HT-A5000

5.1.2ch – Äänen uusi ulottuvuus

Koe elokuvat täysin uudella tavalla. HT-A5000 kietoo sinut todentuntuiseen 5.1.2-kanavaiseen tilaääneen ylöspäin suunnatuilla kaiuttimilla, palkkidiskanttikaiuttimilla, kahdella sisäisellä bassokaiuttimella ja edistyksellisillä äänitekniikoilla. Koe toiminta kaikkialla ympärilläsi.

Mukaansatempaava tilaääni korkealaatuisesta soundbarista

HT-A5000 on 5.1.2-kanavainen: Kaksi ylöspäin suunnattua kaiutinta, kaksi palkkidiskanttikaiutinta ja kolme etukaiutinta laajaa tilaääntä ja kaksi sisäänrakennettua bassokaiutinta syvää bassoa varten. Vertical Surround Engine ja S-Force PRO Front Surround luovat virtuaalisen tilaäänen, jonka tunnet ympärilläsi, jotta voit nauttia Dolby Atmos®- ja DTS:X®-äänestä täysillä.

Kuva siitä, miten Vertical Surround Engine tuottaa ääntä kuuntelijan yläpuolelta, jotta saadaan 3D-äänielämys ilman kattokaiuttimia
Koe ääni ylhäältä 

Sonyn virtuaalisen tilaäänitekniikan ansiosta soundbar pystyy sijoittamaan ääntä pystytilaan, joten voit kokea 3D-äänen ilman kattokaiuttimia. Vertical Surround Engine tuottaa realistisen, moniulotteisen äänen myös muissa muodoissa kuin Dolby Atmos ja DTS:X.

Kuva siitä, miten S-Force PRO Front Surround tuottaa virtuaalisen tilaäänen käyttämällä vain etukaiuttimia
Helppokäyttöinen tilaääni 

Sonyn ainutlaatuinen digitaalisen äänikentän käsittelytekniikka käyttää vain etukaiuttimia ja tuottaa tilaäänikentän virtuaalisesti siten, että ääni kuuluu molemmilta sivuiltasi. Voit nauttia täyteläisestä, elokuvamaisesta tilaäänestä tuomatta lisälaitteita tilaan.

Katso elokuvaa virtuaalisella tilaäänellä

Haluatko kokeilla HT-A5000:n vaikuttavaa ääntä suosikkilaitteillasi? Laita kuulokkeet päähän ja koe huikea virtuaalinen tilaääni.

Ääntä edistyneistä kaiuttimista ja bassokaiuttimesta

Tehokkaat kaiuttimet tuottavat yhdessä kirkkaan ja laajan taajuusalueen äänen kaikkialle huoneeseen. Kaksi ylöspäin suunnattua kaiutinta, kaksi palkkidiskanttikaiutinta ja kolme etukaiutinta laajaa tilaääntä ja bassokaiutin jyrisevää bassoa varten.

X-Balanced Speaker Unit -kaiuttimen ainutlaatuisen kulmikkaan muodon ja perinteisen kaiuttimen vertailu
X-tasapainotettu kaiutin

Ylöspäin suunnatuissa kaiuttimissa, kahdessa sisäisessä bassokaiuttimessa ja etukaiuttimessa on X-Balanced Speaker Unit. Kaiuttimien kulmikas muoto maksimoi kalvon koon ja lisää basson jyhkeyttä. Kun elementin liikkeet vähenevät ja äänenpaine pidetään samana, ääneen saadaan uutta selkeyttä ja vääristymiä on vähemmän. 

Skaalaa digitaalista musiikkia reaaliajassa

Edge-AI-tekoälyä hyödyntävä DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) skaalaa pakatut digitaaliset musiikkitiedostot reaaliaikaisesti. Se tunnistaa dynaamisesti soittimet, musiikkityylit ja kappaleiden yksittäiset elementit, kuten lauluosuudet ja väliosat. Tekniikka palauttaa pakkausprosessissa hävinneet korkeat äänet ja luo täyteläisemmän kuuntelukokemuksen.

Kuva, jossa näkyy pakattujen tiedostojen reaaliaikainen palautus DSEE Extreme -tekniikalla

A = laajennettu äänen dynamiikka (jousisoittimet ja pienet vivahteet)
B = palautetut korkeat taajuudet (akustisten ja ääni-instrumenttien aitous)

Diagrammi näyttää, miten taajuusmodulaation vääristymien vähentäminen toimii

Tämä kaavio on havainnollistamista varten.
1. Puheäänen aaltomuoto 2. Basson aaltomuoto 3. Moduloitu aaltomuoto

Kirkkaampi puheääni

Mitä matalampi bassotaajuus on, sitä enemmän kalvo liikkuu. Tämä voi aiheuttaa efektin, jota kutsutaan vaihemodulaation vääristymäksi, jossa kalvo yrittää toistaa samaan aikaan myös korkeita ääniä. Sonyn oma signaalinkäsittelytekniikka vähentää tätä vaikutusta, jonka tuloksena on selkeämpi dialogi ja läheisempi ääni. Moduloidun aaltomuodon parannukset tehostavat selkeyttä ja auttavat estämään puheäänen vääristymiä.

