Artikkelin tunniste : S700023974 / Viimeksi muokattu : 12.07.2018

VAIO:n palauttaminen VAIO Care 6 -ohjelman avulla

VAIO Care versio 6 -ohjelmistoa voidaan käyttää tietokoneen palauttamiseen alkuperäisiin ohjelmiston oletusasetuksiin.

VAROITUS: kaikki tietokoneeseen lisätyt tiedot, asetukset ja ohjelmat poistetaan. Tämän toimenpiteen aikana sinulla on mahdollisuus varmuuskopioida tietosi. Sony ei takaa, että henkilökohtaiset tietosi voidaan varmuuskopioida ja palauttaa oikein.

TÄRKEÄÄ:
    • Tämä malli ei vaadi palautuslevyjä. Palautustiedot sisältyvät kiintolevyn erilliseen partitioon. Suosittelemme silti luomaan palautuslevyt.
    • Jos käyttöjärjestelmä ei käynnisty eikä muita vianetsintätoimenpiteitä voida suorittaa, järjestelmän palautuksen voi suorittaa käynnistämällä tietokoneen ja painamalla F10-näppäintä VAIO-logon ollessa näkyvissä tai painamalla ASSIST-näppäintä, kun VAIO sammutetaan.
    • Verkkolaitteen liittämistä tietokoneeseen suositellaan, jotta virta ei katkea.
    • Kaikki ulkoiset laitteet, kuten tulostimet, verkkojohdot, kamerat, ulkoiset kiintolevyt tai flash-asemat, suositellaan kytkemään irti.

Suorita järjestelmän palautus noudattamalla alla olevaa toimenpidettä:
    1. Sulje kaikki avoinna olevat ohjelmat.
    2. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Kaikki ohjelmat.
    3. Valitse Kaikki ohjelmat -valikossa VAIO Care -kansio ja valitse sitten VAIO Care.
      HUOMAA: Jos järjestelmänvalvojan salasanapyyntö tai Käyttäjätilien valvonta -pyyntö näytetään, kirjoita salasana tai valitse Kyllä.
    4. Valitse VAIO Care -ikkunan vasemmassa ikkunassa napsauttamalla Recovery & restore [Palautus ja palautuspisteet].

5. Valitse kohdassa Recovery & restore [Palautus ja palautuspisteet] Recovery [Palautus].

6. Valitse Recovery [Palautus] -ikkunassa Recover computer [Palauta tietokone].

7. Valitse VAIO Care -ikkunassa Yes [Kyllä] -painike.
      HUOMAA:
      Tietokone käynnistyy uudelleen.
    8. Valitse VAIO Care Rescue -ikkunassa Start recovery wizard [Käynnistä palautusohjelma].

9. Valitse "Do you need to rescue your data?" [Haluatko varmuuskopioida tietosi?] -ikkunassa Yes, I'd like to rescue my data [Kyllä, haluan varmuuskopioida tietoni.
      HUOMAA: Jos tietokoneessasi ei ole varmuuskopioitavia tietoja, valitse Skip Rescue [Ohita varmuuskopiointi] -painike ja siirry vaiheeseen 15.

10. Liitä tietokoneeseen ulkoinen tallennuslaite, esimerkiksi USB-kiintolevy tai flash-asema.
    11. Valitse Select Rescue type [Valitse varmuuskopiointityyppi] -ikkunassa Easy rescue [Helppo varmuuskopiointi].
      HUOMAA: Jos haluat manuaalisesti valita varmuuskopioitavat tiedot, valitse Custom Rescue [Mukautettu varmuuskopiointi] ja noudata näytön ohjeita.

HUOMAA:
      Ohjelmisto tunnistaa automaattisesti tietosi.

12. Valitse napsauttamalla asema, johon haluat varmuuskopioida tietosi ja napsauta Next [Seuraava] -painiketta. HUOMAA: Tässä näytössä näytetään tarvittava levytila ja ulkoisen levyn käytettävissä oleva vapaa tila.

13. Valitse Confirm options and start rescue [Vahvista asetukset ja aloita varmuuskopiointi] -ikkunassa Start Rescue [Aloita varmuuskopiointi] -painike.

HUOMAA: Edistymisikkunassa näkyy varmuuskopioinnin tila.

14. Valitse Rescue has completed successfully [Varmuuskopiointi on suoritettu onnistuneesti] -ikkunassa Next [Seuraava] -painike.

15. Valitse "Are you sure you want to start recovery?" [Haluatko varmasti aloittaa järjestelmän palautuksen?] -ikkunassa Yes, I'm sure [Kyllä, olen varma] ja napsauta Start Recovery [Käynnistä palautus] -painiketta.

HUOMAA: Tilaikkunassa näkyy eri sovellusten edistymistila. Mitään toimia ei vaadita. Tämä prosessi voi kestää jopa 2 tuntia ja tietokone saattaa käynnistyä useita kertoja.

16. Valitse Recovery complete [Palautus valmis] -ikkunassa Restart [Käynnistä uudelleen].
      HUOMAA:
      Tietokone käynnistyy uudelleen.

17. Tee käyttöjärjestelmän asetukset ja suorita järjestelmän palautus loppuun noudattamalla näytön ohjeita.