Alpha Universe -tarinan yksityiskohdat
Mielessä New York

Ron Timehin

Aivan kuten loistavissa maisemakuvissa, myös kaupungin kuvaamisessa on tehtävä enemmän kuin vain saavuttava paikalle. On oltava oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Juuri se saa Ron Timehinin New Yorkin projektin heräämään eloon. Yhdistelmä ikonisia ja ennennäkemättömiä maisemia aamunkoitteesta iltahämärään. Kuvat on otettu viiden päivän aikana paikalliselle hotelliyritykselle. Työssään Ron hyödynsi aiempaa kokemustaan maisema- ja matkakuvauksesta sekä aiempia bränditoimeksiantojaan Lontoossa.

 

Ron Timehin sony alpha 7RM3 yhdysvaltain lippu heijastuu auton ikkunasta yöllä

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/125s @ f/6.3, ISO 125

”Hotel Indigossa nähtiin Instagram-tilini”, Ron kertoo, ”ja se vastasi heidän tarpeitaan – he halusivat kampanjan, joka lisäisi kiinnostusta Lower Manhattanissa sijaitsevaa hotellia kohtaan ja saisi ihmiset tulemaan sinne. He halusivat kutoa hotellin mukaan kaupungin tarinaan.”

Kuinka upeita paikkoja sitten voi löytää kaupungista, jossa et itse asu?

 

Ron Timehin sony alpha 7RM3 new yorkin synkkä tunneli, jonka seinillä on graffiteja

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/60s @ f/7.1, ISO 1000

”Turistipaikkoja ei voi välttää kokonaan”, Ron selittää, ”mutta yritän pysyä mahdollisimman etäällä niistä ja etsiä tuntemattomampia paikkoja. Käytin juuri samoja tekniikoita kuin Lontoossa – hain valokuvia verkosta, mutta etsin myös kattoterasseja ja vastaavia paikkoja. Mikä kaupunki onkaan kyseessä, siellä on aina upeita näköalapaikkoja. Yksi näistä kuvista on otettu Indigon omasta baarista.”

 

Ron Timehin sony alpha 7RM3 keltainen taksi kulkee kulmikkaan rakennuksen edestä new yorkissa

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/160s @ f/8.0, ISO 640

Myös sisäpiirin tiedoista on totta kai hyötyä. ”Instagramin kautta minulla on yhteyksiä New Yorkiin”, hän selittää, ”ja verkostona voimme vaihtaa tietoja hyvistä paikoista. Minä näytän omat paikkani heille ja he näyttävät paikkansa minulle!”

Koska Ronilla oli vain viikko kuvausaikaa, hänen piti tehdä pitkiä päiviä. ”Minä työskentelen mielelläni sillä tavalla”, hän nauraa. ”Menen paikan päälle ja panostan kuvaamiseen täysillä. Jos työ jatkuu pidemmän aikaa, motivaatio ja keskittyminen saattavat heikentyä. Ainoa haittapuoli oli, että maisemakuvien tavoin olin täysin säiden armolla. Olin ulkona suurimman osan ajasta ja kuvasin auringonnousun ja -laskun aikaan. Kuten maisemakuvissa, yritän välttää keskipäivällä kuvaamista, koska silloin valo ei ole niin mielenkiintoinen. Koska olin paljon ulkona, pystyin hyödyntämään paljon erilaisia sääolosuhteita, kuten sumua, jonka toivotan aina tervetulleeksi. Olen vahvasti sitä mieltä, että huonolla säällä saa aikaan hyviä kuvia.”

Ron Timehin sony alpha 7RM3 rautatiet new yorkissa ja sumun keskeltä näkyvä brooklyn bridge

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/320s @ f/8.0, ISO 640

Rony on kuvannut Sonyn kameroilla siitä lähtien, kun hän kokeili alkuperäistä a7R:ää ensimmäisen kerran. Hän huomasi heti, että uusi peilitön kamera sopi paremmin matkusteluun kuin suuret ja raskaat DSLR-kamerat. Nyt hän kuvaa a7R III:lla. ”Yksityiskohdat ovat upeat”, hän sanoo. ”Jotta voin varmistaa, että saan hyödynnettyä sensorin tarjoamaa tarkkuutta parhaalla tavalla, tarkennan yleensä manuaalisesti. Tässä hyvä ominaisuus on etsimen focus peaking. Olen säätänyt omani keltaiseksi, koska olen huomannut, että se erottuu hyvin kaupunkiympäristöissä.”

