Artikkelin tunniste : 00242465 / Viimeksi muokattu : 05.03.2020

Wi-Fi-yhteys katkeilee

Vihje

Seuraavat vaiheet voivat olla erilaisia eri Android-versioissa. Katso, mikä Android-versio laitteessasi on, valitsemalla Settings (Asetukset) > About phone (Tietoja puhelimesta) > Android version (Android-versio). Jos Settings (Asetukset) -kohdassa ei näy About phone (Tietoja puhelimesta) -vaihtoehtoa, valitse System (Järjestelmä).

• Käynnistä laite uudelleen ja poista sitten Wi-Fi käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön.

Wi-Fi-yhteyden ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

• Irrota laitteen suojakotelo ja katso, voimistuuko Wi-Fi-signaali.
    • Käynnistä reititin uudelleen. Tarkista, että reititin on Wi-Fi-sertifioitu. Laitteesi on Wi-Fi-sertifioitu, joten jos reititin ei ole, laitteet eivät välttämättä pysty muodostamaan yhteyttä kunnolla.

Reitittimen Wi-Fi-sertifioinnin tarkistaminen

• Vahvista, että olet Wi-Fi-reitittimen käyttöalueella. Tarkista Wi-Fi-signaalin voimakkuus  (Wi-Fi-kuvake) tilapalkista. Jos signaali on heikko tai sitä ei ole, siirry lähemmäs Wi-Fi-tukiasemaa eli sitä laitetta, joka tarjoaa Wi-Fi-verkon.
    • Varmista, että reititin käyttää uusinta ohjelmistoversiota. Saat reititinohjelmiston päivitysohjeet reitittimen valmistajalta.
    • Käytä kiinteää IP-osoitetta. Voit pyytää lisätietoja IP-osoiteasetuksista internetpalveluntarjoajalta.

IP-osoitteen muokkaaminen manuaalisesti (Android 10)

IP-osoitteen muokkaaminen manuaalisesti (Android 9/Android 8)

• Vaihda reitittimen Wi-Fi-verkon suojaus toiseen salaustyyppiin. Saat verkon suojauksen muokkausohjeet reitittimen käyttöoppaasta tai ottamalla yhteyttä reitittimen valmistajaan.
    • Varmista, ettei Wi-Fi-reitittimen lähellä ole häiritseviä laitteita tai koneita.
      2,4 GHz:n tai 5 GHz:n kaistanleveydellä toimivat langattomat puhelimet, mikroaaltouunit, itkuhälyttimet, langattomat kaiuttimet, näytöt ja videolähettimet saattavat häiritä Wi-Fi-verkkoa. Jos ongelma ei häviä, yritä muokata reitittimeen käyttöön 5 GHz:n kanava tai 2,4 GHz:n kanava.
      Saat kanavan vaihtamisohjeet reitittimen käyttöoppaasta tai ottamalla yhteyttä reitittimen valmistajaan.
    • Palauta laitteen tehdasasetukset. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että tehdasasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

Sovellusten, puheluasetusten ja puheluhistorian varmuuskopiointi ja synkronointi

Laitteen tehdasasetusten palauttaminen (Android 10)

Laitteen tehdasasetusten palauttaminen (Android 9)

Laitteen tehdasasetusten palauttaminen (Android 8)