HT-A5000

5.1.2ch – Äänen uusi ulottuvuus

HT-A5000 kietoo sinut 5.1.2-kanavaiseen tilaääneen ylöspäin suunnatuilla kaiuttimilla, palkkidiskanttikaiuttimilla ja kahdella sisäisellä bassokaiuttimella. Lisätakakaiuttimien tuoma 360 Spatial Sound Mapping -tuki vie viihteen ja musiikin aivan uudelle tasolle.

SOUNDBARIT

360 Spatial Sound Mapping Dolby Atmos® / DTS:X® 5.1.2-kanavainen soundbar | HT-A5000

HT-A5000
HT-A5000-soundbar edestä kuvattuna

SVH

1 000,00 €

(sis. ALV)
Palkittu
360 Spatial Sound, joka mukautuu ympäristöösi

Sonyn lisätakakaiuttimet

Sonyn takakaiuttimien mullistava 360 Spatial Sound Mapping -tekniikka luo useita phantom-kaiuttimia pelkästä soundbarista ja takakaiuttimista. Ympärilläsi olevat phantom-kaiuttimet järjestetään optimaaliseen äänikenttään, mikä luo aivan uudenlaisen äänikokemuksen. Koe dramaattinen Dolby Atmos®- ja DTS:X®-ääni ja kuule jokainen hengenveto, askel ja sana aivan kuin olisit mukana elokuvassa.

Koe laaja 360 Spatial Sound -ääni

Sonyn lisätakakaiuttimet

Laaja kuuntelualue täyttää koko tilan, jotta perhe ja ystävät saavat saman kuuntelukokemuksen. Kuuntelualue ei rajoitu TV:n etupuolelle, vaan kattaa paljon suuremman tilan.


Katso 360 Spatial Sound Mapping -video

Haluatko kokeilla 360 Spatial Sound -ääntä soundbarista, jossa on lisätakakaiuttimet? Laita kuulokkeet päähän ja uppoudu kokemukseen.

Innovatiiviset tekniikat äänikentän optimointiin
Kuva siitä, miten HT-A5000 mittaa älykkäästi kunkin kaiuttimen sijainnin ja optimoi äänen huonetta varten
Optimoitu kaiuttimien asentoa varten

Lisäkaiuttimia ei tarvitse sijoittaa tarkasti. Soundbarissa on sisäänrakennetut mikrofonit, joiden avulla se mittaa älykkäästi kunkin kaiuttimen sijainnin ja optimoi äänen huoneeseen sopivaksi. Soundbarin äänikentän optimointi toimii sekä ilman lisäkaiuttimia että niiden kanssa. Aktivoi yksinkertainen kalibrointiprosessi ensiasennuksen aikana tai kotivalikosta.

Mukaansatempaava tilaääni korkealaatuisesta soundbarista

HT-A5000 on 5.1.2-kanavainen: Kaksi ylöspäin suunnattua kaiutinta, kaksi palkkidiskanttikaiutinta ja kolme etukaiutinta laajaa tilaääntä ja kaksi sisäänrakennettua bassokaiutinta syvää bassoa varten. Vertical Surround Engine ja S-Force PRO Front Surround luovat virtuaalisen tilaäänen, jonka tunnet ympärilläsi, jotta voit nauttia Dolby Atmos®- ja DTS:X®-äänestä täysillä.

Kuva siitä, miten Vertical Surround Engine tuottaa ääntä kuuntelijan yläpuolelta, jotta saadaan 3D-äänielämys ilman kattokaiuttimia
Koe ääni ylhäältä 

Sonyn virtuaalisen tilaäänitekniikan ansiosta soundbar pystyy sijoittamaan ääntä pystytilaan, joten voit kokea 3D-äänen ilman kattokaiuttimia. Vertical Surround Engine tuottaa realistisen, moniulotteisen äänen myös muissa muodoissa kuin Dolby Atmos ja DTS:X.

Kuva siitä, miten S-Force PRO Front Surround tuottaa virtuaalisen tilaäänen käyttämällä vain etukaiuttimia
Helppokäyttöinen tilaääni 

Sonyn ainutlaatuinen digitaalisen äänikentän käsittelytekniikka käyttää vain etukaiuttimia ja tuottaa tilaäänikentän virtuaalisesti siten, että ääni kuuluu molemmilta sivuiltasi. Voit nauttia täyteläisestä, elokuvamaisesta tilaäänestä tuomatta lisälaitteita tilaan.

