Artikkelin tunniste : S700023975 / Viimeksi muokattu : 12.07.2018

VAIO:n palauttaminen VAIO Care 7 -ohjelman avulla

Tässä artikkelissa sovellettavat tuotteet ja luokat

VAIO Care  7  -ohjelmistoa voidaan käyttää tietokoneen palauttamiseen alkuperäisiin ohjelmiston oletusasetuksiin.

VAROITUS: kaikki tietokoneeseen lisätyt tiedot, asetukset ja ohjelmat poistetaan. Tämän toimenpiteen aikana sinulla on mahdollisuus varmuuskopioida tietosi. Sony ei takaa, että henkilökohtaiset tietosi voidaan varmuuskopioida ja palauttaa oikein.

TÄRKEÄÄ:
 • Tämä malli ei vaadi palautuslevyjä. Palautustiedot sisältyvät kiintolevyn erilliseen partitioon. Suosittelemme silti luomaan palautuslevyt. Voit vaihtoehtoisesti ostaa palautuslevysarjan Sonyn tuesta.
 • Jos käyttöjärjestelmä ei käynnisty eikä muita vianetsintätoimenpiteitä voida suorittaa, järjestelmän palautuksen voi suorittaa käynnistämällä tietokoneen ja painamalla F10-näppäintä VAIO-logon ollessa näkyvissä tai painamalla ASSIST-näppäintä, kun VAIO sammutetaan.
 • Verkkolaitteen liittämistä tietokoneeseen suositellaan, jotta virta ei katkea. 
 • Kaikki ulkoiset laitteet, kuten tulostimet, verkkojohdot, kamerat, ulkoiset kiintolevyt tai flash-asemat, suositellaan kytkemään irti.

Suorita järjestelmän palautus noudattamalla alla olevaa toimenpidettä:
 1. Sulje kaikki avoinna olevat ohjelmat.
 2. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Kaikki ohjelmat.
 3. Valitse Kaikki ohjelmat -valikossa VAIO Care -kansio ja valitse sitten VAIO Care.
  HUOMAA: Jos järjestelmänvalvojan salasanapyyntö tai Käyttäjätilien valvonta -pyyntö näytetään, kirjoita salasana tai valitse Kyllä.
 4. Valitse VAIO Care -ikkunassa Advanced Tools [Lisätyökalut]. 5. Valitse kohdassa Advanced Tools [Lisätyökalut] Restore and Recovery [Palautus ja palautuspiste].
 6. Valitse Recovery [Palautus] -ikkunassa Recover computer [Palauta tietokone].
 7. Näkyviin tulee vahvistusikkuna. Valitse Yes [Kyllä] -painike.
  HUOMAA:
  Tietokone käynnistyy uudelleen.
 8. Riippuen sen mukaan minkä maan mallin olet ostanut, näkyviin voi tulla kielivalintaikkuna. Valitse kieli ja napsauta OK.
 9. Valitse VAIO Care Rescue -ikkunassa Start recovery wizard [Käynnistä palautusohjelma].
 10. Valitse "Do you need to rescue your data?" [Haluatko varmuuskopioida tietosi?] -ikkunassa Yes, I'd like to start rescue now [Kyllä, haluan aloittaa varmuuskopioinnin nyt].
  HUOMAA: Jos tietokoneessasi ei ole varmuuskopioitavia tietoja, valitse Skip Rescue [Ohita varmuuskopiointi] -painike ja siirry vaiheeseen 15.
 11. Liitä tietokoneeseen ulkoinen tallennuslaite, esimerkiksi USB-kiintolevy tai flash-asema.
 12. Valitse Select Rescue type [Valitse varmuuskopiointityyppi] -ikkunassa  Easy rescue [Helppo varmuuskopiointi] tai Custom Rescue [Mukautettu varmuuskopiointi].
  HUOMAA: Helppo varmuuskopiointi palauttaa kiintolevyn koko sisällön ja vaatii siksi enemmän tallennustilaa ja aikaa varmuuskopioinnin suorittamiseen.
  HUOMAA: Mukautetussa varmuuskopioinnissa voit valita manuaalisesti varmuuskopioitavat käyttäjäkansiot.  HUOMAA:
  Ohjelmisto tunnistaa automaattisesti tietosi.
 13. Valitse napsauttamalla asema, johon haluat varmuuskopioida tietosi ja napsauta Next [Seuraava] -painiketta. HUOMAA: Tässä näytössä näytetään tarvittava levytila ja ulkoisen levyn käytettävissä oleva vapaa tila.
  HUOMAA: Jos asemasi ei ole luettelossa, tarkista että se on liitetty VAIO-tietokoneeseesi ja tarvittaessa onko se liitetty pistorasiaan. Jollei sitä vieläkään havaita, tarkista aseman käyttöohjeista tai tukisivustosta onko asemalle asennettava ohjaimia.

 14. Valitse Confirm options and start rescue [Vahvista asetukset ja aloita varmuuskopiointi] -ikkunassa Start Rescue [Aloita varmuuskopiointi] -painike.  HUOMAA: Edistymisikkunassa näkyy varmuuskopioinnin tila.
 15. Valitse Rescue has completed successfully [Varmuuskopiointi on suoritettu onnistuneesti] -ikkunassa Proceed with recovery. [Jatka palauttamisella].
  Huomaa: Valitse tarvittaessa Select another drive [Valitse toinen asema].
 16. Valitse "Are you sure you want to start recovery?" [Haluatko varmasti aloittaa järjestelmän palautuksen?] -ikkunassa Yes, I'm sure [Kyllä, olen varma] ja napsauta Start Recovery [Käynnistä palautus] -painiketta.  HUOMAA: Tilaikkunassa näkyy eri sovellusten edistymistila. Mitään toimia ei vaadita. Tämä prosessi voi kestää jopa 2 tuntia ja tietokone saattaa käynnistyä useita kertoja.
 17. Valitse Recovery complete [Palautus valmis] -ikkunassa Restart [Käynnistä uudelleen].
  HUOMAA:
  Tietokone käynnistyy uudelleen.
 18. Tee käyttöjärjestelmän asetukset ja suorita järjestelmän palautus loppuun noudattamalla näytön ohjeita.