Artikkelin tunniste : 00242481 / Viimeksi muokattu : 05.03.2020

Laitteeni jumittuu tai sovellukset sammuvat yhtäkkiä

Vihje

Seuraavat vaiheet voivat olla erilaisia eri Android-versioissa. Katso, mikä Android-versio laitteessasi on, valitsemalla Settings (Asetukset) > About phone (Tietoja puhelimesta) > Android version (Android-versio). Jos Settings (Asetukset) -kohdassa ei näy About phone (Tietoja puhelimesta) -vaihtoehtoa, valitse System (Järjestelmä).

• Ladatut sovellukset voivat saada laitteen toimimaan odottamattomalla tavalla tai vaikuttaa sen suorituskykyyn. Tarkista vikasietotilan avulla, aiheuttaako jokin ladattu sovellus ongelman. Vikasietotilassa laitteen käynnistyksen yhteydessä käynnistetään vain laitteeseen jo ennen sen ostamista valmiiksi asennetut ohjelmistot ja sovellukset.

Vikasietotilan ottaminen käyttöön

• Jos laitteen suorituskyky paranee vikasietotilassa, on todennäköistä, että jokin myöhemmin ladattu sovellus heikentää laitteen suorituskykyä. Voit poistua vikasietotilasta ja käynnistää laitteen uudelleen, jos haluat poistaa niiden sovellusten asennuksen, joiden epäilet aiheuttavan ongelman. Jos ongelma alkoi äskettäin etkä ole varma, mikä sovellus sen aiheuttaa, voit aloittaa poistamalla viimeksi lataamasi sovelluksen.

Sovelluksen poistaminen sovellusnäytöstä (Android 10)

Sovelluksen poistaminen sovellusnäytöstä (Android 9/Android 8)

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä.
    • Palauta laitteen tehdasasetukset. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että tehdasasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

Sovellusten, puheluasetusten ja puheluhistorian varmuuskopiointi ja synkronointi

Laitteen tehdasasetusten palauttaminen (Android 10)

Laitteen tehdasasetusten palauttaminen (Android 9)

Laitteen tehdasasetusten palauttaminen (Android 8)