Ääntä edistyneistä kaiuttimista ja bassokaiuttimesta

Tehokkaat kaiuttimet tuottavat yhdessä kirkkaan ja laajan taajuusalueen äänen kaikkialle huoneeseen. Kaksi ylöspäin suunnattua kaiutinta, kaksi palkkidiskanttikaiutinta ja kolme etukaiutinta laajaa tilaääntä ja bassokaiutin jyrisevää bassoa varten.

X-Balanced Speaker Unit -kaiuttimen ainutlaatuisen kulmikkaan muodon ja perinteisen kaiuttimen vertailu
X-tasapainotettu kaiutin

Ylöspäin suunnatuissa kaiuttimissa, kahdessa sisäisessä bassokaiuttimessa ja etukaiuttimessa on X-Balanced Speaker Unit. Kaiuttimien kulmikas muoto maksimoi kalvon koon ja lisää basson jyhkeyttä. Kun elementin liikkeet vähenevät ja äänenpaine pidetään samana, ääneen saadaan uutta selkeyttä ja vääristymiä on vähemmän. 

Skaalaa digitaalista musiikkia reaaliajassa

Edge-AI-tekoälyä hyödyntävä DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) skaalaa pakatut digitaaliset musiikkitiedostot reaaliaikaisesti. Se tunnistaa dynaamisesti soittimet, musiikkityylit ja kappaleiden yksittäiset elementit, kuten lauluosuudet ja väliosat. Tekniikka palauttaa pakkausprosessissa hävinneet korkeat äänet ja luo täyteläisemmän kuuntelukokemuksen.

Kuva, jossa näkyy pakattujen tiedostojen reaaliaikainen palautus DSEE Extreme -tekniikalla

A = laajennettu äänen dynamiikka (jousisoittimet ja pienet vivahteet)
B = palautetut korkeat taajuudet (akustisten ja ääni-instrumenttien aitous)

Diagrammi näyttää, miten taajuusmodulaation vääristymien vähentäminen toimii

Tämä kaavio on havainnollistamista varten.
1. Puheäänen aaltomuoto 2. Basson aaltomuoto 3. Moduloitu aaltomuoto

Kirkkaampi puheääni

Mitä matalampi bassotaajuus on, sitä enemmän kalvo liikkuu. Tämä voi aiheuttaa efektin, jota kutsutaan vaihemodulaation vääristymäksi, jossa kalvo yrittää toistaa samaan aikaan myös korkeita ääniä. Sonyn oma signaalinkäsittelytekniikka vähentää tätä vaikutusta, jonka tuloksena on selkeämpi dialogi ja läheisempi ääni. Moduloidun aaltomuodon parannukset tehostavat selkeyttä ja auttavat estämään puheäänen vääristymiä.

Muhkea basso

Matalien bassotaajuuksien tarkka toisto vaatii paljon tehoa, ja vääristyminen on usein vaarana (A). Tämän välttämiseksi HT-A5000 käyttää Sonyn omaa signaalinkäsittelytekniikka, jonka avulla basso on dynaaminen kaikilla äänenvoimakkuuksilla (B).

Kaavio näyttää, miten liukuva EQt tuottaa dynaamisen basson

Tämä kaavio on havainnollistamista varten.
1. Taso 2. Matala 3. Korkea 4. Taajuus

Palaa lempimusiikkisi pariin

Korkean resoluution äänentoistolla voit nauttia suosikkimusiikistasi äärimmäisen aidosti ja tarkasti. Kokeile 360 Reality Audio -tekniikkaa ja koe musiikki uudella tavalla. Pääset äänimaiseman keskelle ja kuulet soittimet joka suunnasta.  

Häviötön kuvanlaatu

Kohtausten värit näyttävät eloisilta ja täyteläisiltä. Alkuperäinen kuvanlaatu säilyy toistettaessa HT-A5000-soundbarin kautta, joten voit uppoutua elokuviin täysin. Myös pelaaminen on jännittävämpää ja todenmukaisempaa. Mukana on tuki uusimmille muodoille, kuten vaihtuvalle virkistystaajuudelle (VRR) ja automaattiselle pienen latenssin tilalle (ALLM) HDMI 2.1:ssä.