Muhkea basso

Matalien bassotaajuuksien tarkka toisto vaatii paljon tehoa, ja vääristyminen on usein vaarana (A). Tämän välttämiseksi HT-A5000 käyttää Sonyn omaa signaalinkäsittelytekniikka, jonka avulla basso on dynaaminen kaikilla äänenvoimakkuuksilla (B).

Kaavio näyttää, miten liukuva EQt tuottaa dynaamisen basson

Tämä kaavio on havainnollistamista varten.
1. Taso 2. Matala 3. Korkea 4. Taajuus

Palaa lempimusiikkisi pariin

Korkean resoluution äänentoistolla voit nauttia suosikkimusiikistasi äärimmäisen aidosti ja tarkasti. Kokeile 360 Reality Audio -tekniikkaa ja koe musiikki uudella tavalla. Pääset äänimaiseman keskelle ja kuulet soittimet joka suunnasta.  

Häviötön kuvanlaatu

Kohtausten värit näyttävät eloisilta ja täyteläisiltä. Alkuperäinen kuvanlaatu säilyy toistettaessa HT-A5000-soundbarin kautta, joten voit uppoutua elokuviin täysin. Lisäksi HT-A5000 tukee uusimpia muotoja, mikä lisää peleihin jännitystä ja todentuntuisuutta.

PlayStation®5-pelikonsoli ja -ohjain BRAVIA XR™ -TV:n vieressä, näytössä näkyy kohtaus Horizon Forbidden West -pelistä
Nauti mukaansatempaavasta peli- ja elokuvakokemuksesta

Nauti upeista peleistä ja elokuvista Auto HDR Tone Mapping- ja Auto Genre Picture Mode -tilojen optimoiduilla kuva-asetuksilla. Liitä BRAVIA XR™ -TV ja PlayStation®5-pelikonsoli keväällä 2022 julkaistavan laiteohjelmistopäivityksen avulla.

Saat täydemmän, runsaamman äänen langattoman bassokaiuttimen ja takakaiuttimien avulla

Voit syventää bassoa lisäämällä langattoman lisäbassokaiuttimen. Kun käytössä on kaksi erityyppistä bassokaiutinta, HT-A5000:n kaksi sisäänrakennettua bassokaiutinta käsittelee basson ja lauluosuudet ja langaton lisäbassokaiutin matalat taajuudet. Lisäämällä langattomat SA-RS3S-lisätakakaiuttimet saat lisää jännitystä elokuviin.

Edestä kuvattu SA-SW5-bassokaiutin
SA-SW5-bassokaiutin

300 watin syvä basso 180 mm:n elementistä, jossa on passiivielementti.

Edestä kuvattu SA-SW3-bassokaiutin
SA-SW3-bassokaiutin

200 W ääntä kompaktista bassorefleksikaiuttimesta, jossa on 160 mm:n elementti.

Edestä kuvatut SA-RS3S-takakaiuttimet
SA-RS3S-takakaiuttimet

Yhteensä 100 W laajempi tilaääni ja seinäkiinnitysmahdollisuus. 


Innovatiivisia tekniikoita, laadukasta äänentoistoa
Kuva siitä, miten HT-A5000 mittaa älykkäästi kunkin kaiuttimen sijainnin ja optimoi äänen huonetta varten
Äänikentän optimointi

Kaiuttimia ei tarvitse sijoitella tarkasti. HT-A5000 tekee sen puolestasi mittaamalla kunkin kaiuttimen sijainnin sisäänrakennettujen mikrofoniensa avulla pysty- ja vaakasuunnassa ja optimoi äänen tilaan. HT-A5000 optimoi äänikentän riippumatta siitä, käytätkö lisäkaiuttimia. Aktivoi yksinkertainen kalibrointiprosessi ensiasennuksen aikana kotivalikosta.

Toimii parhaiten Sony TV:n kanssa

Yhdessä BRAVIA™-televisioiden kanssa HT-A5000 tuottaa vaikuttavan kuuntelu- ja katseluelämyksen sekä upean kuvan- ja äänenlaadun. Se on täydellinen soundbar BRAVIA-televisioille.

Kuva, jossa Acoustic Center Sync -toimintoa kuvataan TV:stä tulevilla ääniaalloilla
BRAVIA Acoustic Center Sync takaa vaikuttavuuden

Kun bassokaiutin liitetään mukana toimitetulla kaapelilla BRAVIA TV:hen, jossa on Acoustic Center Sync, soundbar ja TV toimivat kotiteatterijärjestelmän keskikaiuttimena. Siten ääni vastaa kuvaa täydellisesti, mikä takaa mukaansatempaavan elämyksen.

Ääni vastaa toimintaa täydellisesti

Acoustic Center Syncin ansiosta kuulet puheen juuri siitä kohdasta, jossa hahmo on kohtauksessa. Tarkasti yhteensovitetun kuvan ja äänen ansiosta katselukokemuksesta tulee entistä mukaansatempaavampi. 

