Tarkennus kuvaan

Tomasz Tomaszewski | Katse

Joka päivä sään salliessa alkuperäiskansoihin kuuluvat ihmiset kerääntyvät zócalolle, Méxicon suurelle keskusaukiolle. Varhaisesta aamusta lähtien he muuttuvat ja pukeutuvat perinteisiin vaatteisiin, meikkaavat itsensä esivanhempiensa tapaan, tanssivat ja suorittavat rituaaleja. He polttavat lääkejuuria ja puhdistavat turistien sieluja. Tämä ei kuitenkaan ole hämärää näytelmää ohikulkijoiden ilahduttamiseksi muutaman peson toivossa, sillä ihmiset, joita he hoitavat ja viihdyttävät, ovat meksikolaisia. Ja esittäjille kyseessä on tärkeä elämäntapa, joka pitää heidän perinteensä ja rituaalinsa elossa ja varmistaa heidän perintönsä.

Minulle oli tässä tapauksessa tärkeää taltioida upea höyhenasu ja miehen meikin hienot yksityiskohdat, mutta halusin enemmän. Halusin kuvan, jossa olisi katse, joka viestittäisi jotakin erityistä ja saisi katsojan pysähtymään, ajattelemaan tai pohtimaan.

Tavalliseen tapaan tämän toteuttamiseksi minun oli rikottava välisemme muuri, joten me puhuimme ja tutustuimme toisiimme hieman enemmän kuin turisti ja kuvattava tutustuisivat. Kun otin kuvan, hän katsoi minua mahtavasti. Katseessa oli hieman salaperäisyyttä tai jotain vaarallista.

Tomasz Tomaszewskin muotokuva miehestä heimopuvussa

© Tomasz Tomaszewski | Sony α1 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/8.0, ISO 1600

Jotta tällaisen kuvan väreistä saataisiin mahdollisimman paljon irti, tarvitaan valoa. Hän nojasi varjossa olevaan oviaukkoon, joten käytin pientä LED-valoa Sony Alpha 1:n ja 24-70mm f/2.8 Gm -objektiivin kanssa. Tämä auttoi minua tuomaan höyhenistä esiin kaikki herkät sävyt sekä korostamaan hänen kasvojaan.

Käyttämäni valotus oli 1/125 s f/8:lla ja ISO 1600:lla. Kuvaisin ehkä tavallisesti leveämmällä aukolla, mutta tässä halusin ylimääräistä syväterävyyttä f/8:sta, jotta kuvasta erottuisivat vaatteiden hieno tekstuuri ja yksityiskohdat. Tiesin, että 1/125 sekuntia Alpha 1:n Steady-Shot Inside -kuvanvakaimella pitäisi kuvan kauniina ja terävänä, mutta annoin myös mielelläni automaattisen ISO:n nousta jopa 1600:aan. Alpha 1:stä tiesin sen, että ISO:n voi antaa nousta jopa 6400:aan ilman, että tarvitsee pelätä rakeisuutta. Kuva on yksinkertaisesti hämmästyttävän upea. Ja tietysti katsetta seuraava automaattitarkennus lukittautui heti silmiin.

Kun työskentelee kameralla, johon voi luottaa varauksetta, se vapauttaa käyttämään luovuutta. Luotan siihen ehdottomasti, eikä minun tarvitse käyttää aikaa asetuksien säätelyyn tai edes kuvien katsomiseen näytöltä tarkistaakseni, ovatko ne tarkkoja tai tarpeeksi valotettuja. Minä vain tiedän, että ne ovat. Koska voin keskittyä hetkeen kameralla leikkimisen sijaan, siitä tulee kuin silmäni jatke. Siitä syystä Alpha 1 todella on täydellinen kamera.

Esitellyt tuotteet

Tomasz Tomaszewski

Tomasz Tomaszewski | Poland

”Valokuvauksessa minulle ei ole tärkeää se, mitä kuvassa näkyy ja mitä se esittää vaan millaisia kysymyksiä se herättää"

Samantyyppisiä tarinoita

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!