Kuva 8K HDR -logosta, 4K 120 -logosta ja Compatible with Dolby Vision -logosta.
PlayStation®5-pelikonsoli ja -ohjain BRAVIA XR™ -TV:n vieressä, näytössä näkyy kohtaus Horizon Forbidden West -pelistä
Nauti mukaansatempaavasta peli- ja elokuvakokemuksesta

Nauti mukaansatempaavista peleistä ja elokuvista Auto HDR Tone Mapping -toiminnon ja Auto Genre Picture Mode -tilan optimoiduilla kuva-asetuksilla, kun liität BRAVIA XR™ -television ja PlayStation®5-pelikonsolin tämän tuotteen avulla.

Saat täydemmän, runsaamman äänen langattoman bassokaiuttimen ja takakaiuttimien avulla

Kun käytössä on langaton lisäbassokaiutin, soundbarin kaksi sisäistä bassokaiutinta käsittelee basson ja lauluosuudet ja langaton lisäbassokaiutin matalat taajuudet. Lisäämällä langattomat lisätakakaiuttimet saat lisää jännitystä elokuviin.

Edestä kuvattu SA-SW5-bassokaiutin
SA-SW5-bassokaiutin

300 watin syvä basso 180 mm:n elementistä, jossa on passiivielementti.

Edestä kuvattu SA-SW3-bassokaiutin
SA-SW3-bassokaiutin

200 W ääntä kompaktista bassorefleksikaiuttimesta, jossa on 160 mm:n elementti.

SA-RS5-kaiutinpari edestä katsottuna
SA-RS5-takakaiuttimet

Yhteensä 180 W laajaa tilaääntä ja ylöspäin suunnatut kaiuttimet.

Edestä kuvatut SA-RS3S-takakaiuttimet
SA-RS3S-takakaiuttimet

Yhteensä 100 W laajaa tilaääntä.


Toimii parhaiten Sony TV:n kanssa

Yhdessä BRAVIA™-televisioiden kanssa HT-A5000 tuottaa vaikuttavan kuuntelu- ja katseluelämyksen sekä upean kuvan- ja äänenlaadun. Se on täydellinen soundbar BRAVIA-televisioille.

Kuva, jossa Acoustic Center Sync -toimintoa kuvataan TV:stä tulevilla ääniaalloilla
BRAVIA Acoustic Center Sync takaa vaikuttavuuden

Kun soundbar liitetään BRAVIA-TV:hen, jossa on Acoustic Center Sync, sekä soundbar-kaiuttimesta että TV:stä tulee kotiteatterijärjestelmän keskikaiutin. Lisäksi kun soundbar yhdistetään langattomiin lisäkaiuttimiin, TV-kaiutin toimii keskikaiuttimena ja soundbar osana 360 Spatial Sound Mapping -kokoonpanoa. Silloin ääni vastaa täydellisesti kuvaa ja tarjoaa mukaansatempaavan elämyksen.

Ääni vastaa toimintaa täydellisesti

Acoustic Center Syncin ansiosta kuulet puheen juuri siitä kohdasta, jossa hahmo on kohtauksessa. Tarkasti yhteensovitetun kuvan ja äänen ansiosta katselukokemuksesta tulee entistä mukaansatempaavampi. 

Perhe katsoo televisiota olohuoneessa, ruudusta tulee ääniaaltoja
Soundbarin käyttöliittymä TV-ruudussa
Vaivaton ohjaus BRAVIAlla

Integroidussa käyttöliittymässä soundbarin ääniasetukset näkyvät automaattisesti BRAVIA-pika-asetusvalikossa helppoa äänikentän ja äänenvoimakkuuden hallintaa varten.

Soundbar BRAVIA-TV:n edessä
Soundbarin sijainti

Jos BRAVIA-televisiossasi on moniasentoinen jalusta, voit muuttaa TV-jalustan asentoa ja sijoittaa HT-A5000-soundbarin siististi TV:n alapuolelle.

Monisuuntainen lohkomuotoilu

HT-A5000 ja lisäkaiuttimet on suunniteltu hyödyntäen monisuuntaista lohkomuotoilua. Tyylikkäät, pyöreät reunat edustavat yhtenäistä, kaikkialle levittäytyvää ääntä. Korkealaatuisista materiaaleista valmistettu kokonaisuus sulautuu olohuoneeseen.

