mies kajakissa merellä hämärässä

Kovin mahdollinen kilpailu

Horacio Cabilla

Minun nimeni on Horacio Cabilla ja olen seikkailuihin erikoistunut valokuvaaja/elokuvaaja. Minua motivoi erityisesti ihmisten tunteiden intohimon vangitseminen.

Heti kun kuulin, että Sony on lanseeraamassa FE 50mm f/1.4 GM -objektiivin, tiesin, että haluan kokeilla sitä ja että minulla olisi siihen täydellinen tilaisuus. Minua oli pyydetty kuvaamaan virallinen dokumentti Samla Qatar -kilpailusta. Se on Qatarin aavikolla järjestettävä extreme-urheilukilpailu, jossa osallistujat uivat, juoksevat, pyöräilevät ja melovat 200 km vain 57 tunnissa.

Päätin kuvata koko projektin vain yhdellä objektiivilla, mikä oli itse asiassa nautinnollinen haaste, sillä minun piti yrittää näyttää ilman useiden polttovälien tarjoamaa joustavuutta kaikki tilanteet, joihin urheilijat joutuvat. Tämä sai minut arvostamaan sanontaa ”vähemmän on enemmän”!

Objektiivi on kompakti ja hyvin rakennettu, kuten G Masterilta voikin odottaa, hyvin terävä ja erinomaisen nopea. Kuvasin monet hämäristä kohtauksista täysin avoimella f/1.4-aukolla ja tulokset olivat erinomaisia. Pidin erityisesti manuaalisesta kalvovaihtoehdosta, sillä sen avulla pystyin siirtymään nopeasti sisäkohtauksista ulkokohtauksiin. Se tarkoitti myös sitä, että pystyin säätämään aukon ennen kuvaamista, minkä ansiosta pystyin aloittamaan kuvaamisen hyvin nopeasti.

mies aavikolla hämärässä

© Horacio Cabilla | Sony α1 + FE 50mm f/1.4 GM | 1/250s @ f/2.8, ISO 8000

Automaattitarkennus oli erittäin nopea – ehkä nopein, mitä olen koskaan kokenut 50 mm:n kiinteän polttovälin objektiivilla. Aina tarkka, jopa hämärissä tilanteissa.

Käytän työssäni usein suuria zoom-objektiiveja, ja 50 mm:n pieni koko sekä alhainen paino olivat kuin tuulahdus raikasta ilmaa. Ne saivat minut arvostamaan pientä, kompaktia kokoonpanoa, ja sen tarjoama kannettavuus oli fantastista. Koska se oli niin pieni, se oli myös hyvin nopea asentaa gimbaaliin.

Horacio Cabilla pitelemässä sony alpha 1 -kameraansa, johon on kiinnitetty 50 mm:n objektiivi

Kuvasin monilla kameroilla Alpha 7S III:sta FX6:een ja käytin Alpha 1:tä still-kuviin, joten objektiivin vaihtaminen kameroiden välillä sujui hetkessä.

Olen hyvin tyytyväinen tuloksiin ja suosittelen epäröimättä 50mm f/1.4 GM -objektiivia kaikille, jotka kaipaavat terävää ja herkkää objektiivia yhdistettäväksi Sony-runkoon.

Esitellyt tuotteet

Samantyyppisiä tarinoita

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!