 

Ron Timehin sony alpha 7RM3 new yorkin neljä pilvenpiirtäjää kuvattuina alhaalta

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/250s @ f/8.0, ISO 100

”En tajunnut, kuinka paljon elektronisen etsimen ja laadukkaan kallistuvan LCD-näytön käyttäminen vaikuttaisi työhöni”, hän jatkaa, ”mutta niissä on paljon ominaisuuksia, joita ilman en enää pärjäisi.” Hän selittää: ”Monissa kuvissani keskityn symmetriaan. Esikatseluruutujen käyttäminen auttaa minua siinä, sekä etsimessä että auki avatussa näytössä. Minulle tärkein ominaisuus on kuitenkin valotuksen esikatselu. Se säästää todella paljon aikaa, mikä on elintärkeää, koska muuten oikea hetki voi mennä ohi vilkkaissa paikoissa ja katuympäristöissä.”

Ron Timehin sony alpha 7RM3 new yorkin taksit tuuletusaukoista nousevan höyryn seassa

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 50mm f/1.4 ZA | 1/400s @ f/4.0, ISO 100

Ron myös työskentelee useammin vapaalla kädellä kuin jalustan kanssa, vaikka hän sanookin, ettei hänellä ole ollut koskaan ongelmia jalustan käyttämisessä New Yorkissa – toisin kuin Lontoossa. ”Yksi kuvista esittää liikkuvaa metrojunaa. Tätä kuvaa en olisi saanut otettua niin helposti Lontoossa, koska siellä jalustat ovat kiellettyjä metrossa. Koska olen niin paljon jalkojen päällä, yritän työskennellä suurimman osan ajasta ilman jalustan aiheuttamaa lisäpainoa. Siksi a7R III:n sisäinen kuvanvakautus on minulle olennainen ominaisuus.”

Ron Timehin sony alpha 7RM3 pitkään valotettu kuva metrojunasta, joka kulkee astor placen aseman halki

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 6s @ f/18, ISO 50

Myös Alpha-objektiivien laaja valikoima on olennaista Ronin kaupunkiprojekteissa.

”Minulla on 12-24 mm:n objektiivi, mutta lähinnä silloin, kun kuvaan arkkitehtuuria tai sisätiloissa”, hän selittää, ”koska kaupungin vilinässä pidemmät objektiivit, kuten 50 mm:n tai 70-200 mm:n objektiivit, voivat todella auttaa yksinkertaistamaan ympäristöä, mikä tekee sommittelusta puhtaamman. Painon vuoksi en useinkaan ota 70-200 mm:n linssiä mukaani, kun tutustun paikkoihin, mutta selvitän, missä siitä voi olla hyötyä”.

Ron Timehin sony alpha 7RM3 yöllinen näkymä manhattanille ja brooklyn bridgelle

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 35mm f/1.4 ZA | 30s @ f/10, ISO 100

Hänen suosikkiobjektiivinsa? ” 35 mm”, hän intoilee ja jatkaa, ”se on niin monipuolinen ja sen näkymä on niin inhimillinen – se on oikea objektiivi tarinankerrontaan ja kaupunkimaisemiin, ja yhdessä a7R III:n kanssa se sai projektin heräämään eloon.”

Esitellyt tuotteet
ILCE-7RM3
Alpha 7R III 35mm täyden kuvakoon kamera ja automaattitarkennus

ILCE-7RM3

SEL35F14Z
Distagon® T* FE 35 mm F1,4 ZA

SEL35F14Z

SEL50F14Z
Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

SEL50F14Z

 

SEL1224G
FE 12-24mm F4 G

SEL1224G

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Ron Timehin
Alpha Universe

Ron Timehin

UK

"Valokuvaus on keino käsitellä, arvostaa ja tulkita ympäröivää maailmaa. Sen avulla pystyn ilmaisemaan itseäni keinolla, joka samanaikaisesti tallentaa hetkiä ajassa. Kiteytettynä valokuvaus on luova kuvapäiväkirjani."

Näytä profiili


x