Suoratoista musiikkia suosikkipalveluistasi

Sisäänrakennetun Spotify Connect™ -toiminnon ja Bluetooth™-, Chromecast- tai Apple AirPlay 2 -tekniikalla käytettävien musiikkipalvelujen avulla pääset nauttimaan lempimusiikistasi helposti.

Pariskunta kotonaan suoratoistamassa musiikkia HT-A5000:sta
Bluetooth®-logo
Bluetooth®-yhteys

Suoratoista musiikkia langattomasti älypuhelimesta, tabletista tai kannettavasta Bluetooth®-tekniikalla. 

Wi-Fi®-logo
Wi-Fi-suoratoisto

Yhdistä Internetiin sisäisellä Wi-Fi-yhteydellä ja suoratoista musiikkia kotiverkon laitteista.

Spotify Connect™ -logo
Spotify Connect™

Toista Spotifysta suoraan kaiuttimesta käyttämällä laitetta kauko-ohjaimena Spotify Connect™ -sovelluksen kautta.

Sisäänrakennettu Chromecast -logo
Sisäänrakennettu Chromecast

Suoratoista musiikkia, verkkoradiolähetyksiä ja podcasteja älypuhelimesta, tablet-laitteesta tai kannettavasta tietokoneesta äänilaitteeseesi napauttamalla Cast-painiketta.

Apple AirPlay -logo
Apple AirPlay 2

Voit jakaa esimerkiksi musiikkia Apple-laitteistasi soundbariin. Yhdellä napautuksella.

Kuva, jossa henkilö ohjaa HT-A5000-soundbaria äänikomennoilla
Ääniohjaus

Soundbar on yhteensopiva laitteiden kanssa, joissa on Amazon Alexa -tuki tai Google Assistant -tuki ja Chromecast built-in™. Lisää HT-A5000-soundbar kaiutinryhmääsi Google Home -sovelluksella. Toista musiikkia, säädä äänenvoimakkuutta ja ohjaa useita toimintoja äänikomennoilla.

Vaivaton ja tunnelmallinen ääni

Kun haluat mukaansatempaavan elokuvakokemuksen, paina kaukosäätimen Sound Field -painiketta ja nauti tunnelmallisesta äänestä, joka vie sinut toiminnan keskelle. Voit myös poistaa Sound Field -toiminnon käytöstä, jolloin saat puhtaan kaiutinäänen korkean resoluution äänentoistoa tai stereomusiikkia varten.

Lähikuva HT-A5000:n kaukosäätimestä
Valmiina käyttöön suoraan pakkauksesta

HT-A5000 on heti lähes käyttövalmis. Liitä se pistorasiaan, liitä se TV:hen HDMI eARC -liitännällä ja käynnistä. Käytettävissä on USB-liitäntä ja optinen liitäntä sekä HDMI in- ja out-liitännät (eARC) sekä S-CENTER OUT yhteensopiville BRAVIA-malleille, joten voit nauttia aina upeasta tilaäänikokemuksesta.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet

HT-A5000 vie elokuvat ja viihteen aivan uudelle tasolle. Soundbar kietoo sinut todentuntuiseen 5.1.2-kanavaiseen tilaääneen S-Force PRO Front Surround- ja Vertical Surround Engine -tekniikoilla. Voit myös lisätä lisätakakaiuttimet ja nauttia 360 Spatial Sound Mapping -tekniikasta, joka luo useita phantom-kaiuttimia.
  • 360 Spatial Sound Mapping -tuki lisätakakaiuttimien avulla

  • S-Force PRO Front Surround ja Vertical Surround Engine tuottavat moniulotteisen äänen

  • Ylöspäin suunnatut kaiuttimet, palkkidiskanttikaiuttimet, kaksi sisäistä bassokaiutinta ja kolme etukaiutinta

  • Äänikentän optimointi helpottaa asennusta

  • Suoratoista musiikkia langattomalla yhteydellä

Sony tarjoaa tuotteita, palveluja ja sisältöä, jotka tuottavat upeita kokemuksia, mutta on myös sitoutunut tavoittelemaan kaiken liiketoiminnan ympäristöjalanjäljen nollaamista Lisätietoja Sonysta ja ympäristöstä

Arvostelut

Käyttäjien mielipide