Perhe katsoo televisiota olohuoneessa, ruudusta tulee ääniaaltoja
Soundbarin käyttöliittymä TV-ruudussa
Vaivaton ohjaus BRAVIAlla

Integroidussa käyttöliittymässä soundbarin asetukset näkyvät automaattisesti BRAVIA-pika-asetusvalikossa helppoa äänitilojen, äänikentän ja äänenvoimakkuuden hallintaa varten.   

Soundbar BRAVIA-TV:n edessä
Soundbarin sijainti

Jos BRAVIA-televisiossasi on moniasentoinen jalusta, voit muuttaa TV-jalustan asentoa ja sijoittaa HT-A5000-soundbarin siististi TV:n alapuolelle.

Monisuuntainen lohkomuotoilu

HT-A5000 ja lisäkaiuttimet on suunniteltu hyödyntäen monisuuntaista lohkomuotoilua. Tyylikkäät, pyöreät reunat edustavat yhtenäistä, kaikkialle levittäytyvää ääntä. Korkealaatuisista materiaaleista valmistettu kokonaisuus sulautuu olohuoneeseen.

Suoratoista musiikkia suosikkipalveluistasi

Sisäänrakennetun Spotify Connect™ -toiminnon ja Bluetooth™-, Chromecast- tai Apple AirPlay 2 -tekniikalla käytettävien musiikkipalvelujen avulla pääset nauttimaan lempimusiikistasi helposti.

Pariskunta kotonaan suoratoistamassa musiikkia HT-A5000:sta
Bluetooth®-logo
Bluetooth®-yhteys

Suoratoista musiikkia langattomasti älypuhelimesta, tabletista tai kannettavasta Bluetooth®-tekniikalla. 

Wi-Fi®-logo
Wi-Fi-suoratoisto

Yhdistä Internetiin sisäisellä Wi-Fi-yhteydellä ja suoratoista musiikkia kotiverkon laitteista.

Spotify Connect™ -logo
Spotify Connect™

Toista Spotifysta suoraan kaiuttimesta käyttämällä laitetta kauko-ohjaimena Spotify Connect™ -sovelluksen kautta.

Sisäänrakennettu Chromecast -logo
Sisäänrakennettu Chromecast

Suoratoista musiikkia, verkkoradiolähetyksiä ja podcasteja älypuhelimesta, tablet-laitteesta tai kannettavasta tietokoneesta äänilaitteeseesi napauttamalla Cast-painiketta.

Apple AirPlay -logo
Apple AirPlay 2

Voit jakaa esimerkiksi musiikkia Apple-laitteistasi soundbariin. Yhdellä napautuksella.

Kuva, jossa henkilö ohjaa HT-A5000-soundbaria äänikomennoilla
Ääniohjaus

Soundbar on yhteensopiva laitteiden kanssa, joissa on Amazon Alexa -tuki tai Google Assistant -tuki ja Chromecast built-in™. Lisää HT-A5000-soundbar kaiutinryhmääsi Google Home -sovelluksella. Toista musiikkia, säädä äänenvoimakkuutta ja ohjaa useita toimintoja äänikomennoilla.

Vaivaton ja tunnelmallinen ääni

Paina kaukosäätimen Sound Field -painiketta ja nauti tunnelmallisesta äänestä, joka vie sinut toiminnan keskelle. Valitse S-Force PRO Front Surround ja Vertical Surround Engine elokuville tai poista äänikenttä käytöstä aitoa kaiutinääntä varten, kun kuuntelet korkean resoluution ääntä tai stereomusiikkia.

Lähikuva HT-A5000:n kaukosäätimestä
Valmiina käyttöön suoraan pakkauksesta

HT-A5000 on heti lähes käyttövalmis. Liitä se pistorasiaan, liitä se TV:hen HDMI eARC -liitännällä ja käynnistä. Käytettävissä on USB-liitäntä ja optinen liitäntä sekä HDMI in- ja out-liitännät (eARC) sekä S-CENTER OUT yhteensopiville BRAVIA-malleille, joten voit nauttia aina upeasta tilaäänikokemuksesta.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet

  • S-Force PRO Front Surround ja Vertical Surround Engine tuottavat moniulotteisen äänen

  • Suoratoista musiikkia langattomalla yhteydellä

  • Vaikuttaville elokuville ylöspäin suunnatut kaiuttimet, palkkidiskanttikaiuttimet, kaksi sisäistä bassokaiutinta ja viisi etukaiutinta

  • Äänikentän optimointi helpottaa asennusta

Sony tarjoaa tuotteita, palveluja ja sisältöä, jotka tuottavat upeita kokemuksia, mutta on myös sitoutunut tavoittelemaan kaiken liiketoiminnan ympäristöjalanjäljen nollaamista Lisätietoja Sonysta ja ympäristöstä

Arvostelut

Käyttäjien mielipide