukautettuja ympäristötoimia.

Etsimässä uudenlaista läpimurtoa

Vaikutus maailmaan innovoimalla jättämättä jälkiä

Sony keskittyy tällä hetkellä toiminnassaan mullistaviin innovaatioihin. Tilivuoden 2017 aikana Sony vähensi uusiutuvan energian käytöllään ympäristövaikutustaan vastaavan määrän kuin yli 16 000 japanilaista yhden perheen taloutta tuottaa hiilidioksidia vuodessa.

Kuva: luonnon kauneuden suojelua ja muuttolintujen reitin turvaamista

Pan-Aasia

Luonnon kauneuden suojelua ja muuttolintujen reitin turvaamista

Kuva: Wildlife Habitat Certification -hyväksynnän myöntäminen San Diegossa

Pohjois-Amerikka

Wildlife Habitat Certification -hyväksynnän myöntäminen San Diegossa

Kuva: aivotutkija Kenichiro Mogin luento World of Biodiversity ja valokuvakilpailu aiheenaan luonto ja elävät olennot

Japani

Aivotutkija Kenichiro Mogin luento World of Biodiversity pohjustaa valokuvakilpailua, jonka aiheena on luonto ja elävät olennot

Kuva: kansalaisjärjestöjen kanssa toteutetun monimuotoisuutta käsittelevän tapahtuman keskipisteenä ovat mehiläiset

Eurooppa

Kahden kansalaisjärjestön kanssa yhteistyössä toteutetun monimuotoisuutta käsittelevän tapahtuman keskipisteenä ovat mehiläiset

Kuva: maailman ympäristöpäivän toiminta Kiinassa ja tietoisuuden lisääminen yhteisöpalvelujen kautta

Kiina

Maailman ympäristöpäivän toiminta Kiinassa ja tietoisuuden lisääminen yhteisöpalvelujen kautta

Kuva: Sony Inter-American (S.A.) oli paikalla Festi Harpia 2017 -tapahtumassa tukemassa luonnon monimuotoisuuden suojelemista

Latinalainen Amerikka

Sony Inter-American (S.A.) oli paikalla Festi Harpia 2018 -tapahtumassa korostamassa luonnon monimuotoisuuden tärkeyttä.

Sonyn ympäristötoimia käsittelevät videot

Uhanalaisen valekarettikilpikonnan pesimäalueiden suojelu Japanissa

Sonyn puolijohdevalmistustoiminnan Oita Technology Centerin yksikkö Kunisakissa on osallistunut Kurotsuzakin rannan puhdistamiseen yli 20 vuoden ajan. Vuosikymmenten jälkeen uhanalaiset valekarettikilpikonnat palasivat pesimään alueelle vuonna 2009 ja ovat sen jälkeen pesineet alueella joka vuosi.

Toimitusjohtajan viesti

Ympäristöhankkeemme siirtyvät seuraavaan vaiheeseen

Nykyään yhtiöiden näkökanta ympäristöasioihin on yksi asiakkaiden valintakriteereistä tuotteiden ostamisessa. Ympäristöhankkeet ovatkin Sonylle erittäin tärkeitä.

Sony jatkaa ympäristötoimiaan, joiden pohjana toimii ympäristöjalanjäljen nollakokoon tähtäävä Road to Zero -suunnitelma. Ympäristöystävällisyytemme parantamiseksi olemme nyt julkaisseet Green Management 2020 ‑ympäristötavoitteemme budjettivuodelle 2020. Matkalla kohti näitä tavoitteita kaikki konsernin osastot niin viihde- kuin elektroniikkapuolellakin hyödyntävät omia vahvuuksiaan suunnitelman toteuttamisessa.

Sony-konserni on nyt siirtynyt ympäristötoimiensa seuraavaan vaiheeseen. Sony on sitoutunut tarjoamaan tuotteita, palveluita ja sisältöä, jotka herättävät ja tyydyttävät asiakkaidemme uteliaisuuden kaikkialla maailmassa. Tämän lisäksi tavoittelemme kaikkien liiketoimintojemme ympäristöjalanjäljen nollaamista Road to Zero ‑ympäristösuunnitelmamme kautta.

Kenichiro Yoshidan allekirjoitus

Kenichiro Yoshida

Sony Corporationin toimitusjohtaja

Käyttömaan säädökset ja muut tiedot

Lue maasi säädöksiin liittyvistä tiedoista, jotka koskevat Sony-tuotteita.